Φοίβος Δεληβοριάς @ Gagarin 205, 28/11/15

Ένα δυναμικό τρίωρο live, από έναν ακόμη πιο δυναμικό ερμηνευτή

02/12/2015 @ 10:32
Σάββατο βράδυ στο Gagarin και ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεθάβει την παιδική του ταυτότητα και συστήνεται στο κοινό του από την αρχή. Έχοντας ήδη μία εντυπωσιακή δισκογραφία στις πλάτες του, παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα, φορτισμένο από συναισθήματα και προσωπικές ιστορίες, την "Καλλιθέα".

Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς και οι φίλοι του Φοίβου τον περίμεναν με ανυπομονησία, κάτι που φάνηκε από τα χειροκροτήματα και τις φωνές που τον καλούσαν ανά διαστήματα να εμφανιστεί στην σκηνή. Λίγο μετά τις δέκα, το live ξεκινά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ένα clip από behind the scenes της ηχογράφησης του νέου δίσκου στο πατρικό -στούντιο πλέον- του Φοίβου. Το εναρκτήριο κομμάτι του live, και του άλμπουμ, έμελλε να είναι το "Ερημιά Στην Καλλιθέα", ένα κομμάτι που έχει ήδη αγαπηθεί πολύ. «Σήμερα έχω τρομερό τρακ, παίζει να κάνω άπειρα λάθη, αλλά έτσι είμαστε εμείς από Καλλιθέα. [...] Είπα να πάω μπροστά και πήγα πίσω και κλείστηκα σε αυτό το περίεργο σπίτι του 1930, ghostbuster ή εξορκιστής για τα φαντάσματα ο φίλος και παραγωγός μου Χρήστος Λαϊνάς .»

Φοίβος Δεληβοριάς

Με ροή ιδία του άλμπουμ, συνεχίζουν τα υπόλοιπα κομμάτια, κάνοντας αναφορά στο "Κουνελάκι", που είναι γραμμένο για την κόρη του, το "Knight Riders", ύμνο στα παιχνίδια με τον κολλητό του, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, και φυσικά το τρυφερό "Θα Σε Ξαναδώ", αφιερωμένο στον καλό του φίλο που χάθηκε, Νίκο Ρ. Απ' τις ιστορίες που ακούστηκαν, η πιο ενδιαφέρουσα ήταν αυτή του "Ξένου", που μάθαμε ότι παραλίγο να σταθεί μοιραία για τον καλλιτέχνη (και το κοινό του) η πτώση ενός τεράστιου σοβά μετά την ολοκλήρωση του κομματιού.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας τελειώνει και μπαίνουμε -χωρίς διάλειμμα τελικώς- στο δεύτερο, αποτελούμενο από παλιές του επιτυχίες, με ευφάνταστες και γεμάτες ενορχηστρώσεις, υπό έναν ανανεωτικό ήχο. Πολλοί ηλπίζαμε να ακούσουμε και τη "Ντισκοτέκ", σίγουρα όμως δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ανέβαινε στη σκηνή ο Δημήτρης Μεντζέλος απ' τα Ημισκούμπρια, δημιουργώντας , έτσι, ένα δυνατό γλέντι βγαλμένο από τα '90s.

Φοίβος Δεληβοριάς

Στα highlight της βραδιάς υπήρξε η μπάντα που πλαισίωνε τον Φοίβο, αποτελούμενη απ' τους Ντούβα, Χριστοδούλου, Παντέλη, Soto. Το κράμα τους από επιρροές διαφόρων ειδών υπό ένα ηλεκτρονικό πρίσμα εντυπωσίαζε συνεχώς. Την παρέα ολοκλήρωνε η ταλαντούχα Αναστασία Βελισσαρίου, η οποία έκλεψε την παράσταση σ' ένα διαφορετικό "Ωροσκόπιο", ενώ καθ' όλη τη διάρκεια ο ήχος παρέμεινε στο πλευρό τους, αν εξαιρέσουμε ένα πρόβλημα, που ξεπεράστηκε γρήγορα.

Φοίβος Δεληβοριάς

Έπειτα απ' τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του Φοίβου προς τους συντελεστές και την δισκογραφική Inner Ear, με την οποία αναμένουμε και επόμενη συνεργασία, ακολούθησε το encore "Ερημιά Στην Καλλιθέα", "Κική" και "Mπάσταρδος Γιος" και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε ένα άκρως δυναμικό τρίωρο live, από έναν ακόμη πιο δυναμικό ερμηνευτή που εγγυάται κάθε φορά που θα ανάβουν τα φώτα στο πέρας των συναυλιών του, να φεύγουν άπαντες χορτάτοι.

SETLIST

Ερημιά Στην Καλλιθέα
Ο Μπάσταρδος Γιος
Ο Ξένος
Κουνελάκι
Knight Riders
Το Περίπτερο
Άγιοι Πάντες
Που Να Είσαι Τώρα Εσύ
Διονύσιος Φοίβος
Κορίτσια Από Άλλα Προάστια
Γριές Στη Λαϊκή
Η Κική Κάθε Βράδυ Revisited
Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών
Θα Σε Ξαναδώ
Στο Κολωνάκι
Η Πέρα Χώρα
Η Μπόσα Νόβα Του Ησαΐα
Χάλια (Tom Waits)
Χριστούγεννα
Μπολερό
Ωροσκόπιο
Τρένο Στην Κορυφογραμμή (Bob Dylan)
Και Του Χρόνου
Υβρεοπομπή
Καθρέφτης
Αυτή Που Περνάει
Εκείνη
Θέλω Να Σε Ξεπεράσω
Το Καταφύγιο
Ντισκοτέκ

Encore:
Ερημιά Στην Καλλιθέα
Η Κική Κάθε Βράδυ Revisited
Ο Μπάσταρδος Γιος


Στέλιος Κυριακόπουλος & Δήμητρα Σιώρη (αναγνώστες)

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου

  • SHARE
  • TWEET