Λευκή Συμφωνία @ An Club, 26/01/19

Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο An Club έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται τυχεροί

Από τον Αντώνη Αντωνιάδη, 29/01/2019 @ 13:37

Έναν περίπου χρόνο μετά την επανασύνδεσή τους κι ένα μήνα και κάτι μετά την εμφάνιση τους στο Gagarin 205, οι Λευκή Συμφωνία κατέβηκαν τα σκαλιά του An Club με αφορμή τις επανακυκλοφορίες των δύο ιστορικών άλμπουμ "Μυστικοί Κήποι" και "Χρώματα" με την υπόσχεση μιας βραδιάς αφιερωμένης σε αυτά.

Χωρίς opening act, το συγκρότημα βρέθηκε στη σκηνή λίγο πριν τις έντεκα και για την επόμενη μιάμιση ώρα εκπλήρωσαν όλες τις προσδοκίες χαρίζοντάς μας μια ξεχωριστή βραδιά. Εξάλλου, από τις πρώτες νότες του "Μυστικοί Κήποι" που άνοιξε την εμφάνισή τους, έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα ήταν ένα συνηθισμένο live αλλά μια γιορτή της πορείας και της μουσικής του συγκροτήματος.

Με ένα δυνατό ξεκίνημα που περιλάμβανε τα "Ένα Μέρος Να Κρυφτώ" και "Νεκροί Άγγελοι" το συγκρότημα στη συνέχεια μας παρουσίασε το "Μελαγχολία", ένα κομμάτι από την εποχή του πρώτου τους δίσκου που κυκλοφόρησε τώρα για πρώτη φορά. Στο ίδιο μοτίβο, ακολούθησε το "Πανικός" το οποίο, όπως μας ενημέρωσαν, πέρα από δυο-τρεις πρόσφατες πρόβες, δεν είχαν παίξει εδώ και τριάντα περίπου χρόνια.

Το "Μέλλον Είναι Τώρα" έδωσε το έναυσμα για τα πιο up-tempo τραγούδια από τον δίσκο "Χρώματα" που κυκλοφόρησε το 1996. Στο κομμάτι του rhythm section, Βαγγέλης Τσιμπλάκης στα τύμπανα και Διογένης Χατζηστεφανίδης στο μπάσο, αποδείχθηκαν τρομερά δεμένοι ενώ, ανά φάσεις, η δυναμική τους μου έφερε στο μυαλό τις καλύτερες στιγμές των New Model Army. Παράλληλα, ο Σωτήρης Καστάνης, μην έχοντας κάτι να αποδείξει σχετικά με τα κιθαριστικά του προσόντα, έδειξε να το διασκεδάζει χαρίζοντας μας μελωδίες και solo που θα θυμόμαστε για καιρό.

Συγχρόνως, τα πλήκτρα του Θοδωρή Φοινίδη έχουν προσδώσει στον συγκρότημα μια σκοτεινή ατμόσφαιρα γεμίζοντας τον ήχο τους και ανοίγοντας νέες προοπτικές στην απόδοση των τραγουδιών. Τέλος, ο Θοδωρής Δημητρίου, ως άψογος performer, έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία καταφέρνοντας να παρασύρει το κοινό σε ένα party ανάλογο με αυτό που μας είχαν υποσχεθεί. Και μπορεί ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να μην γέμισε ασφυχτικά το An Club, όμως όσοι βρέθηκαν εκεί εξέφρασαν όσο πιο έντονα μπορούσαν την αγάπη τους για το συγκρότημα το οποίο με τη σειρά του φρόντισε να μην φύγει κανείς παραπονεμένος.

To ακυκλοφόρητο "Ελεύθερη Πτώση Από Τον Ήλιο" και το "Άνθρωποι" συνέχισαν τη δυνατή τους εμφάνιση πριν το "Η βροχή Πέφτει Δυνατά" ξεσηκώσει το κοινό σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς. Λίγο αργότερα, το τραγούδι "Ύμνος", το οποίο παίξανε για πρώτη φορά live, ήρθε για να κλείσει το κανονικό set με τον Διογένη Χατζηστεφανίδη να παίρνει το μικρόφωνο και να ενημερώνει τον κόσμο ότι δεν θα παίξουν κομμάτια από άλλους δίσκους τους. Η επιμονή όμως του κοινού, το οποίο δεν σταματούσε να τραγουδάει, τελικά επικράτησε με το "Θα Είμαι Πολύ Μακριά", το καινούργιο "Όνειρο Μέσα Σε Όνειρο" και το "Το Φεγγάρι Αιμορραγεί" να οδηγούν στην πλήρη αποθέωση του συγκροτήματος. Και παρά την πρόσκαιρη αποχώρηση τους, τελικά επέστρεψαν για μια τελευταία φορά με το "Κοιτάζοντας Πίσω" και το "Θα Είμαι Εκεί" που επισφράγισε την εορταστική ατμόσφαιρα παρασύροντας συγκρότημα και κοινό σε ένα πανηγυρικό ξεφάντωμα.

Με βάση λοιπόν αυτά νομίζω ότι όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο An Club έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται τυχεροί καθώς η εμφάνιση των Λευκή Συμφωνία απέδειξε ότι η επιστροφή τους, πέρα από «λαϊκή απαίτηση», ήταν επιβεβλημένη και ουσιαστική καθώς το συγκρότημα δείχνει ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει.

Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν!

SETLIST

Μυστικοί Κήποι
Ένα Μέρος Να Κρυφτώ
Νεκροί Άγγελοι
Μελαγχολία
Πανικός
Το Μέλλον Είναι Τώρα
Κάθε Στιγμή (Τραγούδι Στον Άνεμο) 
Αντίθετα Στη Ροή
Όλα Αυτά Που Σε Σκοτώνουν
Χρώματα
Ένα
Ελεύθερη Πτώση Από Τον Ήλιο
Άνθρωποι
Η βροχή πέφτει δυνατά
Ποιος Θα Διώξει Μακριά Τη Θλίψη
Δεν Θα Έχεις Χαθεί
Ύμνος

Encore:

Θα Είμαι Πολύ Μακριά
Όνειρο Μέσα Σε Όνειρο
Το Φεγγάρι Αιμορραγεί

Encore 2:

Κοιτάζοντας Πίσω
Θα Είμαι Εκεί

  • SHARE
  • TWEET