Προκαλεί με ρατσιστικά σχόλια ο Varg Vikernes

Ο αμετανόητος Νορβηγός προκαλεί ξανά με video με τον ειρωνικό τίτλο «Είμαστε όλοι Αφρικανοί»

08/04/2015 @ 19:44
Ο 43χρονος σήμερα Varg Vikernes συνεχίζει να επιβεβαιώνει όσους τον θεωρούν (μεταξύ πολλών άλλων) και ρατσιστή.

Τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Νορβηγός μουσικός και συγγραφέας, δεν αφήνουν βέβαια καμία αμφιβολία. Αυτή τη φορά, ανέβασε μέσω YouTube, video που «στηρίζεται» σε επιστημονικές θεωρίες για το αν «είμαστε όλοι Αφρικανοί», όπως είναι και ο ειρωνικός τίτλος του. To www.metalinjection.net αναφέρθηκε στην είδηση ως απάντηση σε πολλούς που είχαν επιτεθεί στην συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας, όταν χαρακτήρισε «ρατσιστή» τον Vikernes.

«Να εκτιμάς και να προφυλάσσεις τη φυλή σου. Η Μητέρα Φύση είχε λόγο που μας έφτιαξε έτσι» γράφει στο τέλος του video, με τον αρθρογράφο να αναρωτιέται αν υπάρχει έστω ένας να υποστηρίζει ο Vikernes δεν είναι ρατσιστής.

Να θυμίσουμε βέβαια πως ο ηγέτης των Burzum, έχει καταδικαστεί για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και προαγωγή εγκλημάτων πολέμου μέσω του διαδικτύου, και για εμπρησμό εκκλησιών στις αρχές των 90s, κάτι το οποίο αρνείται, αλλά στηρίζει ως πράξη. Το 2009 αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 15 από τα 21 χρόνια της ποινής για το φόνο του Οystein 'Euronymous' Aarseth των Mayhem, μπάντας και των δύο, που συντάραξε την black metal κοινότητα το 1994.

Ο Vikernes είχε μιλήσει και στο Rocking.gr πριν 3 χρόνια (διαβάστε τη συνέντευξη εδώ) με τις απόψεις του να παραμένουν «εμπρηστικές».
  • SHARE
  • TWEET