Bleeding Gods: «Θέλαμε να πούμε την ιστορία όπως έγινε στην Αρχαία Ελλάδα»

Μιλήσαμε με την ολλανδική μπάντα για τον νέο της δίσκο το "Dodekathlon", ο οποίος είναι βασισμένος στον ελληνικό μύθο των Δώδεκα Άθλων του Ηρακλή

Από τον Άλκη Κοροβέση, 12/02/2018 @ 10:16

Φρέσκοι στον χώρο του συμφωνικού death metal, οι Bleeding Gods κάνουν αίσθηση με τον νέο τους δίσκο, "Dodekathlon". Επικοινωνήσαμε με τον ιδρυτή τους, Ramon Ploeg, για να μας διαφωτίσει σχετικά με την ιστορία τους, το νέο άλμπουμ, το ελληνικό concept, καθώς και τις ομοιότητές τους με άλλες μπάντες του είδους. Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε.

Είστε μια σχετικά νέα μπάντα. Ποια είναι η ιστορία σας;

Ξεκίνησα τους Bleeding Gods το 2012 αφού έφυγα από την προηγούμενη μπάντα μου. Ήθελα να περάσω περισσότερο καιρό να κάνω metal μουσική. Όχι μόνο αγνή και στοχευμένη death metal μουσική, αλλά να προσθέσω επιρροές από κλασικές κιθάρες και λυρικές ιστορίες επίσης.

Πόσο δύσκολο ήταν να βρεις ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με σένα για να φτιάξεις τους Bleeding Gods;

Ήταν πραγματικά δύσκολο. Είχαμε αρκετές αλλαγές στο line-up ήδη. Κάθε φορά ήταν μουσικές ή προσωπικές διαφορές, οπότε το να βρω το κατάλληλο ταίριασμα δεν ήταν εύκολο. Νομίζω ότι αν είσαι σε μια μπάντα και περνάς τόσο χρόνο με κάποιον, πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση οικογένειας. Να ταιριάζεις σε όλα τα επίπεδα: μουσικά και προσωπικά. Με αυτό το line up, βρήκα το κατάλληλο, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια τώρα.

Αυτή είναι η δεύτερη κυκλοφορία σας. Πήρε την ονομασία της από έναν ελληνικό μύθο, τους άθλους του Ηρακλή. Γιατί διαλέξατε αυτό το concept;

Με τον ντεμπούτο δίσκο μας, το "Shepherd Of Souls" ασχοληθήκαμε με αρκετά θέματα σχετικά με την ιστορία και τους μύθους. Για αυτό το άλμπουμ θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα concept δίσκο με ένα θέμα. Είχαμε αρκετές ιδέες όταν ο τραγουδιστής μας, ο Mark, ήρθε με τους Δώδεκα Μύθους του Ηρακλή. Ο Mark είναι ένα κινητό βιβλίο ιστορίας και είναι αληθινός οπαδός της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας. Οπότε επιλέξαμε αυτό το θέμα, επίσης επειδή είχαμε την πρόκληση να γράψουμε δώδεκα κομμάτια.

Bleeding Gods

Αρκετοί από αυτούς τους μύθους χρησιμοποιούνται σήμερα σα μεταφορές. Ήταν αυτή μια πρόθεσή σας;

Όχι, απλά θέλαμε να πούμε την πλήρη μυθική ιστορία όπως ήταν στην Αρχαία Ελλάδα. Είναι επίσης γεμάτη φόνους, αιματηρές μάχες και τέρατα... Εξαιρετικός τρόπος να γράψεις και να συνθέσεις έναν metal δίσκο! Οπότε, καθόλου μεταφορές εδώ, απλά metal και μια βίαιη ιστορία.

Ακούω μερικές Septic Flesh και Behemoth επιρροές εδώ και εκεί στο δίσκο. Ποιες άλλες μπάντες σας επηρέασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη μουσική σας;

Λοιπόν αυτές είναι οι Cradle of Filth, οι Dimmu Borgir, αλλά επίσης οι Slayer, οι Kreator και οι Fleshgod Apocalypse. Όχι μόνο σε αυτό το δίσκο, αλλά στο πως γράφω και παίζω όλα αυτά τα 24 χρόνια. Death Metal, αλλά με thrash και black επιρροές. Μαζί με ορχήστρες, πλήκτρα και πιάνο, φαίνεται ότι έχουμε όλες αυτές τις επιρροές αλλά κρατάμε και τον δικό μας ήχο. Επίσης είμαστε οπαδοί αυτών των συγκροτημάτων για πολλά χρόνια.

Δείχνετε ενδιαφέρον για την μυθολογία. Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με τον τομέα;

Όχι ιδιαίτερα. Στον τραγουδιστή μας αρέσουν όλων των ειδών οι μυθολογίες και γράφει τέλειους στίχους γι' αυτές.

Το artwork έχει σχέση με το concept, σωστά; Το επιμελήθηκε Έλληνας αν δεν κάνω λάθος.

Σωστά. Όλες οι φωτογραφίες είναι από τον Cristel Brouwer και το artwork από τον Dimitris Tzortzis, και οι δυο της Immensa Artis. Αυτός δημιούργησε τα πάντα, οπότε όχι μόνο το υπέροχο εξώφυλλο, αλλά και το booklet και το layout. Και οι δυο έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Bleeding Gods

Ποια είναι τα πλάνα σας μετά την κυκλοφορία του "Dodekathlon";

Αρχικά θα κάνουμε μερικά show στην Ολλανδία και το Βέλγιο, και μετά φεύγουμε για Ιαπωνία για ένα promotion tour. Σχεδιάζουμε περισσότερες ημερομηνίες και χώρες, οπότε ελπίζουμε να περιοδεύσουμε πολύ σε όλο τον πλανήτη για την προώθηση του νέου δίσκου.

Καμία πιθανότητα να περάσετε από την Ελλάδα;

Θα ήταν τέλειο, το ελπίζουμε.

Τελείωσε τη συνέντευξη όπως θες.

Σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη και ελπίζω να έρθουμε στην Ελλάδα σύντομα.

Διαβάστε εδώ την κριτική του δίσκου "Dodekathlon" από τον Άλκη Κοροβέση.

  • SHARE
  • TWEET