Porridge Radio

Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky

Secretly Canadian (2022)
Από τον Σπύρο Τσούτσο, 04/06/2022
Τρία στα τρία για τους Βρετανούς εκφραστές της post punk - alternative rock σκηνής
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

To τρίτο άλμπουμ των Βρετανών έρχεται με σκοπό να τους καθιερώσει στο χώρο της post punk - alternative rock μουσικής σκηνής. H τρεμάμενη φωνή της Dana Margolin κατέχει ξανά τον κυρίαρχο ρόλο στα κομμάτια, καθώς οι στίχοι της αναζητούν την αλήθεια, την εξέλιξη, την εξιλέωση. "We cannot get better if we can't talk about it" τραγουδά στο εναρκτήριο "Back to the Radio", ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, το οποίο κλιμακώνεται συνεχώς πριν μπουν τα χορωδιακά φωνητικά στο τέλος και επαναλάβουν στίχους "κλειδιά" για την προσέγγιση της ψυχολογίας του ακροατή.

Η επανάληψη των στίχων στο τέλος κάθε κομματιού αποτελεί ήδη από τον πρώτο τους δίσκο ένα εργαλείο αυξανόμενης συναισθηματικής έντασης που χρησιμοποιούν στα τραγούδια τους. Αυτή τη φορά εφαρμόζουν ένα νέο στοιχείο στην ηχητική τους παλέτα που αν και παλιομοδίτικο για πολλούς/ες, η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν πεθαίνει. Ακούμε εκκλησιαστικό όργανο (organ) στο “Trying”, στο “End of Last Year”, στο “U Can be Happy if U Want to”, στο “I Hope She’s Okay 2” , στο “Splintered”, δηλαδή στο μισό δίσκο και οφείλω να ομολογήσω πως προσφέρει κάτι μνημειώδες στο άλμπουμ. Από την άλλη προς το τέλος ακούμε το “Jealousy”, ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, με το άρπισμα σε ένα ξεκούρδιστο πιάνο να πρωταγωνιστεί. Ακούμε επίσης το “The Rip” που είχε κυκλοφορήσει και ως single τον Απρίλιο από το συγκρότημα και κάνει την καρδιά μας να πονά, καθώς η Dana επαναλαμβάνει “Αnd now my heart aches”.

Όπως καταλάβατε ακούμε πολύ καλή μουσική για ακόμα μία φορά από τους Porridge Radio, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό, αφού διαφαίνεται όλο και πιο έντονα πως η ευρύτερη alternative rock αναγεννάται από πολλά και ωραία συγκροτήματα, κυρίως βρετανικά (βλ. Fontaines DC, IDLES κτλ), τα οποία αναμένουμε τα επόμενα χρόνια να πρωτοστατήσουν στα μουσικά events.

  • SHARE
  • TWEET