Beartooth, The Amity Affliction, Higher Power @ Roundhouse, Λονδίνο, 29/02/20

Τρεις μπάντες με ιδιαίτερη απήχηση αυτήν την εποχή σε ένα εκρηκτικό πακέτο

Από τον Ιάσονα Ρεπαντή, 04/03/2020 @ 16:53

Σάββατο βράδυ στο βόρειο Λονδίνο με τη συνηθισμένη βροχή, ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται από νωρίς στο συναυλιακό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ημερομηνίες του συγκεκριμένου tour είχαν γίνει sold out όταν έφτασε η σειρά του Λονδίνου οπότε είναι γεγονός ότι ο συνδυασμός με αυτές τις μπάντες έχει ιδιαίτερη απήχηση αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Οι Beartooth είναι σε διαδικασία «προθέρμανσης» για τη κυκλοφορία του επόμενου δίσκου και μας αποχαιρετούν με μια τελευταία περιοδεία για το "Disease" (2018) ενώ οι άλλες δύο μπάντες κυκλοφόρησαν φέτος η κάθε μια τον νέο τους δίσκο.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 19:00 και αρκετός ήταν ο κόσμος που είχε ήδη πάρει θέση στο pit για να υποδέχθει τους Higher Power στις 19:30. Η μπάντα από το Leeds περιοδεύει στα πλαίσια του νέου δίσκου της "27 Miles Underwater" (Roadrunner, 2020) και καθώς είναι σε ιδιαίτερη φόρμα μετά την πρόσφατη αμερικανική περιοδεία της έδωσε ένα πολύ δυνατό σετ, διαφορετικό σε τόνο από τους δύο headliners. Ο ήχος δεν ήταν με το μέρος τους, αλλά αυτό δεν φάνηκε να τους πτοεί καθώς έχουν συνηθίσει να παίζουν υπό χειρότερες συνθήκες και σε μικρότερες σκηνές και χώρους. Ενεργητικοί και με τα φωνητικά του Jimmy Wizard να ξεχωρίζουν κέρδισαν καλές εντυπώσεις αν και κρίνοντας από τις αντιδράσεις δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήταν ήδη μυημένοι. Περισσότερα στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει σε λίγο καιρό.

Higher Power

SETLIST

 

Shedding Skin
Rewire (101)
Can't Relate
Passenger
Lost in Static
Low Season
Drag The Line
Seamless

Η σκηνή αλλάζει και έχοντας τώρα περισσότερα φώτα και προβολείς οι Amity Affliction ξεκινούν στις 20:20 με το κόσμο να εκδηλώνει την αγάπη του για τους Αυστραλούς οι οποίοι έχουν να παίξουν στο Λονδίνο από το 2017. Εντυπωσιακό light show αλλά και εκτελεστική απόδοση η οποία φάνηκε να ικανοποιεί το κόσμο και τους crowd surfers. Χαρακτηριστικό του ήχου της μπάντας είναι η εναλλαγή μεταξύ καθαρών φωνητικών (μπασίστας) και metalcore από το τραγουδιστή. Μία κιθάρα, τύμπανα και αρκετά προηχογραφημένα συνοδεύουν τα προηγούμενα και το τελικό μείγμα φαίνεται να αποδίδει.

Amity Affliction

SETLIST

 

Coffin
All My Friends Are Dead
Open Letter
Feels Like I'm Dying
Soak Me in Bleach
Drag the Lake
Ivy (Doomsday)
Don't Lean on Me
Pittsburgh
Death's Hand

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βγείς να παίξεις μετά από μια μπάντα που έχει δέκα χρόνια παρουσίας παραπάνω. Στις 21:30 οι Αμερικανοί Caleb Shomo και σια (δεν έγιναν συστάσεις με τα μέλη της μπάντας πλην του drummer κατά τη διάρκεια του drum solo) είχαν το πιο δυνατό χαρτί της βραδιάς. Φυσικά βοήθησε ότι το stage show είχε υψηλές προδιαγραφές και budget (φλόγες, φώτα, κομφετί, καπνούς κτλ.) αλλά με έναν εκρηκτικό frontman ο κόσμος δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει. Το Roundhouse στη πλειοψηφία του συμμετείχε στο έντονο show με καλή ανταπόκριση σε νέα και σε παλιά κομμάτια. Ανάμεσα στα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των κομματιών, οι οπαδοί των Beartooth θα χαρούν να μάθουν ότι ο επόμενος δίσκος είναι έτοιμος και έχει γραφτεί on the road. Η συγκεκριμένη μπάντα έχει αρκετό buzz οπότε κάτι μου λέει η επόμενη επίσκεψη θα είναι σε μεγαλύτερο χώρο.

Caleb Shomo

Φωτογραφίες: Ιάσονας Ρεπαντής

SETLIST

 

The Lines
Enemy
Hated
Aggressive
Afterall
Bad Listener
I Have a Problem
You Never Know
Manipulation
Drum Solo
(With excerpt of "Moby Dick" by Led Zeppelin)
Fire
Beaten in Lips
Sick of Me
Body Bag
Disease
Encore:
In Between

  • SHARE
  • TWEET