Οι Mastodon στο ταμείο ανεργίας λόγω της πανδημίας

O κιθαρίστας της διάσημης μπάντας μιλάει για τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία

12/10/2020 @ 12:55

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο MetalSucks, ο κιθαρίστας των Mastodon, Bill Kelliher, μίλησε μεταξύ άλλων για την πανδημία, την οικονομική κατάσταση της μπάντας, το νέο της δίσκο.

Αναφορικά με το πως επιλέγουν τις περιοδείες τώρα σε σχέση με το παρελθόν, είπε: «Τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια χαλαρώσαμε λίγο με τη μπάντα. Δεν κάναμε όλα τα show που μας προσφέρθηκαν. Μπορούσε κάποιος από εμάς να πει, ξέρει κάτι, στις 16 του μήνα έχει γενέθλια ο γιός μου. Είμαστε στο επίπεδο που μπορούμε να επιλέξουμε εμφανίσεις. Στην αρχή των Mastodon ανυπομονούσαμε να παίξουμε και να ανεβούμε σιγά σιγά στη σκάλα. Ωστόσο, μου αρέσει να είμαι σπίτι. Αλλά εκεί δεν έχω δουλειά, η δουλειά μου είναι να είμαι πατέρας».

Αποκάλυψε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν να ηχογραφούν τον διάδοχο του "Emperor Of Sand" στο νέο του στούντιο.

Σχετικά με την οικονομική του κατάσταση, ο Kelliher δήλωσε: «Αν δεν είχε η γυναίκα μου σταθερή δουλειά τα τελευταία 20 χρόνια, δεν ξέρω σε τι οικονομική κατάσταση θα ήμουν. Σταθήκαμε τυχεροί και ενεργήσαμε έξυπνα - δεν ξοδέψαμε άσκοπα χρήματα. Επενδύσαμε χρήματα στην αγορά σπιτιών στην γειτονιά μας και να τα εκμισθώνουμε, αλλά και πάλι, είναι μια εντελώς διαφορετική δουλειά. Έχω μάθει από μεγαλύτερους από μένα στο πως να χειρίζομαι τα χρήματα. Γιατί οι Mastodon δεν θα υπάρχουν για πάντα. Μακάρι να πάει όσο μπορεί. Αλλά εννοώ, δεν έχω δουλέψει εδώ και ένα χρόνο».

«Ο κόσμος δεν αγοράζει μουσική, οπότε και εμείς δεν παίρνουμε χρήματα. Οι Mastodon είναι επιχείρηση και έχει προσωπικό. Και είμαστε όλοι εκτός εργασίας. Έχουμε την επιλογή να κάνουμε αίτηση για ταμείο ανεργίας. Εγώ είμαι στο ταμείο. Όλα μας τα έσοδα έρχονται από τις περιοδείες. Και δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα αυτό» εξομολογήθηκε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην μπάντα.

Ο Αμερικανός κιθαρίστας διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τις εταιρίες διοργάνωσης συναυλιών όταν επανέλθει ο κόσμος σε κανονικότητα: «Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, ο κόσμος θα τρέξει στα live και να αγοράσει merch, πράγματα που θεωρούσε δεδομένα. Φοβάμαι,όμως, ότι όταν τα πράγματα επανέλθουν, οι εταιρίες θα ζητήσουν να βγάλουν τα σπασμένα, χρεώνοντας παραπάνω για τα εισιτήρια. Και τότε θα σκεφτώ αν αξίζει ο κόπος. Ή θα χρειαστεί να κάνω μια άλλη δουλειά μερικής απασχόλησης;».

Σχετικά με τα μαθήματα κιθάρας που έκανε, ο Kelliher απάντησε: «Ακόμα δεν έχω φτάσει στο σημείο να κάνω μαθήματα μέσω Zoom. Δεν ξέρω αν το θέλω. Είμαι πιο προσωπικός τύπος. Να το κάνω σε συναυλίες, δια ζώσης. Μου το ζητάνε αρκετές μπάντες. Ήρθαν εταιρίες και μου είπαν να κάνω μαθήματα και να κρατάνε το 50%. Είναι πάρα πολλά χρήματα».

Πριν λίγο καιρό, οι Mastodon κυκλοφόρησαν μια συλλογή, το "Medium Rarities", η οποία περιέχει και ένα νέο κομμάτι, το "Fallen Torches". 

  • SHARE
  • TWEET