Οι νέες κυκλοφορίες της 10ης Ιουλίου 2020

Από το καλό στο καλύτερο

10/07/2020 @ 02:04

Όπως συνέβη και τον προηγούμενο μήνα, το δειλό ξεκίνημα της πρώτης Παρασκευής του Ιουλίου ακολουθεί μία ημέρα με πολλές νέες κυκλοφορίες από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και πολύ ενδιαφέροντα σχήματα, σε όλο το φάσμα της rock και metal μουσικής, ενώ η συνέχεια τις επόμενες εδβδομάδες του Ιουλίου αναμένεται εξίσου δυνατή.

Μπορείτε να ακούσετε ενδεικτικά επιλογές από τα άλμπουμ που ακολουθούν στην σχετική λίστα του Spotify που ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα με τις νέες κυκλοφορίες κάθε Παρασκευής από την 1η Μαΐου και έπειτα εδώ.

Mansur - "Temple"
Ο Jason Kohnen αφήνει πίσω τις noir αποχρώσεις των Kilimanjaro Darkjazz Ensemble και μας καλεί στο πορφυρό των Mansur.

Rebel Wizard - "Magickal Mystical Indifference"
Οι Rebel Wizard συνεχίζουν να εμβαθύνουν στον μοναδικό τους ήχο, με την νέα κυκλοφορία να μην αποτελεί, ευτυχώς, εξαίρεση.

Furor - "Love"
Στην τέταρτη κυκλοφορία τους, οι Αθηναίοι προσφέρουν metalcore με hard rock διάθεση, άφθονο θράσος και αγάπη.

Mike Shinoda - "Dropped Frames, Vol. 1"
O frontman των Linkin Park κυκλοφορεί νέο προσωπικό δίσκο με την βοήθεια του Twitch, έχοντας διαθέσει ταυτόχρονα πριν από δέκα περίπου ημέρες τρία από τα τραγούδια του.

Voivod - "The End Of Dormancy"
Οι σπουδαίοι Καναδοί κυκλοφορούν ένα EP τριών κομματιών, επιστρατεύοντας σαξόφωνο, τρομπόνι και τρομπέτα για την νέα εκδοχή του ομότιτλου κομματιού. Δείτε εδώ το video και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Kiko Loureiro - "Open Source"
Ο κιθαρίστας των Megadeth την τελευταία πενταετία πλέον, κυκλοφορεί το νέο προσωπικό άλμπουμ, στο οποίο περιλαμβάνεται και μία συνεργασία με τον Marty Friedman.

Inter Arma -  "Garbers Days Revisited"
Οι sludge/black/death/post-metallers από το Richmond της Virginia, κυκλοφορούν ένα άλμπουμ με διασκευές κομματιών των Ministry, Neil Young, Cro-Mags, Nine Inch Nails, Hüsker Dü, Venom, Tom Petty & The Heartbreakers και Prince που ηχογραφήθηκαν την εποχή που το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία για την προώθηση του "Sulphur English".

Dawn Of A Dark Age - "La Tavola Osca"
To ατμοσφαιρικό experimental black metal σχήμα του πολυοργανίστα Vittorio Sabelli έκλεισε το 2017 το κύκλο των «έξι στοιχείων» και προχωρά με το διάρκειας 40 λεπτών "La Tavola Osca" σε δύο πράξεις.

Battle Dagorath - "Abyss Horizons"
Έκτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για το ατμοσφαιρικό black metal ντουέτο των Battle Dagorath, που κυκλοφορεί σήμερα ψηφιακά και μια εβδομάδα αργότερα σε φυσική μορφή.

Skeleton - "Skeleton"
Προερχόμενοι από το Austin του Texas, οι Skeleton στο ομώνυμο ντεμπούτο τους που βγαίνει στην αγορά από την 20 Buck Spin, τοποθετούνται στην «μαύρη πλευρά» του metal ενσωματώνοντας διαφορετικές επιρροές.

Sharptooth - "Transitional Forms"
Δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ για το hardcore/metalcore σχήμα από την Βαλτιμόρη, με βασικό single και video clip το "Say Nothing (In The Absence Of Content)".

Dalai Lama - "Inner World"
Την περασμένη Δευτέρα, ο πασίγνωστος πνευματικός ηγέτης κυκλοφόρησε ανήμερα των 85ων γενεθλίων του τον πρώτο του δίσκο που βασίζεται μουσικά σε new wave συνθέσεις των Νεοζηλανδών καλλιτεχνών Junelle και Abraham Kunin.

Static-X - "Project Regeneration"
Πεντέμισι χρόνια μετά τον απροσδόκητο χαμό του frontman τους, Wayne Static, οι Αμερικανοί nu metallers κυκλοφορούν το πρώτο από τα δύο μέρη του Project Regeneration, αποκλειστικά με φωνητικά από τον εκλιπόντα.

Στον τομέα των επανακυκλοφοριών, βγαίνουν ξανά στην αγορά τα δύο πρώτα άλμπουμ των Αμερικανών progressive metallers Redemption ("Redemption" και "The Fullness Οf Time"), η Season Of Mist επανεκδίδει το "Ghost Mile" των Αυστραλών melodic progressive metallers Voyager από το 2017 και η Divebomb Records το power/thrash διαμαντάκι των Αμερικανών Forté από το 1992, "Stranger Τhan Fiction".

Η ελληνική εταιρεία Cult Metal Classics Records με πορεία δύο δεκαετιών στο χώρο του underground παραδοσιακού heavy metal κυκλοφορεί την συλλογή "Ultimate Anthology" των Σουηδών Jonah Quizz. Πρόκειται για το συγκρότημα του τραγουδιστή Johan Längquist πριν την συμμετοχή του στο θρυλικό ντεμπούτο των Candlemass "Epicus Doomicus Metallicus".

Nέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη:
• η country συνθέτρια/ερμηνεύτρια Margo Price ("That's How Rumors Get Started")
• o βετεράνος του country rock Ray Wylie Hubbard ("Co-Starring")
• o indie pop/rock καλλιτέχνης Rufus Wainwright ("Unfollow The Rules")
• o Sam Prekop των indie/jazz rockers The Sea And Cake ("Comma")
• οι Νεοζηλανδοί indie pop/rockers The Beths ("Jump Rope Gazers")
• οι βετεράνοι alternative country rockers The Jayhawks ("XOXO")
• oι Αμερικανοί rockers My Morning Jacket ("The Waterfall II")
• oι Αμερικανοί stoner/doom metallers EMBR ("1823")
• oι Φινλανδοί folk metallers Ensiferum ("Thalassic")
• oι επίσης Φινλανδοί Sunken ("From Slow Sleep Like Death")
• oι Πορτογάλοι heavy/speed metallers Wanderer ("Awakening Force").

  • SHARE
  • TWEET