Αποκαλύφθηκε η γυναίκα του εξωφύλλου του "Jane Doe" των Converge

O Jacob Bannon επιβεβαίωσε πως το μοντέλο Audrey Marnay ήταν η πηγή έμπνευσης του εμβληματικού έργου

07/10/2021 @ 14:25

Πριν από ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου, το "Jane Doe", ο εμβληματικός τέταρτος στούντιο δίσκος των Converge συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής.

Πέραν της επιδραστικότητας και της καθολικής αποδοχής της μουσικής του, το άλμπουμ έμεινε στην ιστορία και για το εκπληκτικό του, και πλέον εύκολα αναγνωρίσιμο, εξώφυλλο, αποτέλεσμα του εικαστικού ταλέντου του frontman του συγκροτήματος, Jacob Bannon

Σε όλο το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα, το πρόσωπο του εξωφύλλου είχε παραμείνει ανώνυμο, σε πλήρη αρμονία με τον τίτλο του δίσκου.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της όμως στο Instagram, η Γαλλίδα Audrey Marnay υποστήριξε πως μια φωτογραφία της από τον Μάιο του 2001 για την ιταλική έκδοση του Marie Claire είναι η πραγματική έμπνευση πίσω από το κλασικό artwork.

Τοποθετώντας την σχετική λήψη δίπλα από το εξώφυλλο, το μοντέλο, συνόδευσε την ανάρτηση με το μήνυμα: «Γεια σας Converge, είμαι η Jane Doe. Θα θέλατε να μιλήσουμε;»

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε συνεντεύξεις του ανά τα χρόνια για επετείους του δίσκου, ο Bannon δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης, αλλά με ανάρτησή του μέσω του λογαριασμού του συγκροτήματος επιβεβαίωσε πως η Marnay ήταν με σιγουριά μια από τις πηγές του ιδιότυπου κολλάζ:

«Για να είμαι ξεκάθαρος: Πρόκειται με βεβαιότητα για μια από τις πηγές έμπνευσης για το αυθεντικό stencil/κολλάζ που ήταν το artwork του δίσκου. Η πλειοψηφία της δουλειάς μου έτσι και αλλιώς ήταν πάντα βασισμένη σε τέτοια κολλάζ. Εκατοντάδες εικόνες προσαρμόστηκαν και ζωγραφίστηκαν σε ένα χαλαρό ύφος για να δημιουργήσουν αυτό το εξώφυλλο. Είναι μια τεχνική παρόμοια αυτής των Francis Bacon και Shepard Fairley.

Ανά τα χρόνια η τέχνη μου εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο στοχευμένο, αλλά οι ρίζες της θα είναι πάντα αυτή η τεχνική. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμη άτομα που υποστηρίζουν πως προέρχεται από το εξώφυλλο του "Reign In Blood"; Ο αρχικός στόχος ήταν να δημιουργηθούν φιγούρες φαντασμάτων οι οποίες συνθέτουν το concept της Jane Doe. Χαρακτηριστικά αφαιρέθηκαν από τις αρχικές φωτογραφίες, ώστε η φιγούρα να εκφράζει μια στωικότητα. Βλέπουμε σε αυτά όλα όσα θέλουμε να δούμε, είναι η αντανάκλαση των εμπειριών μας».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι Converge ανακοίνωσαν την κυκλοφορία συνεργατικού δίσκου με τους Stephen Brodsky, Chelsea Wolfe και Ben Chisholm.

  • SHARE
  • TWEET