Dokken, George Gakis @ Underworld Club (Αθήνα), 08/05/06

Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 11/05/2006 @ 16:18
Το τελευταίο διάστημα (να μην πω χρόνια) έχει γίνει πολύ της μόδας τα group να βγάζουν τα όργανα τους από την πρίζα και να αποδίδουν τις συνθέσεις τους ακουστικά. Κάποιοι βέβαια δυστυχώς το 'χουν παρακάνει και κυκλοφορούν παραπάνω από μια τέτοιου είδους δουλειές κουράζοντας πολλές φορές τον οπαδό. Παρ' όλα αυτά όταν μία από τις καλύτερες για μένα μπάντες του αμερικανικού hard / heavy, οι Dokken, αποφασίζουν να εμφανιστούν unplugged σίγουρα είναι εμπειρία ανεπανάληπτη.

Στα ακουστικά set βέβαια υπάρχει και ένα μεγάλο αίσθημα περιέργειας για το πως θα αποδοθούν τα κομμάτια. Όταν, δε, το ακουστικό set γίνεται μία μέρα μετά από μια πολύ καλή ηλεκτρική βραδιά έχεις έναν παραπάνω λόγο για να το παρακολουθήσεις.

Το club δυστυχώς ήταν κατά το ήμισυ γεμάτο. Ευτυχώς όμως το live ξεκίνησε στην ώρα του. Τη βραδιά άνοιξε ο Γιώργος Γάκης ο οποίος βγήκε στη σκηνή χωρίς το group του, τους Troublemakers, με μοναδική παρέα την κιθάρα του. Στο περίπου μισάωρο set του ακούσαμε τα "Is This Love", "Holiday", "It's My Life", "Give Me All Your Love", "Knocking On Heaven's Door" και "Soldier Of Fortune", καταφέρνοντας να ζεστάνει κάπως το κοινό. Ο ήχος δεν μπορεί να σχολιαστεί μια και η ακουστική κιθάρα σε συνδυασμό με τη φωνή του ακουγόντουσαν μια χαρά. Στο χώρο υπήρχε διάχυτο ένα άκρως ερωτικό συναίσθημα, ίσως και λόγω της επιλογής των κομματιών. Σίγουρα το set του ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τη συνέχεια.

Με ένα ευτυχώς μικρής διάρκειας διάλειμμα στη σκηνή ανέβηκαν εν μέσω επευφημιών οι Dokken, θέλοντας να αποδείξουν στους παρευρισκόμενους ότι αποδίδουν καλά και ακουστικά. Ο κόσμος είχε πληθύνει αλλά και πάλι ήταν λίγος για τέτοιο event. Το group ξεκίνησε δυναμικά. Το "Unchain The Night" έδωσε το έναυσμα για τραγούδι από το κοινό. Η συνέχεια εξίσου καλή: "Breaking The Chains", "Alone Again", "Just Got Lucky" και "Dream Warrior" ήταν μερικές από τις επιτυχίες που ακούστηκαν εκείνη τη βραδιά και ενθουσίασαν τον κόσμο ο οποίος ως είθισται τραγουδούσε συνεχώς τους στίχους και συμμετείχε όπως μπορούσε.

Οι Dokken δυστυχώς και στην ακουστική βραδιά τους έπαιξαν τα ίδια κομμάτια με την ηλεκτρική, κάτι που σίγουρα στεναχώρησε τους οπαδούς που περίμεναν κάτι διαφορετικό και κάτι περισσότερο. Η εμφάνιση τους παρόλο που ήταν εμπειρία πολύ καλή, ήταν αρκετά επαγγελματική. Ο κόσμος ζητούσε ανά διαστήματα κομμάτια να ακούσει αλλά μάταια. Η μπάντα είχε κέφια. Από την αρχή θέλησαν να δώσουν μια εικόνα πάρτυ επί σκηνής, μια και τα πειράγματα και μεταξύ τους αλλά και με τον κόσμο έδιναν και έπαιρναν, αλλά όσο περνούσε η ώρα δεν επιβεβαιωνόταν η αρχική εικόνα. Ο ήχος ήταν αρκετά καλός για την περίσταση αλλά σε ακουστικά live δε νομίζω ότι παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα και με τελευταίο κομμάτι το all time classic "In My Dreams" εγκατέλειψαν τη σκηνή λίγο απότομα, καταχειροκροτούμενοι μεν αλλά στεναχωρώντας το κοινό δε.

Όση ώρα έπαιξαν ήταν μια χαρά, σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο και αποδεικνύοντας ότι τα καταφέρνουν μια χαρά και χωρίς τη βοήθεια των ηλεκτρικών οργάνων. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες μπάντες σε κάθε είδος ξέρουν να βγάζουν εις πέρας κάθε αποστολή. Θεωρώ άτι όσοι δεν ήρθαν έχασαν, ειδικά οι fans του εν λόγω είδους. Ήταν όμως πολύ κρίμα που δεν είχαν ένα πιο γεμάτο set list. Ίσως την άλλη φορά -αν υπάρξει βέβαια- να μας κάνουν τη χάρη... Εις το επανιδείν λοιπόν...

Το πλήρες set list:
Unchain The Night
Into The Fire
Breaking The Chains
Alone Again
Sunless Days
Just Got Lucky
It's Not Love
Dream Warrior
When Heaven Comes Down
In My Dreams

  • SHARE
  • TWEET