Clan Of Xymox @ Death Disco, 05/03/16

Οι μαυροφορεμένοι φίλοι μας θα είναι για πάντα ευπρόσδεκτοι

08/03/2016 @ 13:10

Kάποτε, ο ερχομός των Clan Of Xymox στη χώρα μας, παρέμενε απωθημένο των οπαδών τους αλλά μόλις έγινε η αρχή στα τέλη των '90s, δεν υπήρχε σταματημός...

Η εμφάνιση των πρωτοπόρων της dark wave σκηνής των '80s, το βράδυ του Σαββάτου στην Death Disco -που γιόρτασε ιδανικά τα τρία χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή νύχτα- ήταν η όγδοη στη χώρα μας, αν δεν κάνω λάθος. Πριν δύο χρόνια ξανάπαιξαν στο μικρό venue στο Ψυρρή, και πλέον αυτή η «οικογενειακή» ατμόσφαιρα, δείχνει να τους ταιριάζει περισσότερο.

Η βραδιά κύλησε όπως ακριβώς μια βραδιά με καλούς φίλους. Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με μια διάχυτη ικανοποίηση πως «είμαστε εδώ, και είμαστε (;) καλά»! Ο γεννημένος Ολλανδός, αλλά κάτοικος Γερμανίας, ηγέτης τους Ronny Moorings, είχε ζητήσει να ξαναπαίξουν στην Αθήνα και στον ίδιο χώρο, καταλαβαίνοντας την σύνδεση με τους οπαδούς τους.

Η μπάντα έδειξε να παραμένει σε φόρμα, γεμάτη σιγουριά για το υλικό της, κυρίως το πιο πρόσφατο. Οι δύο πρώτοι εξαιρετικοί δίσκοι τους ("Clan Of Xymox", "Medusa") εκπροσωπήθηκαν με πέντε τραγούδια, που είναι αδύνατον να λείψουν από setlist τους. "Stranger", "Α Day", "Muscoviet Musquito", "Back Door" και "Louise" παραμένουν δείγματα υψηλής αισθητικής μιας παρεξηγημένης σε πολλούς μουσικής σκηνής, που ακόμα όμως και σήμερα, μπορεί να τραβήξει ακροατές από πολλές διαφορετικές μεταξύ τους.

Η αρχή έγινε με το "Stanger", που αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, το "Farewell" ακούστηκε επιβλητικό, ο ήχος σε ολόκληρη τη διάρκεια του σετ, ήταν δυνατός και καθαρός.

To κλείσιμο έγινε με δύο διασκευές. Την αχρείαστη, κατά την ταπεινή μας άποψη, στο "Venus" των Shocking Blue (ποιος δεν θα ήθελε να ακούσει κάτι δικό τους;) αλλά και την συνήθη, αλλά απόλυτα λειτουργική στο "Heroes" του David Bowie, η οποία ακούστηκε «διαφορετική» μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Οι Clan Of Xymox θα ξανάρθουν σίγουρα, οι φίλοι τους θα είναι ξανά εκεί, και το κοινότυπο «πάλι αυτούς θα δούμε;» δεν μπορεί να ακουστεί. Λες και το αγαπημένο σου φαγητό το έχεις φάει δυο - τρεις φορές στη ζωή σου!

Νικήτας Οικονόμου (αναγνώστης)

SETLIST

Stranger
She Is Falling In Love
Love's On Diet
In Love We Trust
Muscoviet Musquito
Emily
Louise
Jasmine And Rose
Farewell
A Day
Obsession
This World
Back Door
Venus
Heroes
  • SHARE
  • TWEET