Οι Gentle Giant ξανά μαζί μετά από 40 χρόνια (video)

Αυθεντικά μέλη και αξιόλογοι καλεσμένοι συνεργάζονται σε νέα εκτέλεση κλασικού τραγουδιού

21/07/2020 @ 10:23

Έστω και εξ αποστάσεως, τα αυθεντικά μέλη των θρύλων του progressive rock Gentle Giant συνεργάστηκαν ξανά μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.

Οι Derek Shulman, Ray Shulman και Phil Shulman, μαζί με τους Gary Green, Kerry Minnear, John Weathers και Malcolm Mortimore απέδωσαν εκ νέου το "Proclamation" από το "The Power & The Glory" του 1974.

Καλεσμένοι των Βρετανών σε αυτό το project ήταν οι Jakko Jakszyk (King Crimson), Billy Sherwood (Yes), Lee Pomeroy (ELO, Steve Hackett), Dan Reed (Dan Reed Network), Richard Hilton (Chic) και Mikey Heppner (Priestess).

O γιος του Derek Shulman και διοργανωτής της επανένωσης, Noah Shulman, δήλωσε σχετικά:

«Αυτή η τρομερή πανδημία έχει γίνει αισθητή σε όλο τον κόσμο και με όλους να βρίσκονται κολλημένοι στο σπίτι, σκέφτηκα ότι τώρα θα ήταν η τέλεια στιγμή για να φέρουμε θετικότητα στον κόσμο, να μαζευτούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε την αγάπη μας για τη μουσική και τους Gentle Giant.

Με τα χρόνια, με εντυπωσίαζε πάντα το πόσα άτομα από όλο τον κόσμο με διάφορα όργανα μαγνητοσκοπούσαν τις ερμηνείες τους σε τραγούδια των Gentle Giant. Αυτό προκάλεσε την ιδέα να θέλουμε να τους δούμε όλους σε ένα μέρος, συνδυάζοντας ήχους και όργανα σε ένα κομμάτι.»

  • SHARE
  • TWEET