Lacuna Coil / Tiamat

02/03/2003 @ 15:32
Στην Υδρόγειο φτάσαμε στις οκτώ το βράδυ, μισή ώρα δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη του live. Πολύς κόσμος είχε μαζευτεί και περίμενε υπομονετικά. Στις εννιά παρά τέταρτο οι πόρτες άνοιξαν και περάσαμε στον συναυλιακό χώρο, ο οποίος είχε υποστεί ριζικές αλλαγές από την τελευταία φορά που τον είχαμε επισκεφτεί. Περίπου 500 άτομα υπολογίζεται να ήταν εκείνο το βράδυ.

Στις εννιά και τέταρτο τα φώτα χαμηλώνουν και έξη φιγούρες ανεβαίνουν στην σκηνή, υπό τους ήχους της εισαγωγής του "Swamped". Χειροκροτήματα από κάτω και η εμφάνιση των Lacuna Coil για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ήταν γεγονός! Με ένα play list βασιζόμενο κυρίως στην τελευταία τους δουλειά ονόματι "Comalies", η μπάντα έπαιξε για περίπου 50 λεπτά. Πολύ καλή σκηνική παρουσία, με το επίκεντρο της εμφάνισης, φυσικά, την πανέμορφη Christina Scabbia. Τα μελωδικά, αιθέρια φωνητικά της εναλλάσσoταν με τα σκληρά και δυναμικά του Andrea Ferro, χαρίζοντας μας υπέροχα κομμάτια σαν τα "My Wings" και "Heaven's A Lie". Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μέτριες, δεν ήταν δύσκολο να διακρίνει κανείς ότι οι περισσότεροι είχαν έρθει για τους Tiamat.

Τελείωσαν το κανονικό τους set με το "Tight Rope", ενώ ακολούθησε και ένα encore με δύο πολύ γνωστά τραγούδια τους. Δίνοντας περισσότερο βάση στα δύο τελευταία τους albums ("Unleashed Memories" και "Comalies"), η μπάντα άφησε παλιότερα τραγούδια απ' έξω, όπως τα "The Secret" και "To Myself I Turned", τα οποία πολύ κόσμος περίμενε να ακούσει. Ακούσαμε βέβαια το "Falling Again" σε μία πολύ δυνατή και γεμάτη συναισθήματα εκτέλεση, με την Christina να δίνει ρεσιτάλ. Τα μόνα αρνητικά ήταν ο μέτριος ήχος, και τα ηχογραφημένα μέρη που χρησιμοποιούσαν. Στις δέκα περίπου, κάτω από τα χειροκροτήματα και τις φωνές του κόσμου, οι Lacuna Coil άφησαν την σκηνή.


Μουσική ακουγόταν από τα ηχεία, ενώ παράλληλα η σκηνή ετοιμαζόταν για την εμφάνιση των Tiamat. Οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν στο bar για καμία μπύρα ώσπου κατά τις δέκα και μισή, τα φώτα χαμήλωσαν για ακόμα μία φορά, και οι πέντε Σουηδοί ανέβηκαν στη σκηνή. Τα απαραίτητα χαιρετίσματα, και μας πετάν το "Return Of Son Of Nothing" από την τελευταία τους δουλειά "Judas Christ". Ο κόσμος άρχισε να ζεσταίνεται από το πρώτο κομμάτι κιόλας, σε σημείο άτομα να κάνουν stage diving σε ολόκληρη τη διάρκεια της συναυλίας. Ακολούθησαν μερικά κομμάτια από τα τελευταία albums τους, όπως τα "In Love With Myself", "So Much For Suicide" κ.α. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν καταπληκτικές. Ειδικά στις μπροστινές σειρές γινόταν πανζουρλισμός! Ο φυσικός ηγέτης της μπάντας, Johan Edlund, είχε συνέχεια ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, πράγμα το οποίο μερικοί σχολίασαν αρνητικά.

Ο ήχος ήταν καταπληκτικός, όλα τα όργανα ακουγόταν εξίσου καθαρά και δυνατά. Σε κάποια στιγμή, ο Edlund λέει "make love, not war" και ξεκινάνε το "Vote For Love", ένα από τα καλύτερα τραγούδια του "Judas Christ", με το οποίο τελειώνει η κανονική διάρκεια του set τους. Ο κόσμος φωνάζει για μερικά τραγούδια ακόμα και έτσι γίνεται, με την μπάντα να ανεβαίνει ξανά στην σκηνή και να παίζει ακόμα τρία τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα "Sleeping Beauty", και "Gaia" στα οποία η ένταση, οι παλμοί και τα συναισθήματα κορυφώθηκαν. Στο "Sleeping Beauty" μαζί με τον Johan Edlund, ανέβηκε στη σκηνή και ο Andrea Ferro από τους Lacuna Coil και τραγούδησε το δεύτερο refren. Δυστυχώς δεν ακούστηκε το "In A Dream", το οποίο ο κόσμος ζητούσε επίμονα, από την αρχή ακόμα της εμφάνισής τους.
Συνοψίζοντας, ένα πολύ καλό πακέτο μας παρουσίασε η Wizard Productions για ακόμα μία φορά, με δύο κορυφαία groups. Με το τέλος της συναυλίας πολύ παρέμειναν στην Υδρόγειο όπου μετά από κάμποση ώρα δικαιώθηκαν, αφού τα συγκροτήματα βγήκαν, μίλησαν με τον κόσμο και υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα.

Lacuna Coil's Play List:
01. Swamped
02. To Live Is To Hide
03. Heaven’s A Lie
04. Senzafine
05. Humane
06. Halflife
07. Entwined
08. My Wings
09. Falling Again
10. Self Deception
11. Angel’s Punishment
12. Tight Rope
Encore.
13. When A Dead Man Walks
14. Daylight Dancer

Tiamat's Play List
01. The Return Of Son Of Nothing
02. In Love With Myself
03. Brighter Than The Sun
04. The Ar
05. Whatever That Hurts
06. Fantasma Deluxe
07. Children Of U’ World
08. Cold Seed
09. As Long As You Are Mine
10. Love Is As Good As Soma
11. Vote For Love
Encore.
12. Angel’s Hologram
13. Sleeping Beauty
14. Gaia
  • SHARE
  • TWEET