Ozzy: «To "13" δεν είναι πραγματικά δίσκος των Black Sabbath»

Ο frontman αποκάλυψε και το μοναδικό πράγμα που μετανιώνει από τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος

22/09/2022 @ 15:29

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Stereogum, στα πλαίσια της προώθησης του ολοκαίνουριου "Patient Number 9",  o Ozzy Osbourne κλήθηκε να σχολιάσει το τελευταίο άλμπουμ των Black Sabbath, "13".

Ο frontman, δεν μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την κυκλοφορία, εκφράζοντας μια απογοήτευση σχετικά με τη συνθετική διαδικασία πίσω από το δίσκο:

«Δεν το ευχαριστήθηκα, γιατί, αν θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν πήρα κάποια ενέργεια από το δίσκο. Παρά το γεγονός πως ο Rick Rubin είναι καλός μου φίλος, το μόνο που έκανα, είναι απλά να τραγουδάω.

Έμοιαζε με ένα ταξίδι στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν μια μεγαλειώδης περίοδος. Παρότι ο Geezer έγραψε αρκετούς στίχους για μένα, κάτι στο οποίο είναι πολύ καλός, δεν ήταν μια κοσμογονική εμπειρία για μένα».

Στη συνέχεια, ο Ozzy σχολίασε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός διαδόχου:

«Θα ήθελα να δηλώσω πως έχει τελειώσει οριστικά. Νομίζω ήρθε η ώρα. Το μοναδικό πράγμα που μετανιώνω, ειλικρινά, είναι πως ο Bill Ward δεν έπαιξε στον δίσκο. Δεν πιστεύω πως κάποια στιγμή θα συναντηθούμε οι τέσσερις μας και θα φτιάξουμε τον απόλυτο Black Sabbath δίσκο. Το "13" όμως δεν είναι πραγματικά δίσκος των Black Sabbath. Δεν ηχογραφήθηκε με τον τρόπο που το κάναμε παραδοσιακά. Πήγαμε πίσω στην εποχή όπου κάποιος άλλος είχε τον πλήρη έλεγχο των ηχογραφήσεων αντί για εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη άνοιξη ο Geezer Butler είχε κινηθεί σε παρόμοιο μήκος κύματος σε σχετικές δηλώσεις του για τον δίσκο και τη συμμετοχή του Rick Rubin στη διαδικασία. 

Στην κορυφή του Billboard για πρώτη φορά o Ozzy

  • SHARE
  • TWEET