Στο Σουηδικό Hall Of Fame εισήχθησαν οι Bathory

Το θρυλικό συγκρότημα αποτέλεσε μέλος της τάξης του 2021 για τον μουσικό θεσμό

01/06/2021 @ 12:55

Όπως έγινε γνωστό στις 27 Μαΐου, οι Bathory εντάχθηκαν στο Σουηδικό Hall of Fame.

Συγκεκριμένα το πρωτοπόρο και άκρως επιδραστικό σχήμα του Quorthon, αποτέλεσε μέλος της τάξης του 2021 για τον εν λόγω μουσικό θεσμό, μαζί με τους μουσικούς Py Bäckman, Björn Skifs, Timbuktu και Lisa Nilsson.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Hall Of Fame, ένας Σουηδός καλλιτέχνης για να είναι διαθέσιμος προς ένταξη, πρέπει να έχουν περάσει 20 χρόνια από το επίσημο ντεμπούτο του, καθώς και να έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της σουηδικής μουσικής, εμπνέοντας καινοτομία και εξέλιξη στον χώρο όπου ανήκει.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κριτικής επιτροπής, είναι η εξασφάλιση ποικιλίας στα μουσικά ιδιώματα καθώς και η δημιουργία μιας γέφυρας με το παρελθόν ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές ακροατών, με τους Entombed, Yngwie Malmsteen και Europe να έχουν ενταχθεί επίσης στο παρελθόν.

Το Σουηδικό Hall Of Fame βρίσκεται στην περιοχή Djurgården στην Στοκχόλμη, δίπλα από το μουσείο αφιερωμένο στους Abba.

Ο θεσμός συνόδευσε την ανακοίνωση του ονόματος των Bathory με ένα δελτίο τύπου στο οποίο αφηγούνται περιληπτικά την πορεία του εμβληματικού σχήματος.

Οι Bathory υπενθυμίζεται πως κυκλοφόρησαν δώδεκα άλμπουμς, αρχής γενομένης από το ομότιτλο το 1984, έως το "Nordland II" το 2003, ενώ ο Quorthon απεβίωσε στις 7 Ιουνίου 2004.

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Bathory

Bathory - "Under The Sign Of The Black Mark" (R! Flashback)

Bathory - "Twilight Of The Gods" (R! Flashback)

«A Beginner's Guide»: Επικό Heavy Metal

To Enter Pagan #5: Η μάγισσα, η φλόγα, η σφυρηλατημένη καρδιά

  • SHARE
  • TWEET