Nightstalker, Universe217, 10 Code @ Lab Art, 13/05/16

Τα support έκλεψαν την παράσταση

Από τον Νίκο Καταπίδη, 16/05/2016 @ 16:12

Σε μια από τις τελευταίες συνάξεις στο Lab Art για τη φετινή σεζόν, το πακέτο NightstalkerUniverse21710 Code ήταν κάτι παραπάνω από ελκυστικό για το κοινό του Βόλου, με τους Nightstalker να αποτελούν σταθερή αξία με αρκετές εμφανίσεις και στο Βόλο, ενώ τόσο οι Universe217 όσο και οι 10 Code, με φρέσκους και πολύ δυνατούς δίσκους στις αποσκευές τους (επιλογές των συντακτών μας και οι δύο), ήταν μια εξαιρετική επιλογή για support τόσο ποιοτικά όσο και στυλιστικά. Τόσο καλή μάλιστα, που εντέλει επισκίασαν τους headliners.

Mε μια σχετική καθυστέρηση, οι 10 Code ξεκίνησαν τη βραδιά αποδίδοντας ένα ιδιαίτερα πιασάρικο και groovy alternative rock, πολύ δεμένοι και παρά το σχετικά λιγοστό κοινό κατάφεραν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Τα κομμάτια από το δισκογραφικό τους ντεμπούτο "Swiftlets" έχουν ζωντάνια και αρκετή ενέργεια, και φάνηκαν πολύ δεμένοι παικτικά, ενώ βγήκε και μια διαφορετική «βρωμιά» από το στουντιακό ήχο τους, που δείχνει ότι οι παίδες κατέχουν το rock 'n' roll, και φαίνεται πως έχουν τις προϋποθέσεις για μια ενδιαφέρουσα πορεία.

10Code

Από την αλητεία των 10 Code, στο σκοτάδι του doom, με τους Universe217 να αναλαμβάνουν τα ηνία, δημιουργώντας μια σχεδόν μυστικιστική ατμόσφαιρα στον χώρο. Ομολογώ πως δεν είχα την ευκαιρία να τους δώ live μέχρι τώρα, και περίμενα να δω πώς θα αποδώσουν αυτό το ιδιαίτερο ηχητικό μείγμα που τους χαρακτηρίζει. Με τα κομμάτια του φοβερού "Change" να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στο setlist τους, ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Χωρίς φανφάρες και ποζεριές, με αγνή μουσική, φοβερό παίξιμο από όλους, ογκώδη ήχο και φυσικά την απίστευτη φωνάρα της Τάνιας να κλέβει την παράσταση, οι Universe217 απλά ισοπέδωσαν τα αυτιά και τα μυαλά μας.

Universe217

Με κομματάρες σαν τον ογκόλιθο "Mouth" και το απειλητικό "Ηere Comes", απέδειξαν πως όχι μόνο αποδίδουν με ευκολία και αρτιότητα τις συνθέσεις τους, αλλά δημιουργούν έναν συνδυασμό ήχου και ατμόσφαιρας που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στις ηχογραφήσεις. H υποδοχή του κοινού και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο κλείσιμο απέδειξε ότι όχι μόνο ικανοποίησαν τους οπαδούς τους, αλλά σίγουρα κέρδισαν πολλούς με αυτήν την εμφάνιση.

Είχε έρθει η ώρα λοιπόν για τους Nightstalker, που έχουν χτίσει μια καλή σχέση με το κοινό του Βόλου, αφού μας έχουν συνηθίσει σε συχνές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Από τα πρώτα κιόλας κομμάτια, υπήρχε μια περίεργη αίσθηση. Ο Argy που πάντα είναι μια ιδιαίτερη φιγούρα, αυτήν τη φορά φάνηκε να είναι εντελώς «αλλού». Δεν ξέρω αν ήταν αποτέλεσμα της «προετοιμασίας» για την εμφάνιση ή της κάπως κουμπωμένης (αρχικά τουλάχιστον) αντίδρασης του κοινού, αλλά φαινόταν πολλές φορές χαμένος και κάπως ξενερωμένος.

Nightstalker

Προσπαθούσε, βέβαια, να ξεσηκώσει το κοινό, πράγμα που δεν είναι και δύσκολο όταν παίζουν κομμάτια σαν το "Baby, God Is Dead" και το "Dead Rock Commandos", με το pit να ξεκινάει όσο προχωρούσε η βραδιά. Η απόδοση της μπάντας ήταν αναμενόμενα καλή, με τον Aνδρέα στο μπάσο να ξεχωρίζει με τον όγκο και το drive που δίνει στα κομμάτια, και έναν ήχο ιδιαίτερα ισορροπημένο. Παρά την καλή παικτικά εμφάνιση, όμως, οφείλω να πω πως η όλη εμφάνιση του frontman με αποσυντόνισε, ειδικά όταν προσπάθησε να κάνει χαβαλέ με τον κόσμο, καταλήγοντας όμως σε χονδροειδείς εκφράσεις αναφερόμενος στο γυναικείο κοινό, κάτι που φάνηκε να προκαλεί αμηχανία.

Nightstalker

Το κλείσιμο με το "Children Of The Sun" ήταν το highlight της βραδιάς, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, βέβαια. Τα χιτάκια παίχτηκαν, λοιπόν, οι φανατικοί φίλοι της μπάντας φάνηκαν να το ευχαριστιούνται, αλλά συνολικά ήταν μια εμφάνιση κατώτερη από αυτές που μας έχουν συνηθίσει οι Nightstalker. Έμελλε να 'ναι οι Universe217 αυτοί που θα έκλεβαν την παράσταση και τις εντυπώσεις αυτήν τη φορά.

Φωτογραφίες: Νίκος Καταπίδης

SETLIST

(Mε επιφύλαξη)
Go Get Some
One Million Broken Promise
Superfreak
SpitWhat Your Name Is
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
Voodoo U Do
Line
Soma
This Is U
Never Know (Supersonic)
Baby, God is Dead
Trigger Happy
Dead Rock Commandos
Children of the Sun
  • SHARE
  • TWEET