Απολαυστικός Bob Dylan εναντίον κριτικών!

Ο μεγάλος καλλιτέχνης τιμήθηκε ως "MusiCares Person Of The Year" και μίλησε για όλους τους ήρωές του

09/02/2015 @ 20:56
Πριν λίγες μέρες ο φιλανθρωπικός οργανισμός MusiCares τίμησε τον Bob Dylan ως πρόσωπο της χρονιάς και πολλοί καλλιτέχνες έδωσαν το παρών για να τον τιμήσουν.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο 74χρονος Dylan μίλησε για 30 λεπτά. Ξεκίνησε με τον Jimi Hendrix. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον Jimi Hendrix. Πήρε μερικά τραγούδια μου, που κανείς δεν έδινε σημασία και τα έστειλε στην στρατόσφαιρα, τα έκανε κλασικά. Τον ευχαριστώ και μακάρι να ήταν εδώ».

Για τον Johnny Cash είπε: «Ήταν ήρωάς μου. Άκουγα πολλά τραγούδια του μεγαλώνοντας, τα ήξερα καλύτερα από τα δικά μου. Έγραψα το "It's Alright Ma (I'm Only Bleeding)" έχοντας το "High's the Water, Mama?" συνέχεια στο μυαλό μου»

Στη συνέχεια μίλησε για τους κριτικούς και είπε πολλά και απολαυστικά. «Οι κριτικοί μου κάνουν τη ζωή δύσκολη από το ξεκίνημα. Λένε πως δεν τραγουδάω. Πως ακούγομαι σαν βάτραχος. Γιατί όμως δεν λένε το ίδιο και για τον Tom Waits; Οι κριτικοί λένε πως δεν έχω φωνή. Γιατί δεν λένε το ίδιο και για τον Leonard Cohen; Γιατί ειδικά εγώ έχω ειδική μεταχείριση; Δεν μπορώ να κρατήσω έναν ρυθμό στη φωνή και μιλάω στα τραγούδια μου. Σοβαρά; Δεν άκουσα κανέναν να το λέει και για τον Lou Reed. Αυτός γιατί την έβγαλε καθαρή;»

Μίλησε και για τους συνθέτες Jerry Leiber και Mike Stoller, διάσημους για κλασικά τραγούδια, όπως τα "Hound Dog", "Stand By Me" και "Jailhouse Rock". «Δεν τους άρεσαν ποτέ τα τραγούδια μου, αλλά δεν πειράζει, ούτε εμένα μου άρεσαν τα δικά τους. Δεν έλεγαν τίποτα σοβαρό…». Στη διάρκεια του λόγου ο Dylan μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τους Sonny & Cher, Joan Baez, Nina Simone, Pervis Staples, The Birds, The Turtles, Peter, Paul & Mary.

Ο Dylan δεν τραγούδησε στη βραδιά, αντίθετα καλλιτέχνες όπως οι Bruce Springsteen, Neil Young, Jack White και Beck διασκεύασαν δικά του. Δείτε την εντυπωσιακή λίστα με όσους συμμετείχαν.

Beck – Leopard-Skin Pill-Box Hat
Aaron Neville – Shooting Star
Alanis Morissette – Subterranean Homesick Blues
Los Lobo – On A Night Like This
Willie Nelson – Señor (Tales Of Yankee Power)
Jackson Browne – Blind Willie McTell
John Mellencamp – Highway 61 Revisited
Jack White – 'ne More Cup Of Coffee
Tom Jones – What Good Am I?
Norah Jones – I’ll Be Your Baby Tonight'Dereck Trucks And Susan Tedeschi – Million Miles
John Doe – Pressing On
Crosby, Stills & Nash – Girl From The North County
Bonnie Raitt – Standing In The Doorway
Sheryl Crow – Boots Of Spanish Leather
Bruce Springsteen – Knockin' On Heaven’s Door
Neil Young – Blowin' In The Wind

  • SHARE
  • TWEET