Συνέντευξη 1000mods (Dani)

«Στην τελική η μουσική είναι αυτή που θα κριθεί, όχι η εμφάνιση και το attitude»

Από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα, 30/07/2014 @ 10:57
Το γιατί δεν είχαμε συνομιλήσει ποτέ στο παρελθόν με τους 1000mods είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Δεν έτυχε μάλλον, αν και πριν από επτά χρόνια είχαμε καλύψει ένα από εκείνα τα live που πλέον θεωρούνται ιστορικά. Λίγες ημέρες πριν εμφανιστούν στο Fuzztastic Planet Festival, πετύχαμε επί ποδός τον Dani και με χαλαρή διάθεση καταφέραμε και ολοκληρώσαμε την πρώτη μας συνέντευξη. Μπράβο μας, όχι μπράβο μας!

Αλήθεια, έχεις βαρεθεί καθόλου τη διαδρομή Χιλιομόδι - Αθήνα;
Μπα... δεν νομίζω πως θα την βαρεθώ ποτέ. Συνήθως είναι Αθήνα - Χιλιομόδι. Την έχω συνδυάσει με πολλά όμορφα πράγματα οπότε πάντα χαίρομαι όποτε είναι να κατέβω κάτω.

Η πρωτεύουσα του Δήμου Τενέας ήταν μέχρι πρότινος γνωστή ως η γενέτειρα της Ειρήνης Παππά και τώρα την κάνατε ακόμα πιο γνωστή. Πόσο φανταστικό σενάριο ήταν αυτό όταν πρωτοξεκινήσατε;
(Γέλια) Να σου πω την αλήθεια δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ αυτό, και πόσο μάλλον στο περσινό live μας στο Χιλιομόδι που γέμισε το μαγαζί που παίξαμε από γνωστούς και φίλους από πολλά μέρη της Ελλάδας. Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο.

Η ελληνική επαρχία παίζει πολλή και καλή μουσική. Τι πιστεύεις πως χρειάζεται προκειμένου να κατακτήσει την πρωτεύουσα κι εν συνεχεία τις μεγάλες πόλεις;
Πλέον πιστεύω δε χρειάζεται τίποτα φοβερό. Απλά καλή μουσική, μπάντες που να πιστεύουν και να χαίρονται αυτό που κάνουν και όλα θα έρθουν. Άμα έχεις καλή μουσική και την υποστηρίζεις κατάλληλα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

1000modsΤο ηχητικό ρίσκο του "Vultures" ήταν αναγκαίο μπροστά στην καθολική αποδοχή του "Super Van Vacation";
Ήταν ρίσκο με την έννοια ότι ξέραμε πως αυτός ο δίσκος θα ακουγόταν διαφορετικός από τον πρώτο. Αλλά δεν μας απασχόλησε παραπάνω απ 'όσο έπρεπε. Ήμασταν σίγουροι για τη μουσική που είχαμε γράψει και δεν φοβηθήκαμε σε καμία περίπτωση να πειραματιστούμε με διαφορετικά πράγματα απ' ότι είχαμε κάνει μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα μας άρεσε πάρα πολύ, ήταν σίγουρα διαφορετικό από το "Super Van" και δε μας πέρασε ποτέ από το μυαλό να βγάλουμε ένα "Super Van Vacation" # 2.

Αν το "She" είχε και δευτερεύοντα τίτλο σε παρένθεση, ποιό γυναικείο όνομα θα έβαζες;
Ένα και μοναδικό. Μόνο αυτό μπορώ να σου αποκαλύψω αν και ξέρω πόσο πολύ θες να μάθεις....οι στίχοι νομίζω λένε πολλά από μόνοι τους οπότε δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα στο δίσκο να το τραγουδήσω.

Έχω την εντύπωση ότι από το "Big Beautiful" κόπηκε το "Women" στο τέλος του τίτλου; Μα γιατί;
Έχεις δίκιο. Έτσι ονομαζόταν το τραγούδι στην αρχή αλλά μετά μας ακουγόταν πολύ κλισέ και αποφασίσαμε να το κόψουμε. Το νόημα πάντως έμεινε ίδιο μην ανησυχείς! Α και οι στίχοι είναι επηρεασμένοι από το "Fat Bottomed Girls" των Queen, προσωπικά αγαπημένο.

Ποιό συγκρότημα θα ήθελες να διασκευάσει το "Reverb Of The New World";
Μμμμ...δύσκολο να σου απαντήσω. Ίσως κάποια μπάντα με διαφορετικό ήχο απ' το δικό μας. Θα μ' άρεσε και ένα πιο ambient και πιο καθαρά ψυχεδελικό συγκρότημα. Ίσως οι Ozric Tentacles.

1000mods - VulturesΝα μείνουμε λίγο στις διασκευές γιατί έχουν ζουμί. Υπάρχει κάποιο ελληνόφωνο τραγούδι, οιουδήποτε είδους που θα σου άρεσε να ακουστεί υπό την δική σας ενορχήστρωση;
Σκέψου πως θα ακουγόταν το "Δε χωράς πουθενά" από Τρύπες με πιο heavy κιθάρες...Προσωπικά νομίζω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

Και οι Kyuss; Ποιό τραγούδι σας πιστεύεις ότι τους κολλάει γάντι;
Πραγματικά δεν ξέρω. Πολύ κοντά στη φιλοσοφία των Kyuss ειδικά στα φωνητικά είναι από το Super Van το "Abell 1865". Ίσως αυτό.

Η διαμάχη τους τείνει να γίνει θρυλική. Υποστηρίζουμε κάποιον από το δίπολο Homme - Garcia & Co;
Νομίζω ότι εγώ θα πάρω το μέρος του Homme. Ξεκίνησε κάτι από το μηδέν, δεν αναμάσησε κάτι παλιό και σιγά σιγά κατάφερε να φτιάξει μια τεράστια μπάντα. Ούτε reunion tour ούτε «κάτι» Lives ούτε τίποτα. Απέκτησε ταυτότητα και δεν μπορεί κανείς να του πει τίποτα. Από την άλλη δε νομίζω εγώ σαν ακροατής και fan ότι έχω να κερδίσω κάτι από αυτό. Οπότε μάλλον ήταν διαμάχη χωρίς λόγο.

Η απόκρυψη της ταυτότητας των μελών μιας μπάντας φαίνεται να λειτουργεί διαχρονικά (βλ. Ghost). Τι μεταμφίεση θα διάλεγες για τους τέσσερις σας αν και εφόσον;
Δεν νομίζω ότι θα σκεφτόταν ποτέ κανείς από τους τέσσερις μας να το κάνουμε αυτό. Δε βρίσκω λόγο. Στην τελική η μουσική είναι αυτή που θα κριθεί, όχι η εμφάνιση και το attitude. Άρα μάλλον δεν θα διάλεγα τίποτα.

Έχετε κάνει περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό και θα ξανακάνετε. Ποιές πόλεις σε εκλύουν περισσότερο ως θαυμαστή του ωραίου φύλου;
Πιστεύω πως οποιονδήποτε από τους τέσσερις μας και να ρώταγες θα σου απαντούσε η Ελλάδα.

1000modsΥπάρχει κάποια ακραία ιστορία με groupie που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
(Γέλια) Μπα...όχι. Δε νομίζω ότι έχουμε groupies. Απλά από τότε που κάποτε έβλεπες μόνο μαλλιά και μούσια στις συναυλίες πλέον βλέπεις και αρκετά κορίτσια και δε μιλάω μόνο για τις δικές μας συναυλίες. Γενικά πλέον το κοινό που ακούει αυτή τη μουσική έχει αυξηθεί δραματικά και πολύς και διαφορετικός μεταξύ του κόσμος πηγαίνει στα live και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο. Είναι κάτι που μεγαλώνει τη σκηνή και την κάνει να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες σκηνές του εξωτερικού.

Είχαμε διαφωνία για τους The Vintage Caravan και σε λίγες μέρες θα παίξετε μαζί στο Fuzztastic Planet Festival. Τι τους κερνάμε για να γίνουν άντρες και να βγάλουν μούσια; Τσίπουρο, ούζο ή Pizza Vultures;
(Γέλια) Ουίσκι μάλλον και μπύρες! Είναι αρκετά καλοί παίχτες και αυτό που παίζουν το παίζουν πολύ καλά. Εμένα απλά δεν μου κάθισαν καλά στο αφτί από την αρχή. Έχω μεγάλη περιέργεια να τους δω live πάντως.

Καλή σας επιτυχία λοιπόν στην ζωντανή παρουσίαση του νέου σας δίσκου στο εξωτερικό, αναμένοντας τις νέες σας εμπειρίες.
Σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ και κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλον αυτόν τον κόσμο που μας στηρίζει και μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε και να μοιραστούμε τη μουσική που μας αρέσει! Να 'σαι καλά! Cheers!
  • SHARE
  • TWEET