Rocking Raccoon - Ρεπορτάζ

Αποψάρα 78

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 14/05/2013 @ 11:41
Πετάω τα στενά τα τζην και τα καρό μου τα πουκαμισάκια και οπλίζομαι με φαρδιά σακάκια και αξιοζήλευτη ευφράδεια λόγου. Είμαι ο Πάνος Σόμπολος της ελληνικής ιντερνετικής μουσικής πραγματικότητας και αυτό δεν είναι ένα κείμενο κανονικό, αυτό είναι ένα αστυνομικό ρεπορτάζ.

Άγνωστες, κυρίες και κύριοι, οι αιτίες που οδήγησαν στη φρενήρη εξάπλωση εγκληματικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο χώρο της ροκ και μέταλ μουσικής τις τελευταίες τριάντα ημέρες. Πάμπολλα ήταν τα περιστατικά γνωστότερων -και μη- ονομάτων της ακραίας αυτής μουσικής σκηνής που οδηγήθηκαν στα χέρια της δικαιοσύνης μετά από διάφορες κατηγορίες εγκληματικής φύσεως, βάζοντας μαύρες κηλίδες στα ποινικά τους μητρώα.

Ως μεταλαμπαδευτής της έγκυρης ενημερώσης και θεματοφύλακας του ποιοτικού γραπτού λόγου, θεωρήσα χρέος μου να συντάξω ένα κομπέντιουμ, μία συνοπτική δηλάδη καταγραφή των διαφόρων αυτών γεγονότων, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές, έχοντας μονάχα την ενημέρωση του πιστού μου αναγνώστη σαν απώτερο σκοπό.



Πρώτη υπόθεση, αυτή του Jonathan Cook, τραγουδιστή των Forever The Sickest Kids, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας. Η κατηγορία είναι από μόνη της θολή, καθώς από το ένα video clip που είδα (ερευνητικό ρεπορτάζ), τραγουδάγανε τρεις-τέσσερεις στο εν λόγω συγκρότημα, οπότε δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι αυτός ο Τζόναθαν, αλλά συνελήφφθηη όπως και να 'χει. Το αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρει πως ο κύριος Κουκ εμπορευόταν προϊόντα απομίμησης Rolex (προϊόντα-μαιμού ή... Φόλεξ, που λένε στην πιάτσα), κατηγορία που θα τον ακολουθεί μία ζωή στην υπόλοιπη μουσική του καριέρα. Ο ίδιος ο Κουκ σε επιστολή του αναφέρει πως «τώρα πια αντιλαμβάνομαι πλήρως τις επιπτώσεις των πράξεών μου και καταλαβαίνω απολύτως την οικονομική ζημία που μπορούν να προκαλέσουν αυτές. Πάντα πίστευα πως μέσω του συγκρότηματός μου θα μπορούσα να είμαι ένα σωστό πρότυπο για τη νεολαία, και ελπίζω να μάθουν από τα λάθη μου».

Παρατηρούμε λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, πως το μακρύ χέρι του νόμου είναι αμείληκτο ακόμα και μπροστά στο μικρομεσαίο καλλιτέχνη. Βέβαια, κάποιος ίσως θα έλεγε πως μάλλον θα έπρεπε να επανεξετάσεις τις επιλογές ζωής σου (και μάλλον τη μουσική της μπάντας σου) όταν αναγκάζεσαι να βγάζεις τα προς το ζην πουλώντας ψεύτικα ρολόγια.



Δεύτερο δείγμα της πρόσφατης αυτής  εγκληματικής έξαρσης έρχεται από τους «σκληροπυρηνικούς» Of Mice And Men.  Ο τραγουδιστής της μπάντας (Austin Carlile) και ο τεχνικός των τύμπανων (Loniel Robinson ΙΙ) συνελήφθησαν για εγκληματική επίθεση εις βάρος ανώνυμου καταγγέλοντα. Ο Carlile εμφανώς πιο επηρεασμένος από την υπόθεση καθώς στιγματίζει την δημόσια του εικόνα, δεν έχει κάνει ακόμα δηλώσεις, ο Robinson αντιθέτως βγήκε από τα κρατητήρια πανευτυχής, καθώς δεν ήταν μονάχα η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιος ασχολήθηκε με κάποιον ντράμτεκ αλλά και η πρώτη φορά που κάποιος ασχολήθηκε με τον ίδιο, παρά το «ο Δεύτερος» που έβαλε στο τέλος του ονόματός του, νομίζοντας πως θα τον έκανε μυστήριο και αντικείμενο πόθου για τον απανταχού γυναικείο πληθυσμό.

Δύο βράδια πέρασαν στο αυτόφωρο οι κύριοι όπου με την έξοδό τους, τους χρεώθηκε πρόστιμο 200 δολαρίων, καθώς και οι ιατρικές δαπάνες του ξυλοδαρθέντα. Μικρό το κόστος όμως για τα δύο λάηβ που έχασαν που θα άνοιγαν για τους A Day To Remember και το εξαιρετικά εκνευριστικό κοινό τους.

Η τρίτη υπόθεση είναι ωραία και ζουμερή όμως. Ο Allen West, πρώην κιθαρίστας των Obituary και Six Feet Under συνελήφθη καθώς οι αρχές ανακαλύψαν μίνι εργαστήριο παραγωγής μεθαμφεταμίνης στο σπίτι του. Βέβαια η υπόθεση γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα όταν βάλουμε στην εξίσωση το γεγονός πως ήταν ο ίδιος ο West που κάλεσε τις αρχές, καθώςμπήκανε στο σπίτι του δύο ύποπτοι, σπάζοντας την πόρτα, καθώς ο ίδιος το’σκασε από την πίσω πόρτα και κρύφτηκε στο δάσος.

Τέσσερα λοιπόν πράματα κρατάμε από αυτή την υπόθεση. Πρώτον, βαρέθηκα το ακτ  να γράφω σαν το Πάνο Σόμπολο. Δεύτερον, θέλω και γω ένα δάσος πίσω από το σπίτι μου να’χω να κρύβομαι. Τρίτον, η αναφορά σε οτιδήποτε αφορά το Breaking Bad παραείναι εύκολη και προβλέψιμη. Τέταρτον, θα πίστευε κανείς πως ένας βασικός, γενικότερος κανόνας θα ήταν κάτι του τύπου «Ει δυνατόν, μην καλέσεις τους μπάτσους στο μέρος όπου παρασκευάζεις τα παράνομαι, τρέντυ, ναρκωτικά σου», αλλά θα μου πεις, τι ξέρω εγώ, κακοποιός είμαι;


Ήρθαν λοιπόν οι μπάτσοι, εντόπισαν διάφορα συμπράγκαλα που θα μπορούσαν να έχουν άμεση σχέση με την παρασκευή   των εν λόγω ναρκωτικών  όπως: ένα πλατύγηρο καπέλο, γυαλία, και 27 κουτιά με κατάλευκα σλόγγι (δεν είμαι ανώτερος του εύκολου και προβλέψιμου), εντόπισαν τον West πάνω σ' ένα δέντρο στο δάσος και τον οδήγησαν στο κελί 33, όπου για να βγεί με εγγύηση πρέπει να καταθέσει 40.000 δολάρια, που υποθέτουμε πως δεν έχει για να φτιάχνει meth εξαρχής.

Περνάμε όμως στην αγαπημενότερη υπόθεσή μου, αυτή του Tim Lambesis, των As I Lay Dying. Οι μικρές λεπτομέριες της ιστορίας είναι απλά φανταστικές. Αυτός ο Λαμπέσης -να μην μπερδευτεί με τον Γιώργο τον Λεμπέση- είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τύπος και μάλλον ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς που έχω ποτέ ερευνήσει.

Ο Λαμπέσης έχει πτυχίο στα θρησκευτικά (Religious Studies, Θεολογία είναι άλλο) και για πολύ καιρό δήλωνε πως η χριστινιανική παράδοση και πίστη ήταν στοιχεία άρρηκτα δεμένα με τα ήθη και τα πιστεύω του, πράγμα που καμιά φορά έβγαινε και στους στίχους των τραγουδιών του. Με τη γυναίκα του, Μέγκαν, με την οποία είναι παντρεμένοι κοντα οχτώ χρόνια, έχουν υιοθετήσει τρία παιδιά από την Αιθιοπία (!).

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στους As I Lay Dying, ήταν κάπως έτσι



Αλλά τον τελευταίο καιρό μοιάζει κάπως έτσι



Βρήκε λέει χρόνο να πάει γυμναστήριο και να αλλάξει τη ζωή του. Όλα αυτά γίνονται αρκετά πιο προφανή όταν πέρα από την full-time μπάντα του, τους  As I Lay Dying δηλαδή, έχει και ένα side project το οποίο ονομάζεται Austrian Death Machine, που πραγματεύεται οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πολυαγαπημένο του μπόλντυμπηλντερ terminator και μεξικάνας υπηρέτριας impregnator, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
VIDEO

Γιατί όμως είναι στις ειδήσεις ο κύριος Λαμπέσης, είναι έγκλημα να γυμνάζεσαι και να κάνεις ισιωτικές; Όχι κύριε, δεν είναι. Άλλα έλα να σου πω τα κουτσουμπολιά. Τον προηγούμενο Αύγουστο, ο άντρακλας ο γυμνασμένος ο Λαμπέσης, ζήτησε διαζύγιο από τη  γυναίκα του, μέσω email (!). Μεταξύ άλλων ανέφερε πως πλέον δεν την αγαπά, πως θα ήθελε να λήξουν αυτή τους τη σχέση και πως πλέον δεν πιστεύει στο θεό. Το βρίσκω εξαιρετικά κωμικό που ένας αόρατος μούσιας στον ουρανο ήταν κινητήρια δύναμη και συνδετικός κρίκος για το γάμο αυτών των ανθρώπων, αλλά και πρόφαση για το χωρισμό τους.

Έεενηγουεη, βγήκαν λοιπόν και στοιχεία πως την κεράτωνε τη γυναίκα του, είχε δύο-τρεις γκομενίτσες δω και κει στις Αμερικές (κάνοντας τον θείο Άρνι περήφανο) και γενικά ζούσε τη ζωάρα του με τα μούσκουλά του, τη  μουσικούλα του και τα γκομενάκια. Τα χάρτια για το διαζύγιο είχαν ήδη εκδοθεί, αλλά κάποια κολλήματα υπάρχαν. Εκτός αυτού, του έλειπαν όμως και τα παιδιά του, και η Μέγκαν η χριστιανή του έκανε τη ζωή λέει δύσκολη και δεν τον άφηνε λέει να τα βλέπει όσο ήθελε, ή κάτι τέτοιο. Τι κάνει λοιπόν να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Μα, βρίσκεις τρόπο να τη βγάλεις από τη μέση βεβαίως!

Ο Λαμπέσης λοιπόν εκεί που ήταν στο γυμναστήριο και σήκωνε τα βάρυ με το μικρό του δαχτυλάκι, κάπως το έφερε η κουβέντα (!) και ανέφερε πως θα’θελε να βρει τρόπο να σκοτώσει τη γυναίκα του. Τώρα είναι που τα πράγματα μπλέκονται κάπως, γιατί έχουμε τις δηλώσεις των δύο αντιτιθέμενων πλευρών.

Οι κατήγοροι λένε πως τα άκουσε αυτά ένας τυπάς μυστήριος και του λέει «ΜΑΝ, είμαι ο ανθρωπός σου, θα την ελιανίσω και ούτε γάτα, ούτε ζημιά».  Χαρές ο δικός σου λέει, χαμός.  Αυτός ο τυπάς όμως ήταν  υποτίθεται, «μυστικός πράκτορας» στον οποίο ο Λαμπέσης υποτίθεται έδωσε ένα φάκελο με χίλια δολλάρια και οδηγίες για το πως να την καθαρίσει(κωδικούς ασφαλείας, πότε θα’ναι ο ίδιος με τα παιδιά να’χει άλλοθι, κλπ.).

Από την άλλη, το τημ του Λαμπέση δηλώνει περήφανα «νοτ γκήλτη», και  αναφέρει πως ο τύπος δεν ήταν καθόλου «μυστικός πράκτορας» απλά ένα ρεμάλι, ένας ρουφιάνος, που προσπαθει να παγιδεύσει τον Λαμπέση ώστε να την βγάλει καθαρή για κάποια δικιά του προηγούμενη  βρωμοδουλεία, πουλώντας νέες πληροφορίες στους μπάτσους.



Όπως και να’χει ο Λαμπέσης είναι προφυλακιστέος, με εγγύηση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων (!). Τι κρατάμε από αυτή την ιστορία; Πρώτον, από όποια άποψη και να το δεις, ο Λαμπέσης είναι μία κότα και θα’πρεπε στη ζωή του να 'χει καλύτερα πρότυπα. Δεύτερον, έμαθα πως υπάρχει ένα σημείο της σάπιας μου ψυχής που το βρίσκει ιδιαίτερο δύσκολο να σκέφτομαι κακά για κάποιον που έχει υιοθετήσει τρία μικρά αφρικανάκια, ακόμα και αν έχει σκαρφιστεί πλεκτάνη να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Τρίτον, το να χρησιμοποιείες οποιαδήποτε φανταστική οντότητα για οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις της ζωής σου είναι εξαιρετικά ηλίθιο, είτε αυτό είναι μία θεότητα, ή ένας ρομποτικός δολοφόνος από το μέλλον. Τέταρτον, βρήκα άλλη μία δικαιολογία να μην πάω γυμναστήριο σήμερα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις τον Λεμπέση να προσπαθεί να ζητάει λεφτά για τον τρίτο δίσκο των Austrian Death Machine, με ένα εξαιρετικά μη-αστείο τρόπο. Αλλά και πάλι εκβιάζει τα αγνά μου συναισθήματα βάζοντας διάφορα αφρικανάκια 'δω και κει. Φτηνές τακτικές Λαμπέση, φτηνές τακτικές.
VIDEO

Αυτά είχα να πω. Ήταν ένα αστυνομικό ρεπορτάζ. (γου)ΜΑΝ της εβδομάδας η Δικαιοσύνη, που μπορεί να είναι τυφλή, αλλά σίγουρα δεν είναι κουφή, καθώς μπορούμε εύκολα να βρούμε τον κοινο παρονομαστή ανάμεσα σε όλες αυτές τις υποθέσεις...

Until next week.
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon
  • SHARE
  • TWEET