Ο Δαλάι Λάμα κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο

Το μουσικό ντεμπούτο του πνευματικού ηγέτη θα αποτελείται από μελοποιημένες προσευχές, μάντρα και διδαχές του

10/06/2020 @ 12:19

Ονομαζόμενο "Inner World", το μουσικό ντεμπούτο του Δαλάι Λάμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλίου, ανήμερα των γενεθλίων του, όπου θα κλείνει τα 85 του χρόνια.

Μελοποιώντας βουδιστικές προσευχές, mantra, καθώς και την διδασκαλία του πνευματικού ηγέτη, ο δίσκος θα βασίζεται μουσικά σε new wave συνθέσεις, δια χειρός των Νεοζηλανδών καλλιτεχνών Junelle και Abraham Kunin.

Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο δείγμα του "Inner World", "Compassion" εδώ.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Junelle Kunin, σε μια επίσκεψή της στην Ινδία το 2015, παρέδωσε ένα χειρόγραφο γράμμα στους συνεργάτες του πνευματικού ηγέτη, ζητώντας την γνώμη του για μια προσπάθεια μελοποίησης των διδαχών του διαμέσου πρωτότυπης μουσικής.

Σχολιάζοντας την συνύπαρξή τους στο studio κατά την ηχογράφηση του δίσκου, η Kunin ανέφερε τα εξής:

«Ήταν πολύ ενθουσιασμένος, μας εξηγούσε την σημασία που έχει η μουσική στην μετάδοσή του μηνύματός του. Θεωρούσε πως η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με ένα τρόπο που αυτός δεν μπορούσε. Πίστευε πως η μουσική μπορεί να μας κάνει να υπερβούμε τις διαφορές μας και να επιστρέψουμε στην πραγματική και καλόκαρδη φύση μας.

O δίσκος πάντως, δεν είναι ένα θρησκευτικό project, αλλά έχει ως σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους όπως εμένα στην καθημερινότητά τους. Το μήνυμά του δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο την δεχομένη χρονική συγκυρία».

Ο δίσκος θα περιλαμβάνει και μια συμμετοχή από την Anouska Shankar, κόρη του Ravi Shankar, στο τραγούδι "Am La".

Τα κέρδη που θα προκύψουν, θα χρηματοδοτήσουν το Mind & Life Institute καθώς και το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Social Emotional and Ethical Learning" που ανέπτυξε ο ηγέτης με το Emory University.

Ο Δαλάι Λάμα βέβαια, δεν είναι ο πρώτος πνευματικός ηγέτης που κυκλοφορεί μουσικό δίσκο. Το 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κυκλοφορήσει το "Wake Up!" που βασιζόταν μουσικά σε prog rock συνθέσεις.

  • SHARE
  • TWEET