Game Of Νεύρα

Μία ανάσα πριν τον λιθοβολισμό

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 02/06/2015 @ 11:19
Ας μιλήσουμε λιγάκι για "Game Of Thrones", μιας που είναι ο λόγος που κάνω πως γράφω email στη δουλειά πρωινιάτικα και δεν έγραψα τούτες δω τις αράδες χθες βράδυ.

Υποθέτω spoiler warning.

Οχτώ επεισόδια χρειάστηκαν να περάσουν για να μην νιώσω την ανάγκη να κοιτάξω το ρολόι μου / ποτίσω τα λουλούδια / ξεσκονίσω τα χαλιά κατά τη διάρκεια της προβολής, και αυτό κάτι έχει να πει. Γενικώς, έχω φτάσει στο σημείο απλά να βλέπω τη σειρά και να μην τη θεωρώ ως το ΓΕΓΟΝΟΣ που ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Κάτι που διάβασα τα βιβλία μετά το τέλος της πρώτης σεζόν, κάτι οι υποχρεώσεις, και πολύ κάτι το ότι η τελευταία σεζόν αναλώνεται σε αρκετά κακούς διαλόγους και γενικότερες σκηνές που δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα ύπαρξης, με έχουν οδηγήσει σ' αυτή τη στάση.

Δεν είμαι από τους παράξενους που θα γκρινιάξουν ιδιαίτερα για τις αλλαγές από τα βιβλία στη σειρά, καθώς είναι δύο διαφορετικές οντότητες και η καθεμιά έχει διαφορετικά πράγματα να πετύχει. Η σειρά π.χ. πρέπει να κρατήσει τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης και τα βιβλία του χοντρού πρέπει να 'χουν απαντήσεις για να μην μαζευτούμε και του δώσουμε να φάει τις επιταγές του HBO.

Και γενικώς, δεν νομίζω πως είμαι μόνο εγώ που νιώθω έτσι για την αντικλιμάκωση του "Game Of Thrones" από ΓΕΓΟΝΟΣ σε απλή σειρά (εντάξει, δεν είναι απλή σειρά), το βλέπω και από τους φίλους μου (στα ίντερνετς). Με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο πάντως προσπαθούν να μαζέψουν τα σπασμένα και δεν σου κρύβω πως εντυπωσιάστηκα. Η φόρμα βέβαια του «σε βομβαρδίζω με χασμουρητά για να κλέψω τα χειροκροτήματα στο παρά πέντε» κάπως έχει κουράσει, αλλά τι να κάνεις. Η σειρά είναι τέτοια που πρέπει κάπως να χτίσει γεγονότα και, μιας και έχει τόσα μέτωπα ανοιχτά, το χτίσιμο αυτό γίνεται εφιαλτικά αργά.

Με το "Hardhome" όμως προχθές μας ανταμείψανε και ελπίζω τα ελάχιστα ακόμα επεισόδια που έχουν μείνει να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα. Πολλοί λένε για το καλύτερο επεισόδιο της σειράς, νομίζω είδα και 100% στο Rotting Tomatoes, αλλά μήπως έχει να κάνει με την απόγνωση που δημιούργησαν τα προηγούμενα εφτά επεισόδια; Έχει σημασία; Όχι ιδιαίτερα, αλλά είδαμε λίγο μακελειό και σκατοχαρήκαμε.

Κρίμα όμως και για το γκομενάκι που γνωρίσαμε και τελικώς μας την έκανε. Έπαιζε και την γερμανιόλα στο "Pitch Perfect 2" (ναι, έχω δει το "Pitch Perfect 2").

Ένα κείμενο με νόημα λοιπόν. Δεν γαμιέται όμως, ας μιλήσουμε. Πώς βλέπεις εσύ την τωρινή κατάσταση της σειράς; Έχασε το χάηπ αλλά όχι την ποιότητα; Ήρθε πλέον ο καιρός για νέα σειρά-ΓΕΓΟΝΟΣ; Τι είδους λες να 'ναι (western, μακάρι να 'ναι western); Έρχεται και το "True Detective" σε λίγο.

Αυτά.

Until next week
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon
  • SHARE
  • TWEET