Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για την συναυλία των Orphaned Land στην Αθήνα

08/10/2013 @ 11:38
Η συναυλία των Orphaned Land, Klone, Bilocate και The Mars Chronicles μεταφέρεται από το Gagarin 205 στο Fuzz Live Music Club.

Η ημερομηνία διεξαγωγής παραμένει Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, όπως και η ώρα έναρξης 19:30. Επίσης τα εισιτήρια ισχύουν τα ίδια ως έχουν και για τον νέο χώρο διεξαγωγής.



Orphaned Land @ Athens 2013Orphaned Land (Ισραήλ)
Klone (Γαλλία)
Bilocate (Ιορδανία)
The Mars Chronicles (Γαλλία)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 - Fuzz Live Music Club
 
Oriental Metal Masters

Όταν αναφέρουμε τον όρο Oriental Metal, το πρώτο συγκρότημα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι αναμφισβήτητα οι Ισραηλινοί Orphaned Land. Ένα συγκρότημα που υπάρχει για περισσότερα από 20 χρόνια και συνδυάζουν με αριστουργηματικό τρόπο το progressive, το doom, το death metal, την παραδοσιακή μουσική της Μέσης Ανατολής, αλλά και την Αραβική παράδοση. Δεν είναι τυχαίο ότι μουσικοί όπως ο Kirk Hammett, κιθαρίστας των Metallica και πρώην Exodus, έχει δηλώσει ότι γουστάρει πάρα πολύ τον προηγούμενο δίσκο του γκρουπ, με τίτλο "The Never Ending Way Of ORwarriOR", ενώ ακόμα πιο πολύ το προχώρησε ο σπουδαίος Steven Wilson (Porcupine Tree), ο οποίος δεν είναι μόνο απλά οπαδός των Orphaned Land, αλλά τους ανέλαβε την παραγωγή στο προαναφερθέν άλμπουμ και περιόδευσε μαζί τους παίζοντας πλήκτρα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το demo τους, με τίτλο "The Beloved's Cry", κυκλοφόρησε το 1993 και δημιούργησε από τότε έναν απίστευτα θετικό θόρυβο γύρω από το συγκρότημα, με τον τρόπο που συνδύαζε το doom / death metal με τις ανατολίτικες επιρροές. Το συγκεκριμένο demo, μάλιστα, λάτρεψαν και οι Έλληνες, αφού είχε κυκλοφορήσει με το περιοδικό Metal Invader αρκετά χρόνια πριν... Η Γαλλική Holy Records, διείδε τη δυναμική του γκρουπ και το υπέγραψε, για να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά το ντεμπούτο του, "Sahara", βασισμένο ουσιαστικά στα τραγούδια του θρυλικού τους demo.

Ηγέτες του σχήματος, είναι ο τραγουδιστής, Kobi Fahri και ο κιθαρίστας (που παίζει μέχρι και μπουζούκι!), Yossi Sassi. Το αστέρι τους λάμπει από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στο underground, τους ώθησε να κυκλοφορήσουν το 1996, τον δεύτερο δίσκο τους, με τίτλο "El Norra Alila", αυτή τη φορά με λιγότερα doom στοιχεία και σαφώς μικρότερες διάρκειες στα τραγούδια τους (στο ντεμπούτο τους η διάρκεια των συνθέσεων συχνά ξεπερνούσε τα 8 λεπτά!). Ο τρίτος δίσκος κάθε συγκροτήματος, όμως, είναι παραδοσιακά και ο πιο κομβικός τους. Γι' αυτόν τον λόγο, ο Kobi Fahri και οι υπόλοιποι μουσικοί στους Orphaned Land, δούλεψαν έξι ολόκληρα χρόνια, προετοιμάζοντας αυτό που μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το magnum opus του γκρουπ, το "Mabool" (που στα Ελληνικά σημαίνει «κατακλυσμός»), το οποίο κυκλοφόρησε από τη Γερμανική Century Media Records. Το "Mabool", είναι ένας απίστευτα ολοκληρωμένος δίσκος, δύσκολα κατατάξιμος, αφού τα επικά στοιχεία, αναμιγνύονται με το progressive, το death metal, τις αραβικές επιρροές, με γυναικεία φωνητικά και ακόμα και με brutal αντρικά, με τους Symphony X να συνυπάρχουν με τους Opeth, αλλά και τους Dark Tranquillity. Ο συγκεκριμένος δίσκος, τους καθιέρωσε ως μακράν το κορυφαίο συγκρότημα του χώρου τους και μπόρεσε να κάνει και τους πλέον δύσπιστους, να αφήσουν στην άκρη τις προκαταλήψεις και τα κολλήματά τους για την καταγωγή αλλά και τα πολλά folk στοιχεία.

Για μια ακόμη φορά, το επόμενο άλμπουμ τους πήρε έξι χρόνια για να το ολοκληρώσουν, για μία ακόμη φορά όμως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα. Το "The Never Ending Way Of ORwarriOR" είναι ένα ακόμη αριστούργημα, με 15 τραγούδια και με συνολική διάρκεια λίγο λιγότερο από 80 λεπτά. Η συνεργασία τους με τον Steven Wilson, του mastermind των Porcupine Tree, έχει δώσει έναν ακόμη πιο προοδευτικό αέρα στο άλμπουμ και βοήθησε τους Orphaned Land να αντιμετωπιστούν ακόμα πιο σοβαρά από ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Φτάνουμε αισίως στο 2013. Το "All Is One" είναι ήδη στα δισκοπωλεία, έτοιμο να δημιουργήσει παραλήρημα ενθουσιασμού στον κόσμο. Πλέον, τα death metal στοιχεία, αλλά και τα brutal φωνητικά, έχουν ελαχιστοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας 40 μουσικούς, εκ των οποίων 25 άτομα χορωδία και 8 μουσικούς που παίζουν βιολί, βιόλα και τσέλο, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν progressive δίσκο, που κρατά όλα τα trademarks των Orphaned Land, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο πιο προσιτός τους.

Όπως λέει και ο Kobi Fahri, «οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται από τις καρδιές τους και την εσωτερική ειλικρίνειά τους και όχι από τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις τους». Και το συγκρότημα καταφέρνει να κάνει κάτι τέτοιο, αφού είναι το μοναδικό σχήμα που έχει καταρρίψει όλους τους φραγμούς κι έχει ενοποιήσει μία κοινότητα. Λόγω της καταγωγής τους, δεν επιτρέπεται να παίζουν σε μουσουλμανικές χώρες. Η μόνη μουσουλμανική χώρα που τους επιτρέπει να δίνουν συναυλίες, είναι η Τουρκία και κάθε φορά που εμφανίζονται εκεί, τους παρακολουθούν οπαδοί από το Ιράν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Οι Orphaned Land, ένα από τα πλέον ιδιόμορφα και χαρισματικά σχήματα των ημερών μας, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, στο Fuzz Live Music Club. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Γάλλοι progressive metallers Klone, οι doom / death metallers από την Ιορδανία, Bilocate και οι Γάλλοι alternative / post metallers, The Mars Chronicles.

Ώρα έναρξης: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 23 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων:
Public, Metal Era, Reload, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα), Seven Spots
On-line: www.viva.gr και www.123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET