Rocking Raccoon - Κενά Αέρος

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 09/09/2011 @ 13:46
Αποψάρα 20.5

Κάθομαι πάνω σε μια βαλίτσα. Είναι ίσως το δεύτερο πιο άβολο μέρος πάνω στο οποίο έχω γράψει ένα κείμενο. Μιας και έχω λίγη ώρα που κάθομαι έξω από την πύλη 12, και αφού εξακριβώσαμε πως η πεταλιέρα μου δεν είναι μέρος κάποιας σατανικής τρομοκρατικής πλεκτάνης, είπα να κάνω ένα σύντομο check in (χεχ, αστείος), ενώ κανονικά δεν είχα σκοπό, έτσι, να μη χαλάσω το σερί.

Apocalyptica λοιπόν. Από το ψιλοπουθενά έσκασε αυτό. Ωραία και ιδιαίτερη μπάντα, την οποία θα ήθελα να δω με πολύ περιέργεια. Γενικά όλο αυτό το μαραθωνιόπραμα μού φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και ωραία ιδέα και μακάρι να πάει όπως το περιμένουν. Τις τιμές τις θεωρώ εντάξει, καθώς μιλάμε για πολλή μουσική και δεν είναι κανένα σάπιο όνομα οι Apocalyptica. Δεν έχω ψάξει να δω τι γίνεται στα live τους, και δε θα το κάνω τώρα, αλλά πώς άραγε αποδίδονται τα χιτάκια τους, από τη στιγμή που είναι όλα με guest φωνητικά; Φαντάζομαι κάποιος σεσιονάς θα κάνει την καλή. Αυτό ελπίζω τουλάχιστον, γιατί άμα σκάσουν με τίποτα προηχογραφημένα φωνητικά θα μιλάμε για το ανέκδοτο της χρονιάς.

Δικά μας φερέφωνα, λέει, οι Rosebleed. Καμία έκπληξη δεν ένιωσα. Ωραία μουσική παίζουν, δε λέω, με πανέμορφος επιρροές, αλλά δεν έχω συναντήσει τέτοιο σπρώξιμο σε ελληνική μπάντα ποτέ. Μιλάμε για πρωτοφανή προώθηση, σε κοινό που δυστυχώς δε νοιάζεται. Πώς καταφέρνουν Σαντάνες, τηλεοράσεις, κέρατα, ιστορίες, χωρίς στιβαρές πλάτες από πίσω; Δεν ξέρω. Δεν κατηγορώ (ακόμα), ίσως απλά είμαι ξυνός επειδή ποτέ δεν κατάφερα να παίξω στο Schoolwave.

Όπως και να 'χει, μπορείτε εδώ να στρημάρετε μία φετινή συναυλία των Apocalyptica στο Wacken:



Λίγο χαμούλης έγινε και στα Ίντερνετς για τα γενέθλια του Mercury. Προσωπικά ενοχλήθηκα λιγάκι. Media outlets τα οποία ουδέποτε ασχολήθηκαν με τη rock σκηνή, πόσο μάλλον με τους Queen συγκεκριμένα, ξαφνικά ανεβάσανε μπάννερ και ποπ-απς, γράψανε με καπνό στον ουρανό «Φρέντυ ζεις, για πάντα νικητής», το οποίο σκοπεύουν να κάνουν το νέο τραγούδι του Τζάμπο, σκοτώνοντας το μύθο τον οποίο οι ίδιοι αναβίωσαν. Ήταν λιγάκι μία κίνηση που, όπως και να 'χει, μού φάνηκε κάπως. Αυτοί που αγαπάνε και λατρεύουν Queen και τον Mercury, τον θύμουνται έτσι κι αλλιώς, και καλά κάνουν. Τώρα φταίνε και καλά επειδή είναι τα 65 χρόνια, φταίνε άλλα κοινωνικοπολιτικά συμφέροντα, τα οποία είναι σε αναβρασμό και τα οποία υποστήριζε ο Mercury; Δε μπορώ να ξέρω και την έχω δει και πολύ Δρ. Συνομωσίας τελευταία και δεν κάνει. Όπως και να 'χει, τη συναυλία που στρήμαρε στο YouTube την είδα όλη και το καταχάρηκα. Δεν είναι εύκολο να με βάλεις να δω κάτι που στρημάρει χωρίς να κάνω χιλιαδυό πράγματα συγχρόνως, διάβολε, εδώ δε μπόρεσα να δω αυτό, που στην ουσία είναι 18 λεπτά βυζιά, ενώ οι Queen με καθήλωσαν.

Τελοσπάντων, επειδή έχω πιαστεί αφάνταστα και ανοίγουν και οι πύλες σε λίγο, σας χαιρετώ και σας αφήνω με την καλύτερη playlist στο YouTube που έχω δει εδώ και καιρό.

http://www.youtube.com/watch?v=_-xX7iWvzbo&feature=results_main
&playnext=1&list=PL30EE448D78A06FA0


Until next week,
-godspeed

I.T. Τhe Rocking Raccoon

Ps 1, καμιά φορά στα εξφάκτορζ και στα αμερικαναηντολζ πετυχαίνεις κανένα εξαιρετικό διαμάντι, στην προκειμένη περίπτωση διαμάντι με γούστο κιόλας, οπότε απολαύστε, τον ακούω εδώ και μια βδομάδα ασταμάτητα.



Ps 2,
 
  • SHARE
  • TWEET