Το Death Disco γίνεται τριών και το γιορτάζει με Clan Of Xymox (live) και Mike Joyce (dj set)

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου

22/02/2016 @ 08:31

The Death Disco Birthday Party
Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
Στο Death Disco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή)

Το Death Disco συμπληρώνει τρία χρόνια στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και το γιορτάζει με ένα σούπερ διήμερο!

Παρασκευή 4 Μαρτίου
Mike Joyce (The Smiths) DJ set
+ Indie / Post Punk DJs
Ώρα έναρξης: 00:30
Εισιτήρια (μόνο στη πόρτα του Death Disco): 5 ευρώ

Event page

Τη Παρασκευή 4 Μαρτίου θα έχουμε τη μεγάλη τιμή ένας άνθρωπος που μοιραζόταν τη σκηνή με τον Morrissey και τον Johny Marr στις πιο παραγωγικές μέρες τους, να ανέβει στα decks του Death Disco. Ο Mike Joyce, ντράμερ των Smiths από την αρχή εως το τέλος της σύντομης αλλά θαυματουργής πορείας τους, στα πλαίσια των DJ sets του για τη τριακοστή επέτειο του "The Queen Is Dead", θα αποτελέσει τον εκλεκτό καλεσμένο μας για τον εορτασμό των τρίτων γενεθλίων του Death Disco. Όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια των Smiths μαζί με τα πιο σημαντικά tracks της indie δισκογραφίας, παιγμένα από έναν άνθρωπο που με το drumming του έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην εναλλακτική μουσική.

Μαζί του στα decks θα είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς indie / post punk DJs της Αθήνας και όλοι μαζί υπόσχονται οτι αυτή θα είναι μια από τις πιο απολαυστικές indie club νύχτες της φετινής σεζόν!

Βγάλετε τα Smiths t-shirts από τη ντουλάπα και περιποιηθείτε τις γλαδιόλες σας, τη Παρασκευή 4 Μαρτίου θα σας χρειαστούν.

Σάββατο 5 Μαρτίου
Clan Of Xymox (live)
+ 10 Darkwave / EBM / Gothic DJs
Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 15 ευρώ (μέχρι τις 00:30)
Είσοδος μετά τις 00:30: 5 ευρώ (με μπύρα/κρασί)
Προπώληση: Death Disco & Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια)

Event page

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, οι θρυλικοί Clan Of Xymox, δύο χρόνια μετά τη τελευταία τους επίσκεψη και το επικό sold out στο Death Disco, επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος και μάλιστα σε ένα event που από πέρυσι είχαν οι ίδιοι εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν.

Οι Clan Of Xymox ήταν για πολλά χρόνια απωθημένο της τοπικής darkwave κοινότητας, ενώ αποτελούν ένα συγκρότημα που έγραψε μερικές από τις χρυσές σελίδες της 4AD, με αναρίθμητα club hits στα σκοτεινά στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με πολυάριθμους οπαδούς που πάντα τους τοποθετούσαν δίπλα στους Cure, τους Bauhaus και τους Joy Division.

Αν και ενεργοί από τις αρχές των '80s, μας πρωτοεπισκέφθηκαν μόλις στα τέλη των '90s και έκτοτε, αναπτύχθηκε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε αυτούς και το ελληνικό κοινό, μια σχέση που βασίστηκε στην δισκογραφική συνέπεια που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια και στις εξαιρετικές συναυλίες τους με τις οποίες καταφέρνουν να ικανοποιούν τους παλιούς αλλά και νέους fans τους.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που κυκλοφόρησαν ποτέ οι Clan Of Xymox με την ετικέτα της 4AD στα '80s ("A Day", "Back Door", "Stranger", "Louise", "Muscoviet Mosquito" κ.ά.), τις καλύτερες στιγμές από την σύντομη αλλά εξαιρετική περίοδό τους σαν Xymox και τα highlight της πιο πρόσφατης εποχής τους.

Οι Clan Of Xymox ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της darkwave σκηνής, γεγονός που φροντίζουν καθιστούν σαφές σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Το ότι η τωρινή εμφάνισή τους συνδυάζεται με το γενέθλιο πάρτι του Death Disco μας κάνει να περιμένουμε... μεγάλα πράγματα από αυτούς.

Links:
• Death Disco: facebook.com/deathdiscoathens
• Mike Joyce: mikejoyce.com | facebook.com/mikejoyceofficial
• Clan Of Xymox: clanofxymox.com | facebook.com/clan-of-xymox

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET