D.R.I., Mentally Defied @ An Club, 18/07/12

Από τον Γιάννη Χυτήρογλου, 23/07/2012 @ 11:17
Mετά τους Sacred Reich, τους Exodus, τους Overkill και τους Megadeth βεβαίως βεβαίως, τί καλύτερο για να κλέισει η thrash συναυλική χρονιά από τους νονούς του crossover ιδιώματος. Οι Τεξανοί D.R.I., λοιπόν, μας επισκέφτηκαν την περασμένη Τετάρτη στο An για μια "Full Speed Ahead" επίθεση και εμείς περιμέναμε να δούμε πόσα ιδρώμένα ανθρωπάκια θα έκαναν τη μασκότ τους στο live.

Οι Mentally Defied από την εξωτική Τερψιθέα πάντως αποτέλεσαν την ιδανική εισαγωγή σε αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Για τη μισή περίπου ώρα που έπαιξαν απέσπασαν θερμό χειροκρότημα, δημιούργησαν πλειστάκις πιτ και εντυπωσίασαν με τη δύναμη, την ταχύτητα αλλά και την τεχνική τους κατάρτιση. Πολύ καλά τα νέα κομμάτια που ακούσαμε, ειδικά το "Force To Obey", ενώ στο "Necrohooligan" έγινε φυσικά ο κακός χαμός. Προς  το τέλος μας φύλαξαν μια διασκευή του "Suicidal Maniac" των Suicidal Tendencies κατά τη διάρκεια της οποίας ο θεότρελος απλά μπασίστας των D.R.I. φορώντας μπλούζα Rush παρακαλώ, ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει, πριν το "Thrash Brigade" σημάνει τη λήξη της εμφάνισης των Mentally Defied εν μέσω αποθέωσης.

Κατά τις δέκα και μισή, ο Kurt Brecht ξεφωνίζει "Who Am I?" για να βροντοφωνάξει το κοινό D.R.I.!

D.R.I.

Ήταν από τις ελάχιστες στιγμές που ο τραγουδιστής των D.R.I βγήκε μπροστά στο κάγκελο γιατί, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του σετ, στεκόταν κάποια μέτρα πίσω καθώς μπροστά του έπεφταν κορμιά κυριολεκτικά.

Στο "Slumlord" που ακολούθησε ο ήχος είναι αρκετά κακός αλλά ποιός νοιάζεται, ενώ στη συνέχεια η μόνη απάντηση στο "Dead In A Ditch" είναι το «you fuckin bitch» που βροντοφώναζε το κοινό.

D.R.I.

Στο δε "Suit And Tie Guy" το ξύλο κάτω είναι πλέον σοβαρό αλλά οι μούτες του θεότρελου (το ξανάπαμε) μπασίστα Harald Oimoen ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα. Ο τύπος συναγωνίζεται άνετα τον Jim Carey. Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια του live κάποιος του έδωσε ένα δίσκο των D.R.I. για να τον υπογράψει και αυτός τον κράτησε με τα δόντια και συνέχισε κανονικά να πάιζει.

D.R.I.

O Brecht έκανε αρκετές διακοπές για να μιλήσει στο κοινό (είστε οι καλύτεροι και τα ρέστα και δεν το λέω αυτό κάθε βράδυ) ή για να προλογίσει τα κομμάτια, όπως έκανε με το "Application" λέγοντας ότι ξέρει πόσο δυσκολο πρέπει να είναι πια να βρεις δουλειά στη Ελλάδα.

"Fun And Games" μας είχαν υποσχεθεί και αυτό πήραμε με μαζική συμμετοχή και ολυμπιακών προδιαγραφών stage diving ενώ ξεχώριζε ο τύπος που έκανε κάθε φορά το ανθρωπάκι των D.R.I. προτού βουτήξει από τη σκηνή.

D.R.I.

Ξεχώρισαν επίσης το "Madman" στο οποίο έγινε και το μεγαλύτερο πιτ, ο ύμνος των απανταχού αγουροξυπνημένων εργαζομένων "I'd Rather Be Sleeping", όπως και το πάντα επίκαιρο "Acid Rain".

Πριν το encore ο (θεότρελος το ξανάπαμε) Harald μαζί με το ντράμερ τζάμαραν το «D.R.I. οεοεοε» που φώναζε το κοινό. Για το τέλος μας άφησαν τα καλύτερα με "Violent Pacification" (κομμάτι που έχουν διασκευάσει και οι τεράστιοι Slayer) και φυσικά το "The Five Year Plan" από το "Crossover".

D.R.I.

30 χρόνια ιστορίας των D.R.I. χώρεσαν σε πάνω από 30 τραγούδια και ένα σχεδόν γεμάτο An, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια συναυλιακή σαιζόν γεμάτη Θρας.

Setlist (με κάποια επιφύλαξη):

D.R.I.Who Am I
Slumlord
Dead In A Ditch
Suit And Tie Guy
Application
How To Act
Commuter Man
Beneath The Wheel
Argument Then War
Probation
Wages Of Sin
Thrashard
The Application
Fun And Games
Against Me
Nursing Home Blues
Madman
Snap
I'd Rather Be Sleeping
Hooked
Acid Rain
I Don't Need Society
Soup Kitchen
A Coffin
Abduction
----------
All For Nothing
Manifest Destiny
Violent Pacification
The Five Year Plan

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET