Biohazard, Eden Demise, Furor @ An Club, 18/06/15

Το hardcore live της χρονιάς!

Από τον Δημήτρη Χατζημωυσή, 22/06/2015 @ 13:50
Όταν ξεκινάς για ένα τέτοιας βαρύτητας live, δεν μπορείς να ψάχνεις δικαιολογίες ούτε για πιθανότητα βροχής ούτε για το γεγονός πορείας στο κέντρο και την παράλυση των οδικών αρτηριών που οδηγούν στο live. Φροντίζεις και προνοείς να είσαι εκεί στην ώρα σου, 21:00 λέει η αφίσα, 21:00 να είσαι κι εσύ εκεί μπροστά στο κάγκελο του Αn από την πρώτη στιγμή! Τι σόι hardcore attitude έχεις αν δεν υποστηρίξεις τα γκρουπ από την χώρα σου και πόσο μάλλον από την ίδια σου την πόλη που ανοίγουν ένα τέτοιο live; Μεγάλη κουβέντα...

Το live άνοιξαν οι δικοί μας Furor, όπου μετά το restart που έκαναν τα τελευταία χρόνια, φορά με την φορά που τους παρακολουθώ νιώθω ότι γίνονται όλο και καλύτεροι αλλά και πιο δεμένοι. Γκρουβάτοι και ορεξάτοι πάνω στην σκηνή με πολύ ωραίες μελωδίες στα κομμάτια τους ζέσταναν τον λιγοστό για την ώρα κόσμο του An Club που είχε έρθει από νωρίς.

Furor

Προς το τέλος του σετ τους κάλεσαν τον Jon από τους Eden Demise για να ερμηνεύσουν μαζί το "Conscious Amnesiac", κομμάτι που άρεσε πολύ στον κόσμο, κάτι που φάνηκε από την ανταπόκρισή του!

Την σκυτάλη με συνοπτικές διαδικασίες πήραν οι έτεροι δικοί μας Eden Demise.

Eden Demise

Παλιά καραβάνα της σκηνής! Με καθαρές επιρροές από την σκηνή που προέρχονται οι Biohazard, αυτή της Νέας Υόρκης. Τα έδωσαν όλο και έκαναν ό,τι ήταν δυνατό ώστε να ταρακουνήσουν το κοινό που παρέμενε λιγοστό για την ώρα, σε ένα σετ που διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Είναι κατανοητό πως ο κόσμος είχε έρθει για τους Biohazard, αλλά εδώ μιλάμε για ένα hardcore live. Οι βάσεις του hardcore ιδιώματος λένε πως δεν έχουμε να κάνουμε απλά με rock μουσική... ο ρόλος του hardcore δεν είναι μόνο μουσική αλλά τρόπος ζωής. Κυρίως αλληλοϋποστηρικτικός ρόλος στην τοπική σκηνή, έστω σε αυτή που υφίσταται στο μέγεθος που υπάρχει. Να πω ότι δεν μιλάμε για δύο μπάντες που είναι το πρώτο τους live, ούτε μπάντες που φτιάχτηκαν πέρυσι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο μπάντες από τις πιο παλιές στον χώρο με διαδρομή πάνω από δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Κατακριτέο πολύ περισσότερο από την στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου που παρευρέθηκε ήταν άνω των 30 ετών. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που τους βλέπουν.

Καθώς η ώρα περνούσε, το μαγαζί γέμιζε όλο και περισσότερο, μέχρι που το ρολόι μου έδειχνε 23:40 και στην σκηνή ανέβαιναν σιγά-σιγά οι Biohazard ύστερα από ένα επιτόπου soundcheck, με το ανάλογο ατμοσφαιρικό intro και το κλείσιμο των φώτων μπαίνουν με το "Wrong Side Of The Tracks".

Biohazard

Η λέξη ΠΑΝΙΚΟΣ αντιπροσωπεύει το ό,τι ακολούθησε. "Shades Of Grey", "Urban Discipline" (από τον ομώνυμο δίσκο), "Chambers Spin Three", "Tales From The Hard Side", "Down For Life" και γενικά μια τάση στην πρώιμη δισκογραφία της μπάντας για αρχή, με φωνητικά να αποδίδονται εξίσου καλά και από τον Billy Graziantei όσο στα πρωτότυπα του Seinfield.

Biohazard

Χωρίς αναπνοή πραγματικά και σαν έφηβοι συνεχίζουν με "How It Is", και με το πιο πρόσφατο "Vengeance Is Mine". "Resist", και ξανά επιστροφή στην πρώιμη δισκογραφία με το "Business" και το "Love Denied" από το "State Of The World Address". Σε αυτό το σημείο ο Billy και ο Bobby γνωστοποίησαν στο αθηναϊκό κοινό την συμπαράσταση και την αγάπη μου έχουν στην χώρα μας!

Biohazard

Ακολούθησε διασκευή από Bad Religion, "We Are Gonna Die", όπου έδειξε να γουστάρει πολύ ο κόσμος! "Howard Beach", "Victory" από το πρώτο τους άλμπουμ, στο σημείο αυτό έκοψαν για λίγο το σετ τους για το καθιερωμένο encore χωρίς όμως να εγκαταλείψουν την σκηνή συνέχισαν για να κλείσουν με το "Punishment" και το "Hold My Own" για να τα ισοπεδώσουν όλα! Κλείνοντας έτσι ένα σετ γεμάτο μιας ώρας! Ένα σετ που θα μείνει αξέχαστο στο αθηναικό κοινό!

Biohazard

Ένα live που πραγματικά θα θυμούνται πολλοί για χρόνια! Όσοι δεν ήταν μέσα στο Αn το βράδυ της Πέμπτης, έχασαν το hardcore live της χρονιάς! (μέχρι το επόμενο...)

Μην ξεχνάτε οι λάτρεις του είδους στις 6 Ιουλίου θα μας επισκεφτούν οι Agnostic Front μαζί με τους Madball...! Στο Κύτταρο! Ναι, καλά διαβάσατε, μαζί και οι δυο μπάντες! Στα πλαίσια του Unleashed Hell In Fest από την HardTimes!

Κείμενο / φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής
  • SHARE
  • TWEET