Geezer Butler: «Δεν ξέρω αν ο τίτλος του album τελικά θα είναι "13"»

29/01/2013 @ 13:16
Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό KCAL, ο Geezer Butler ισχυρίστηκε πως, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, δεν είναι σίγουρο ότι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Black Sabbath θα είναι "13".

Ο λόγος που κατέληξαν σε αυτόν τον προσωρινό τίτλο είναι ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να περιλαμβάνονται δεκατρία κομμάτια στον δίσκο, με την υποσημείωση ότι τελικά υπάρχουν 16 κομμάτια, αλλά είναι άγνωστο ποια θα μείνουν απ' έξω.

Κατά τον Butler, o ήχος των νέων συνθέσεων μοιάζει με αυτόν των τριών πρώτων άλμπουμ του θρυλικού σχήματος και οι στίχοι αναφέρονται στη ζωή και τον θάνατο.

Ανέφερε επίσης πως η ιδέα για την χρησιμοποίηση του Brad Wilk στη θέση του drummer ανήκει στον Rick Rubin, ο οποίος δεν ήθελε ένα heavy metal drummer, γιατί το υλικό είναι heavy rock και το στυλ του Wilk είναι κοντά σε αυτό του Ward και διαθέτει το blues/jazz feeling που ταιρίαζει στο υλικό.

Αναφέρθηκε ακόμη στην περιπέτεια της υγείας του Tony Iommi, το τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ηχογραφήσεις και τα σχέδια της μπάντας για την επερχόμενη περιοδεία, όπου εκτός από τις επιβεβαιωμένες ημερομηνίες σε Αυστραλία και Ιαπωνία, σειρά θα έχει η βόρεια Αμερική τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και η Ευρώπη στη συνέχεια.
  • SHARE
  • TWEET