Βγαίνει στην αντεπίθεση υπουργός του Καναδά εναντίον του Morrissey

«Εκατομμυριούχος που ψάχνει για χόμπι» ο Morrissey, σύμφωνα με την Gail Shea

23/04/2014 @ 23:42
Πριν από λίγες ημέρες, προέκυψε θέμα στην κυβέρνηση του Καναδά, όταν ο Morrissey (γνωστός οικολόγος, ακτιβιστής και χορτοφάγος) καταφέρθηκε εναντίον των τακτικών του Καναδά όσον αφορά στο κυνήγι της φώκιας.

Με άρθρο του προ ολίγων ημερών στο True To You ισχυρίστηκε: «Για την άσχημη εικόνα του Καναδά ευθύνεται αποκλειστικά η σφαγή της φώκιας, η οποία είναι άπληστη και βάρβαρη. Η ορθή λογική μας λέει ότι μόνο οι άνθρωποι κατώτερου νοητικού επιπέδου φοράνε γούνα ζώων.» Έπειτα αποκάλεσε τον Καναδά «νεκρό στυλιστικά».

Μάλιστα, το πρώην μέλος των θρυλικών Smiths καταφέρθηκε συγκεκριμένα εναντίον της υπουργού αλιείας του Καναδά, Gail Shea, η οποία είχε δηλώσει ότι οι φώκιες θανατώνονται «με ανθρωπιά». Ο Morrissey δήλωσε: «αν θεωρεί τη σφαγή ανθρωπιά, τότε γιατί δεν μπαίνει και αυτή στη σειρά με όλες τις δεκάδες χιλιάδες φώκιες με το γκρι τρίχωμα που θα σφαγιαστούν τις επόμενες εβδομάδες; Θα μπορούσε τότε να έχει ιδία άποψη για το πόση ανθρωπιά υπάρχει στο να σου κόβουν το κεφάλι.»

Η Gail Shea απάντησε στον Morrissey μέσω της εκπροσώπου της, Sophie Doucet, δηλώνοντας ότι ο διάσημος μουσικός έχει «πλήρη άγνοια για το κυνήγι φώκιας στον Καναδά».

«Οποιοσδήποτε εξετάσει προσεκτικά το κυνήγι φώκιας θα διαπιστώσει ότι γίνεται με ανθρωπιά, είναι βιώσιμο και ελέγχεται επαρκώς. Έχουμε τους πιο αυστηρούς κανόνες από οποιαδήποτε άλλης χώρας και για οποιοδήποτε άλλο άγριο ζώο στον κόσμο. Πρόκειται, ξεκάθαρα, για ακόμα μια περίπτωση μιας διασημότητας/εκατομμυριούχου, που ψάχνει απεγνωσμένα για χόμπι και που μηρυκάζει απεγνωσμένα την παραπληροφόρηση και τους μύθους που κάποιες περιθωριακές οικολογικές οργανώσεις διασπείρουν εδώ και χρόνια.»
  • SHARE
  • TWEET