Nightstalker, Drunk Motherfuckers, Audiobreed @ PassPort, Πειραιάς, 20/04/13

Από τον Φίλιππο Αλέκου, 23/04/2013 @ 13:59
Εκτός έδρας για συναυλίες σπάνια βγαίνω. Κυρίως κατά Μαλακάσα μεριά δηλαδή, για ευνόητους λόγους και κει με μέτρο και για επιλεγμένες περιστάσεις. Το Σάββατο που μας πέρασε την τιμητική τους είχαν οι Nightstalker, επομένως ένα «ταξιδάκι» μέχρι τον Πειραιά ήταν σχεδόν επιβεβλημένο, αναλογιζόμενοι ειδικά την δισκάρα που κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Το PassPort, το μαγαζί που φιλοξενούσε την συναυλία δηλαδή, μου φάνηκε πολύ συμπαθητικό σαν χώρος. Δεν είναι διαρρυθμισμένο στο στυλ του κλασσικού λαιβάδικου. Ο ηχολήπτης στημένος πίσω πίσω κοντά στο μπαρ, μέσα στο κοινό και η «σκηνή» ένα σκαλοπάτι ουσιαστικά, φαινομενικά μοιάζουν ακατάλληλα, αλλά -στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση- αποδείχτηκαν επαρκώς λειτουργικά.

Audiobreed

Πρώτοι στην βραδιά, με τον άχαρο ρόλο του opening act, οι Audiobreed. Βγήκαν κατά τις δέκα να ξεκινήσουν το τζέρτζελο, με τον κόσμο να μαζεύεται ακόμα και μας ζέσταναν με ωραίους groovy ρυθμούς, heavy rock και metal τζούρες, που σε πολλά σημεία έβγαζαν επιρροές από Tool και Rage Against The Machine. Καλός και ο ρασταφάρι στο μικρόφωνο που γκάριξε με την ψυχή του και έδωσε και ωραίο performance σαν frontman γενικά.

Drunk Motherfuckers

Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη, αφού την σκυτάλη πήραν οι Drunk Motherfuckers. Η συγκεκριμένη μπάντα αγαπά πολύ τους Kyuss, σε βαθμό παρεξηγήσεως θα έλεγα, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν η μουσική τους. Το πρόβλημα ήταν ο τραγουδιστής που προσπαθούσε απέλπιδα να μιμηθεί τον Garcia χωρίς να διαθέτει ουσιαστικά κανένα φωνητικό προσόν και απλά προκάλεσε μαζικές ημικρανίες, ειδικά με κάτι φαλτσαριστά «oh yeah» που πέταγε πιο συχνά και από ότι ανάσανε.

Κατά τις δώδεκα και, αφού είχε κλείσει οριστικά και η κακή παρένθεση των Drunk Motherfuckers άρχισαν επιτέλους να ανεβαίνουν στη σκηνή σιγά σιγά οι Αθηναίοι heavy rockers.

Nightstalker

Οι Stalker δεν είναι χωρίς καλό λόγο τόσο δημοφιλείς και όσο συνεχίζουν να κυκλοφορούν απίστευτους δίσκους, όπως το περσινό "Dead Rock Commandos" δύσκολα θα αφήσουν την συνείδηση του Έλληνα rock οπαδού. Αναμενόμενα λοιπόν το PassPort είχε μέχρι εκείνη την ώρα γεμίσει από κόσμο, χωρίς να είναι όμως και φίσκα.

Nightstalker

Η μπάντα ξεκίνησε με όρεξη, τιμώντας τον τελευταίο της δίσκο με την τριπλέτα "Go Get Some", "Dead Rock Commandos", "One Million Broken Promises" και το κοινό να ανταποκρίνεται και να ρολάρει στους ρυθμούς της, δείχνοντας ότι έχει εκτιμήσει δεόντως τα νέα κομμάτια. Εδικά hit-άκια όπως το πρόσφατο "Dead Rock Commandos" ή τα παλαιότερα "All Around" και "Baby, God Is Dead" είναι αφενός αδύνατο να τα ξεκολλήσεις από το μυαλό σου άπαξ και τ' ακούσεις μία φορά, αφετέρου είναι σχεδόν αδιανόητο να λείπουν από το set list των Nightstalker.

Nightstalker

Έτσι στο άκουσμα κάθε γνωστής νότας όλοι αντιδρούσαν ανάλογα, είτε λικνιζόμενοι στους groovy ρυθμούς, είτε τραγουδώντας όλοι μαζί τα ρεφρέν με μία φωνή. Γενικά το κέφι χτυπούσε κόκκινο, με τραγούδια από όλη την καριέρα του συγκροτήματος να ακούγονται στην περίπου μιάμιση ώρα που διήρκησε η εμφάνισή του. Εξαιρετική απόδοση όπως πάντα από την πλευρά της μπάντας, με τον ήχο βέβαια να μην είναι πάντα ο καλύτερος δυνατός, αλλά να κρίνεται σε γενικές γραμμές αρκούντως ικανοποιητικός. Ειδική μνεία κλασσικά στον Argy που είναι με διαφορά ένας από τους πιο επικοινωνιακούς και διασκεδαστικούς frontmen που έχω δει ζωντανά. Έδωσε πόνο και πάλι με τις ατάκες του και την σκηνική του παρουσία.

Nightstalker

Η τίμια αυτή Σαββατιάτικη βραδιά έκλεισε με encore απαρτιζόμενο από "Baby, God Is Dead" και την κομματάρα " Trigger Happy", ενώ από τις φωνές του κόσμου που ζητούσε κι άλλο έσκασαν στο καπάκι και ένα "Keep Knocking" για να μας καληνυχτίσουν λίγο πριν τις δύο. Συνολικά μιλάμε για ένα πολύ καλό live που άξιζε και με το παραπάνω την βόλτα μέχρι τον Πειραιά και το χειροκρότημα του κόσμου έδειξε ότι όλοι το διασκέδασαν και με το παραπάνω. Πάντα τέτοια.
SETLIST

Go Get Some
Dead Rock Commandos
One Million Broken Promises
Enough Is Not Enough
Voodoo U Do
Iron
Superfreak
Line
Spit
Soma
Use
Brainmaker
Freakland
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
The Underdog

Encore:
Baby, God Is Dead
Trigger Happy
Keep Knocking

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET