Unearth, Endsight, Kin Beneath Chorus @ An Club, 17/09/14

Ήλθαν, είδαν, κατεδάφισαν και απήλθαν

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 18/09/2014 @ 12:57
Για τους λάτρεις των συναυλιών σε κλειστούς χώρους, μία νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε. Για τους δε λάτρεις του metalcore, μία νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς. Οι Unearth επισκέφθηκαν την χώρα μας για πρώτη φορά και τους πλαισίωσαν δύο από τις καλύτερες εγχώριες μπάντες του ακραίου metal, υποχρεώνοντάς μας να ξεχάσουμε το Champions League και τον καναπέ και να κατευθυνθούμε προς το An Club.

Την βραδιά ανέλαβαν να ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς Kin Beneath Chorus, άξιοι πρεσβευτές μας φέτος στο Wacken Open Air. Την προηγούμενη φορά που τους είδαμε εντός Αττικής, στο New Long Fest πιο συγκεκριμένα, ήταν από τις πιο άτυχες μπάντες στο θέμα του ήχου, καθώς για μεγάλη διάρκεια δεν είχαν ήχο στην μία από τις δύο κιθάρες τους, σήμερα όμως αποφάσισαν να μην φέρουν καθόλου τον κιθαρίστα τους και αυτό λειτούργησε υπέρ τους. Φυσικά και κάνουμε πλάκα, καθώς ήταν πραγματικά ανέφικτο για εκείνον να παρευρεθεί, όμως η μπάντα πάλεψε αρκετά πάνω στην σκηνή και ως ενός σημείου κάλυψε την απουσία του. Δυστυχώς δεν είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, καθώς ήταν αρκετά χλιαρός και δεν είχε μαζευτεί ακόμα, αλλά αυτό και πάλι δεν τους εμπόδισε από το να αποδώσουν πάρα πολύ καλά το σχεδόν μισάωρο set τους.

Setlist: Nothing Is Sacred / Beyond The Dynamic / Mariners Compass / No Title / Road To Bloodshed / Session 12.

Στη συνέχεια την σκηνή κατέλαβαν οι Αθηναίοι Endsight, οι οποίοι θεώρησαν πρέπον να μας αφήσουν με κρεμασμένα τα σαγόνια. Έτσι, από το πρώτο riff του "Modern Ruins" έδειξαν με τι διαθέσεις είχαν έρθει στο live και οι παρευρισκόμενοι δεν έχασαν λεπτό για να μπουν στο κλίμα.

Endsight

Παικτικά ήταν άψογοι και απέδωσαν το set τους πολύ σωστά και με πολύ πάθος, όμως δεν έμειναν μόνο σε αυτό, καθώς έριξαν τα μπινελίκια τους προς την εξουσία στην εισαγωγή του "Wrong Sense Of Power", έκαναν μία πολύ σωστή αναφορά για την επέτειο από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, ανέβασαν ακόμα έναν Νίκο επί σκηνής, για να ερμηνεύσουν το "Destroy The Day, Destroy The Night" και ειδικά στην τελική τους τριπλέτα με τα κομμάτια "The Dive", "Circles Of Inferno" και "Rejecting The Parasites" μας άφησαν να αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα καιρό τέτοια διαμάντια θα μένουν κρυμμένα σε αυτή την, γεμάτη από ευκαιρίες, υπέροχη ελληνική πραγματικότητα.

Endsight

Setlist: Modern Ruins / Wrong Sense Of Power / House Of Violence / Destroy The Day, Destroy The Night / The Dive / Circles Of Inferno / Rejecting The Parasites.

Ενώ βαδίζαμε προς τα μεσάνυχτα και το An πλέον είχε γεμίσει κατά 70%, είχε έρθει η ώρα των Αμερικανών Unearth να ανεβούν στην σκηνή. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν πολύ ζεστό μόλις αντίκρισε την μπάντα επί σκηνής και εκείνοι ανταπέδωσαν με το "Giles" και στα καπάκια με τον υπερκόμματο "My Will Be Done", όπου φυσικό και επόμενο ήταν τα pit να ανοίξουν.

Unearth

Το set τους διήρκησε σχεδόν μία ώρα, αλλά μέσα σε αυτό είχαμε την τύχη να απολαύσουμε ζωντανά ένα νέο τους κομμάτι, το "The Swarm", και περάσματα από όλη τους την δισκογραφία, με την μπάντα να αποδίδει εξαιρετικά κάθε riff, κάθε solo και κάθε breakdown της.

Unearth

Ο Trevor ήταν καθ' όλη την βραδιά πολύ ζεστός με τον κόσμο και μοιραζόταν ακόμα και το μικρόφωνό του με όσους ήταν στο κάγκελο και γνώριζαν τους στίχους, ο παιχταράς ο Buz έκραζε τις ελληνικές μπύρες, ο Ken τα «έριχνε» σε κοπέλες από την σκηνή και ο Matt πλέον είχε βρει την ηρεμία του μακριά από τους Chimaira και τον Mark Hunter πιο συγκεκριμένα, αλλά το highlight της βραδιάς ανήκει στον Nick Pierce που λίγο πριν το κλείσιμο του "Black Hearts Now Reign" έπαιξε ένα τρομακτικό solo στα drums του, κερδίζοντας φυσικά τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα όλων.

Unearth

Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω στην αρχή της συναυλιακής σεζόν, καθώς απολαύσαμε μία ήδη φτασμένη και καταξιωμένη μπάντα να τα σπάει άσχημα για πάρτη μας και δύο ακόμα ελληνικές να μας γεμίζουν με υποσχέσεις για το μέλλον. Όμως το μεγάλο πάρτι γίνεται στην Θεσσαλονίκη, καθώς μαζί με τους Unearth, Endsight και Kin Beneath Chorus παίζουν οι Bewized, Above Us The Waves και οι Dagger Of Betrayal, οπότε προσωπική μου συμβουλή είναι να τρέξετε να τους δείτε.
SETLIST

Giles
My Will Be Done
Endless
The Swarm
Watch It Burn
This Lying World
Failure
Sanctity Of Brothers
The Great Dividers
Last Wish
Zombie Autopilot
Black Hearts Now Reign

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET