Αφιέρωμα του Βandcamp στο ελληνικό power metal

Η δημοφιλής πλατφόρμα παρουσιάζει οκτώ ιδιαίτερα αξιόλογες πρόσφατες κυκλοφορίες

22/02/2022 @ 11:19

Σε πρόσφατο άρθρο του Βandcamp με τίτλο "Olympus Rocks: Where to Start with Greek Power Metal" παρουσιάζεται η σύγχρονη power metal σκηνή της χώρα μας μέσα από οκτώ αντίστοιχες κυκλοφορίες.

Στον πρόλογο του αφιερώματος τονίζεται ότι τα ελληνικά power metal συγκροτήματα έχουν παραμείνει στην πλειοψηφία τους πιστά στις βασικές αρχές του είδους χωρίς προσμίξεις από συγγενή ιδιώματα, όπως συνηθίζεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για την σκηνή που μορφοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και τις αρχές του 2000, ο μπασίστας των Sacred Outcry, Γιώργος Απαλοδήμας, τονίζει την ποιότητα και το υφολογικό εύρος που την χαρακτηρίζει.

«Χαίρομαι πολύ να βλέπω κόσμο που παρατηρεί την ποιότητα των κυκλοφοριών που έρχονται από την Ελλάδα σήμερα. Νομίζω ότι έχουμε πολλά διαφορετικά σχήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από παραδοσιακό heavy/power μέχρι πιο progressive ή συμφωνικά πράγματα, η σκηνή έχει περάσει πολλά από τότε που ήμασταν αρχικά ενεργοί.»

Κεντρικός είναι διαχρονικά ο ρόλος του Bob Katsionis. Εκτός από την πλούσια δισκογραφία του και την συμμετοχή σε πολλά σχήματα, έχει συνεισφέρει σε καθοριστικό βαθμό ως παραγωγός, μηχανικός ήχου, δημιουργός video και εσχάτως με την δραστηριοποίηση του μέσω της  Symmetric Records.

«Ο βασικός μου στόχος είναι να χτίσω ένα σπίτι για όλα αυτά τα σπουδαία ταλέντα με τα οποία δουλεύω καθημερινά στο στούντιό μου» δηλώνει καταρχάς και συνεχίζει λέγοντας: «Δίσκο με τον δίσκο, προσπαθώ να χτίσω την φήμη της Symmetric Records, και νομίζω ότι αρχίζω να αποζημιώνομαι.»

Ακολουθούν τα οκτώ άλμπουμ που επέλεξε η δημοφιλής πλατφόρμα κατά ημερομηνία κυκλοφορίας, μαζί με τις αντίστοιχες παρουσιάσεις από τους συντάκτες του Rocking.

InnerWish - "InnerWish" (18/3/16)
Δίσκος - διαφήμιση για το μελωδικό power metal.

Sacred Outcry - "Damned For All Time" (25/9/20)
Οι Sacred Outcry χαρίζουν στο επικό power metal τον δίσκο που χρειαζόταν, ένα άφθαρτο έργο που μοιάζει προορισμένο να μνημονεύεται σύντομα ως κλασικό.

Warrior Path - "The Mad King" (5/3/20)
Ομάδα που κερδίζει αλλάζει; Ω ναι, μόνο που τώρα παίζει Champions League.

Silent Winter - "Empire Of Sins" (26/3/20)
Το κερδισμένο στοίχημα του δεύτερου άλμπουμ.

Crimson Fire - "Another Dimension" (27/8/21)
Με '90s αέρα και '80s ψυχή, το "Another Dimension" αποτελεί έναν δίσκο μιας άλλης εποχής, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει συγκινήσεις στο συγκεκριμένο κοινό που απευθύνεται.

Paladine - "Entering The Abyss" (26/3/21)
Το "Entering The Abyss" οδηγεί ιδανικά τους Paladine στο επόμενο επίπεδο.

Validor - "Full Triumphed" (2/2/22)
Τέταρτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για το προσωπικό heavy/epic/speed metal σχήμα του Odi Thunderer, με την υπογραφή του Bob Katsionis σε παραγωγή, ηχογράφηση και μίξη.

Vass/Katsionis - "Ethical Dilemma" (2/2/22)
O  Bob Katsionis ενώνει τις δυνάμεις του με τον Billy Vass των Terra Incognita και τον βετεράνο μπασίστα Τέλη Κάφκα, σε μια δουλειά με έντονο  90's progressive metal άρωμα που απευθύνεται πρωτίστως στους φίλους των Fates Warning, Queensryche και Conception.

  • SHARE
  • TWEET