Vodka Juniors, Bad Movies, Guns N' Wankers @ Gagarin 205, 12/04/19

Καθιερωμένο εντός έδρας sold out πάρτι

Από τον Παντελή Κουρέλη, 16/04/2019 @ 17:39

Οι ετήσιες συναυλίες των Vodka Juniors σε γεμάτους χώρους στην Αθήνα έχουν πλέον καθιερωθεί. Φέτος ήταν το Gagarin αυτό που επιλέχθηκε να τους φιλοξενήσει για δύο ημέρες, μιας και η μία μέρα πλέον δεν αρκεί για να τους δούνε όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το πακέτο συνόδευαν οι Bad Movies και για τις δύο ημέρες, με τους δικούς μας Fundracar να έχουν ανοίξει την πρώτη μέρα και τους Βρετανούς Guns N’ Wankers να ετοιμάζονται να ανοίξουν τη δεύτερη, την οποία και θα βλέπαμε.

Τι εστί Guns N' Wankers; Punk συγκρότημα του Duncan Redmonds των Snuff, το οποίο έβγαλε μερικά singles και ένα τρομερό EP στην εταιρία του Fat Mike και το 1994 διαλύθηκε. Φέτος αποφάσισαν να επανασυνδεθούν, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, με την εμφάνιση που παρακολουθήσαμε να είναι η πρώτη τους από τότε! Στο μισάωρο set τους απολαύσαμε σφιχτοδεμένο punk, τον ζερβοχέρη Duncan Redmonds να αστειεύεται με το όνομά τους στη γλώσσα μας, τον drummer Pat Walters να βγάζει το set με ευκολία και τον μπασίστα Wes Wasley να συνεισφέρει πωρωτικά δεύτερα φωνητικά. Αρκετοί συνδαιτυμόνες δε φάνηκαν να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό μου και πέρασαν τον χρόνο τους είτε μιλώντας είτε πίνοντας μπύρες εκτός χώρου, όμως πραγματικά, αυτοί έχασαν. Οι Guns N' Wankers ήταν τρομεροί!

Λίγο μετά τις 22:15 (από την αρχή υπήρχε μισάωρη καθυστέρηση στο πρόγραμμα, εικάζω λόγω των καθυστερήσεων στο ταμείο προκειμένου να αντικατασταθούν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια με χάρτινα), βγήκαν οι Θεσσαλονικείς Bad Movies στη σκηνή. Ο κόσμος είχε πυκνώσει αρκετά και συμμετείχε πολύ περισσότερο από πριν, δείχνοντας να γνωρίζει και το υλικό της μπάντας, η οποία πλέον έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στη σκηνή. Ο ελληνικός στίχος στα τραγούδια των Bad Movies σίγουρα προκαλεί αμεσότητα και βοήθησε στην εξοικείωση αλλά και στην ταύτιση με τα τραγούδια. Ο τραγουδιστής Geom ήταν αρκετά επικοινωνιακός και τα περίπου 50 λεπτά του set πέρασαν ευχάριστα μέσα σε punk μελωδίες και sing alongs.

Bad Movies

Οι αδιαφιλονίκητοι stars της βραδιάς ήταν οι Vodka Juniors, οι οποίοι για δεύτερη σερί μέρα εμφανίστηκαν σε ένα sold out Gagarin, με τον κόσμο να είναι πραγματικά ενθουσιασμένος. Δεδομένου ότι δεν τους είχα ξαναδεί, δεν ήμουν προετοιμασμένος για τέτοιες εκδηλώσεις λατρείας. Το κουαρτέτο στεκόταν πάρα πολύ καλά στη σκηνή, με όσον «αέρα» χρειαζόταν. Η παραγωγή ήταν φουλ επαγγελματική, με τον ήχο να είναι πραγματικά φοβερός (με δική τους κονσόλα) και τα φώτα να προσθέτουν πολλούς πόντους. Συν τοις άλλοις, στο δια ταύτα, που είναι η μουσική βεβαίως, οι Vodka Juniors έδειξαν ότι έχουν πολλά ωραία και συναυλιακά κομμάτια. "Champions", "Raging Youth", "Count On Me", "Lost Souls", "Last Chance" ξεχώρισαν λίγο παραπάνω, όμως όλο το σχεδόν δίωρο (!!) set ήταν δυναμίτης.

Vodka Juniors

Το παίξιμο των μουσικών ήταν φοβερό, ενώ η αλληλεπίδραση μπάντας και κοινού έκανε το κλίμα να θυμίζει γιορτή και πάρτι. Όταν ο drummer Ορέστης έβαλε να παίξει κατά λάθος νωρίτερα από το κανονικό ένα μικρό προηχογραφημένο μπλιμπλίκι στην εισαγωγή του "Can We Play Now?", όλοι γελάσαμε, με πρώτον αυτόν! Η συνεργασία τους ήταν επίσης πολύ καλή, γεγονός που έδειχνε ότι ήταν πολύ καλά προβαρισμένοι. Σε ένα από τα τελευταία κομμάτια καλέσανε τρία άτομα από το κοινό που ξέρανε να παίζουνε κιθάρα και μπάσο, τους έδειξαν τα απαραίτητα ακόρντα και με τη συνοδεία του drummer οι τρεις οπαδοί κατάφεραν να βγάλουν αξιοπρεπέστατα το κομμάτι, με τους Vodka Juniors απλώς να τραγουδάνε. Το σκηνικό έγινε, όπως μας είπανε, για να μας δείξουν ότι τα τραγούδια τους είναι απλά και ότι δεν είναι τίποτα φοβερό το να κυνηγήσεις το όνειρό σου και να καταφέρεις να γίνεις μουσικός.

Vodka Juniors

Μετά από σχεδόν δύο ώρες, το show τελείωσε και το μόνο που έβλεπες γύρω σου ήταν πραγματικά χαρούμενα πρόσωπα. Σε όσους είχαν πάρει εισιτήριο διημέρου, δόθηκε και μια καλής ποιότητας αφίσα, αναμνηστική για τις δύο φετινές sold out βραδιές των Vodka Junios στο Gagarin. Τα sold out έχουν γίνει πλέον ρουτίνα, μιας και προ διετίας είχαν ξεπουλήσει ακόμα και το Academy. Και εις ανώτερα.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST
 

(με ελλείψεις στο τέλος)

Fighting Giants
Disconnected
Champions
Can We Play Now?
Slowly Fading Away
Battle of Athens
Raging Youth
Walk With Me
Remains
Count on Me
Disposable Youth
Rise Up
All We Need Is Some Gasoline
Rollercoaster
Beat Of the Moment
This Life
Lost Souls
Heroes
Whiskey and the Rain
Last Chance

  • SHARE
  • TWEET