Thievery Corporation, UB40 feat. Ali Campbell, Astro & Mickey @ Fix Factory Of Sound, 30/05/18

Άξιοι νικητές μιας όμορφης βραδιάς οι Thievery

Από τον Γιάννη Βόλκα, 01/06/2018 @ 10:23

Ονειρικό το συγκεκριμένο πακέτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου σπάνια συναντούμε δύο τόσο σημαντικά ονόματα, μαζί, σε μια βραδιά. Οι πάντα επίκαιροι και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό Thievery Corporation, αυτήν τη φορά μαζί με τους γερόλυκους UB40, ένα σχήμα που μεσουρανούσε για μιάμιση δεκαετία στο pop στερέωμα. Η πόλη μας δεν φημίζεται για την ύπαρξη φεστιβαλικών ημερών, με εξαίρεση φυσικά το πολύ δυνατό Street Mode, αλλά όπως συνέβη με τους Beirut, έτσι και φέτος είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δυο από τα ονόματα του Release Athens.

Ακριβώς στην ώρα τους εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Ali Campbell, Astro και Mickey Virtue συνοδευόμενοι από μια πολυμελή μπάντα. Παιδικό απωθημένο οι UB40 και θα τολμήσω να μαντέψω ότι αυτή ήταν η καλύτερη εκ των δυο συγκροτημάτων με το ίδιο όνομα με βασικότερο λόγο την ύπαρξη των δυο σημαντικότερων στελεχών, τον Ali και τον Mickey δηλαδή. Ο κόσμος ακόμα έφτανε στον χώρο, η νύχτα δεν είχε πέσει ακόμα και οι γερόλυκοι είχαν να αντιμετωπίσουν τη «χλιαρή» αντιμέτωπιση του κοινού.

UB40

Μιάμιση ώρα εμφάνισης γέμισε με ορισμένες, αλλά όχι αρκετές, από τις πάμπολλες επιτυχίες τους αλλά και κάποια από το φετινό "A Real Labour Of Love". Έναρξη με το ομώνυμο instrumental "Flying High" από τον ομώνυμο solo δίσκο του Ali Campbell και συνέχεια με το "Here I Am (Come And Take Me)". Τα πρώτα κορμιά αρχίζουν δειλά δειλά να κουνιούνται αλλά η χαλαρή reggae με την pop αισθητική των Βρετανών δεν καταφέρνει να ξεσηκώσει το κοινό. Φυσικά η διαφορά στις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων ήταν τεράστια στις μεγάλες επιτυχίες τους όπως τα "Kingston Town", "(I Can't Help) Falling In Love With You" και φυσικά το "Red Red Wine" που έκλεισε την εμφάνισή τους. Προσωπικά προτίμησα τα παλιότερα "One In Ten" και "Food For Thought".

UB40

Αν και οι UB40 άφησαν ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους τους άκουγαν στο παρελθόν, δεν θεωρώ ότι έχουν πλέον να προσφέρουν κάτι παραπάνω και βασίζονται μόνο στο όμορφο συναίσθημα νοσταλγίας που προκαλούν. Όπως όλα τα όμορφα πράγματα, έτσι και αυτό σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του αφήνοντας όμως πρώτα μια πλούσια κληρονομιά.

UB40

SETLIST


Flying High
Here I Am (Come And Take Me)
Wear You To The Ball
Homely Girl
Version Girl
One In Ten
Cherry Oh Baby
Just Another Girl
Rat In The Kitchen
She Love Me Now
Silhouette
Hard Times
Kingston Town
Many Rivers To Cross

Encore:

Food For Thought
How Could I Leave
(I Can't Help) Falling In Love
Red Red Wine

Συνέχεια με τους headliners, κρίνοντας από αυτό που η πλειοψηφία του κοινού ήρθε να παρακολουθήσει, Thievery Corporation σε ακόμα μια εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη που τους στηρίζει από τα πρώτα τους βήματα και απ' ό,τι φαίνεται δεν τους ξεχνά όσα χρόνια και αν περάσουν.

Thievery Corporation

Αφετηρία με το πανέμορφο και χαλαρωτικό "Marching The Hate Machines (Into The Sun)" και συνέχεια με το "True Sons Of Zion". Το κοινό επιθυμεί το αγαπημένο τους συγκρότημα ανεβαστικό, χορευτικό και όσο γίνεται πιο... reggae. Οι Thievery το γνωρίζουν και τους αποζημιώνουν με κάθε τους εμφάνιση. Μοναδικό μειονέκτημα ότι μετά από τόσα χρόνια και άλλους τόσους δίσκους, ολοένα και περισσότερα κομμάτια λείπουν από τις setlist τους. Παρ' όλα αυτά, επί σκηνής γινόταν η παραδοσιακή παρέλαση τραγουδιστών με τους Ras Puma και Mr. Lif να τα βρίσκουν απόλυτα. Στα γυναικεία φωνητικά η Natalia Clavier δεν εμφανίστηκε ποτέ, η Loulou Ghelickhani δεν απογοήτευσε κανένα όπως γίνεται συνήθως, αλλά τελικά τις εντυπώσεις και το μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισε το ανερχόμενο αστέρι από την Τζαμάικα, η Raquel Jones.

Thievery Corporation

Στο κέντρο της σκηνής, επέβλεπε τα πάντα ο Rob Garza ο οποίος εκτός από τα decks δεν παρέλειπε να αναλάβει και την κιθάρα και να αλωνίζει από την ανατολή ως την δύση. Άξιος ηγέτης και καθοδηγητής των πάντων.

Thievery Corporation

Μέσα στο setlist των Thievery ακούσαμε διάφορες συνθέσεις από τα τελευταία δυο άλμπουμ αλλά και αρκετές από τις παλιότερες επιτυχίες τους. Το sitar εμφανίστηκε αλλά το "Lebanese Blonde" έλαμψε δια της απουσίας του, το "Warning Shots" κέρδισε με ευκολία το κοινό και το "The Richest Man In Babylon" έκλεισε πανέμορφα την βραδιά.

Οι Thievery Corporation χωρίς να φτάσουν εξωπραγματικά επίπεδα κατάφεραν για άλλη μια φορά να κερδίσουν την καθόλικη αποδοχή των παρευρισκομένων και να στεφθούν νικητές της άτυπης μάχης της ημέρας.

SETLIST


Marching The Hate Machines (Into The Sun)
True Sons Of Zion
Voyage Libre
Letter To The Editor
Culture Of Fear
Illumination
Take My Soul
Ghetto Matrix
La Femme Parallel
Amerimacka
History
Weapons Of Distraction
The Heart's  A Lonely Hunter
Fight To Survive
Warning Shots

Encore:

The Forgotten People
Road Block
Sweet Tides
Waiting Too Long 
The Richest Man In Babylon

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET