O Devin Townsend ανακοινώνει το "Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1"

Η πολυτελής κυκλοφορία είναι το ξεχωριστό πρώτο μέρος του κύκλου προώθησης του "Empath"

18/08/2020 @ 11:20

Ο πολυπράγμων Καναδός μουσικός, Devin Townsend, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του "Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1" μέσω της InsideOut Music, σε διάφορες εκδόσεις, προγραμματισμένη για τις 23 Οκτωβρίου.

Η κυκλοφορία, αποτυπώνει την ζωντανή εμφάνιση του καλλιτέχνη στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2019, στην τελευταία βραδιά του τελευταίου σκέλους της περιοδείας του για την προώθηση του εξαιρετικού "Empath".

Στις συγκεκριμένες εμφανίσεις, τον Townsend πλαισίωνε μια σειρά από καταξιωμένους μουσικούς, συγκεκριμένα τους κιθαρίστες Mike Kenneally (ex-Frank Zappa) και Markus Reuter (Stick Men, The Crimson Project), ντράμερ Morgen Agren (Kaipa, Mats & Morgan, Frank Zappa), μπασίστα Nathan Navarro, τον πληκτρά των Haken, Diego Tejeida, την κιθαρίστρια και τραγουδίστρια Ché Aimee Dorval, καθώς και τις τραγουδίστριες Samantha & Anne Preis and Arabella Packford. 

Η ιδέα του Townsend ήταν να χωρίσει την περιοδεία για το Empath σε τρεις φάσεις, με αυτή να είναι η πρώτη. Ο λόγος πίσω από αυτή την ιδέα ήταν σχετικά απλός, όπως εξηγεί σε δηλώσεις του:

«Το κύριο αντικείμενο αυτής της κίνησης, ήταν πως ήθελα να πραγματοποιήσω μια δήλωση. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει τρομερά κοντά την πραγματικότητα και τις προσπάθειες μας. Είναι σημαντικό για μένα να μπορώ να παρουσιάσω αυτή την έντονη μουσική που συνθέτω τα τελευταία χρόνια, αλλά με ένα ανθρώπινο τρόπο και όχι ένα αλάνθαστο αποτέλεσμα.

Με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός πως τόσοι εξαιρετικοί μουσικοί για τους οποίους τρέφω μεγάλο σεβασμό, ήθελαν να παίξουν μαζί μου αυτό το περίεργο υλικό. Είχα εκπληκτικούς μουσικούς και αυτή η ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε την μουσική με διαφορετικούς τρόπους. Ήταν ξεκάθαρο για μένα πως θα μπορούσα να διασκεδάσω και πως αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να με ακολουθήσουν αβίαστα».

Το "Empath Live Volume 2", αναμένεται να ρίξει το βάρος του στα πιο σκληρά και βαριά κομμάτια της δισκογραφίας του Townsend, με έμφαση και στην περίοδο των Strapping Young Lad, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που αποτελείται από πιο μελωδικά και προοδευτικά.

Με το setlist να είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας του κοινού, ο Καναδός θα επιχειρήσει να μεταφέρει την εμπειρία μέσω live streaming, μιας και το σκέλος της περιοδείας που θα ξεκινούσε τον Σεπτέμβρη, ακυρώθηκε εξαιτίας της τρέχουσας πανδημίας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Order Of Magnitude – Empath Volume 1".

Υπενθυμίζουμε, πως ο Αντώνης Καλαμούτσος είχε παρευρεθεί στο συγκεκριμένο σκέλος της περιοδείας και συγκεκριμένα στην εμφάνιση του Townsend στο Δουβλίνο. Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση από την εμφάνιση, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που του παραχώρησε ο ίδιος ο Devin Townsend πριν από τη συναυλία.

Το "Empath", βρήκε την θέση του τόσο στους καλύτερους δίσκους του έτους του όσο και της δεκαετίας, ενώ ο ίδιος ο Townsend αναδείχθηκε ως μια από τις προσωπικότητες-κλειδιά της δεκαετίας, όπως ψηφίστηκαν από την συντακτική ομάδα του Rocking.gr.

1.    Borderlands
2.    Evermore
3.    War
4.    Sprite
5.    Gigpig Jam
6.    Coast
7.    Gato
8.    Heavens End
9.    Ain’t Never Gonna Win
10.    Deadhead
11.    Why?
12.    Lucky Animals
13.    Castaway/Genesis
14.    Spirits Will Collide
15.    Disco Inferno
16.    Kingdom

  • SHARE
  • TWEET