Brant Bjork And The Low Desert Punk Band, Semen Of The Sun @ An Club, 24/10/14

Ζεστοί, σέξι ήχοι που έφεραν τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια στη μουντή, βροχερή Αθήνα

Από τον Μανώλη Κληρονόμο, 27/10/2014 @ 12:21
Την τελευταία φορά που είχε έρθει ο «Chief» στην Ελλάδα ήταν το 2010 μετά από εκείνο το φοβερό "Gods & Goddesses". Ο συγκεκριμένος δίσκος ήταν μέσα στα αγαπημένα μου εκείνης της χρονιάς και περίμενα πως και πως το live αλλά τελικά λόγω ανωτέρας βίας, δεν κατάφερα να πάω. Από τότε έχω ακούσει ελάχιστα Brant Bjork (και γενικότερα stoner rock), αλλά στην ανακοίνωση του ονόματος του Bjork, κατουρήθηκα από τη χαρά μου. Από τις μεγάλες μορφές της stoner σκηνής, ντράμερ των Kyuss και της πρόσφατης μετενσάρκωσή τους ως Vista Chino, από τη στιγμή που αποχώρησε από τους πρώτους, σχημάτισε τη μπάντα του το 1998 και το '99 κυκλοφόρησε το αριστουργηματικό ντεμπούτο του, "Jalamanta".

Εν έτει 2014 επιστρέφει με νέο δίσκο (που τιτλοφορείται "Jacuzzi" και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον φθινόπωρο), ως Brant Bjork And The Low Desert Punk Band και αναμένεται να μας κάνει να λικνιστούμε εκ νέου στους μαγκιόρικους, σέξι ήχους του. Μέχρι να γίνει αυτό, μαζεύτηκε πολύς κόσμος στο An, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή που έριχνε όλη μέρα, φέρνοντας τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια στη μουντή Αθήνα (με τους δικούς μας Semen Of The Sun, να παίζουν κι αυτοί καταλυτικό ρόλο σε αυτό).

Η συναυλία ξεκίνησε, μετά από αρκετή καθυστέρηση, στις 22:30 περίπου (κανονικά ήταν να ξεκινήσει μία ώρα πριν) και η τριμελής μπάντα των Αθηναίων Semen Of The Sun (οι οποίοι είχαν επίσης ανοίξει τη συναυλία του Bjork το 2010, μαζί με τους 1000mods), βγήκε στη σκηνή.

Semen Of The Sun

Είναι η πρώτη φορά που τους έβλεπα live και ενθουσιάστηκα με την αστείρευτη ενέργειά τους, τον έκρυθμο χαρακτήρα τους και την feelgood διάθεσή τους. Το σετ τους βασίστηκε κυρίως στο φρέσκο και μπαρουτοκαπνισμένο "Those Pills" που κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά και αν νομίζετε ότι στούντιο βγάζουν τρομερή ενέργεια, περιμένετε απλά να τους δείτε live. Διαρκή χοροπηδηχτά, χορός, με εξαιρετικά riff που προκαλούν το αυθόρμητο σπάσιμο της κεφαλής και με ανεβασμένη διάθεση που έκανε άπαντες να πάρουν μέρος σε αυτό το πάρτι που είχαν στήσει, μας έκαναν και ζεσταθήκαμε όσο έπρεπε, για περίπου μία ώρα που διήρκησε στο σετ τους.

Semen Of The Sun

Ο, παραπάνω απ' όσο θα έρεπε, εκκωφαντικός ήχος τους ίσως αποτελεούσε το μοναδικό πρόβλημα της εμφάνισης τους, με τα φωνητικά του Μάριου (φωνητικά, κιθάρα) να τρυπάνε άσχημα μερικές φορές τα αυτιά, ενώ την ίδια στιγμή, τα δεύτερα φωνητικά του Μήτσου (μπάσο) σπάνια τα άκουγα. Σε γενικές γραμμές, η εμφάνισή τους αποτέλεσε το ιδανικό ορεκτικό για αυτό που θα επακολουθούσε και εννοείται ότι κέρδισαν το χειροκρότημα από τον κόσμο ο οποίος ήδη είχε τιγκάρει το An, μέχρι εκείνη την ώρα.

Χωρίς πολλές (επιπλέον) καθυστερήσεις, ο Brant Bjork και η μπάντα του, ανέβηκαν στη σκηνή και ήδη από το εναρκτήριο "Low Desert Punk" έδωσε το έναυσμα για χορό. Ο ήχος του έχει κάτι το ζεστό που νιώθεις να σε αγκαλιάζει, ενώ η απέραντη γκρούβα του είναι τόσο σέξι που ανέβαζε κατακόρυφα τις ενδορφίνες και προκαλούσε σηκωμάρες. Αυτή είναι η μαγεία της μουσικής του Bjork που αν και δεν ξεφεύγει από τα στενά στεγανά του stoner rock, καταφέρνει και διαφοροποιείται κατά πολύ. Το sexiness της υπόθεσης εντάθηκε στο "Automatic Fantastic" που ακολούθησε κάνοντας άπαντες να λικνίζονται μέσα σε μια καυτή έρημο γεμάτη βρώμικους ήχους.

Brant Bjork And The Low Desert Punk Band

Ο νέος ντράμερ που αντικατέστησε τον τρελιάρη Ιταλό που είχε μέχρι το 2010, δεν ήταν τόσο ζωηρός όσο θα ήθελα, αλλά οι υπόλοιποι ήταν πολύ καλοί, πλαισιώνοντας άψογα τον «Chief». Το σετ τους έκανε κάποιες κοιλιές προς τη μέση, με τα καινούρια τραγούδια να είναι καλά αλλά όχι τόσο όσο τα παλιότερα (ίσως φταίει βέβαια το γεγονός ότι ακόμα δεν τα έχουμε ακούσει οπότε δεν μπορέσαμε να «δεθούμε» μαζί τους τόσο εύκολα) αλλά σε γενικές γραμμές, τα πάντα κύλησαν ομαλά, με τον περισσότερο κόσμο να μην σταματάει να χτυπιέται ούτε στιγμή.

Brant Bjork And The Low Desert Punk Band

Η διάθεση ήταν τόσο ανεβασμένη που κάποια στιγμή ο Bjork, νομίζω πριν το "Freaks Of Nature" μας είπε «get ready for some booty time» και με έκανε να τον κοιτάζω αποσβολωμένος, αναρωτώμενος, «γιατί, μέχρι τώρα τι ήταν ρε Αρχηγέ;». Στο καθιερωμένο encore, έκλεισαν με το φανταστικό "The Future Rock (We Got It)", κάνοντας όλο τον κόσμο να επιστρέφει στη μουντάδα της Αθήνας και της καθημερινότητάς του, μετά από περίπου μιάμιση ώρα, με ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

Brant Bjork And The Low Desert Punk Band

Ίσως να υπάρχουν κάποια κομμάτια που θα ήθελα να παίζει, όπως το "Radio Mecca" ή το "This Place (Just Ain't Our Place)" αντί κάποιων άλλων, αλλά ας μην είμαι αχάριστος. Η βραδιά εκτυλίχθηκε πανέμορφα, το An πλημμύρισε από ζεστούς, σέξι ήχους και εν τέλει περάσαμε όλοι άψογα. Μοναδικό πραγματικό μείον ήταν το ελλιπέστατο merch που είχε μόνο μία μπλούζα και κάνα δυο αφίσες. Κατά τ' άλλα, όλα μια χαρά.
SETLIST

(με επιφύλαξη)

Low Desert Punk
Lazy Bones / Automatic Fantastic
Too Many Chiefs...Not Enough Indians
Turn Yourself On
Controllers Destroyed
Where You From, Man?
Stokely Up Now
I Miss My Chick
We Don't Serve Their Kind
Buddha Time (Everything Fine)
Boogie Woogie On Your Brain
Let the Truth Be Known
Freaks Of Nature

Encore:
'73
The Future Rock (We Got It)

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET