Enter Shikari, Roam, South Korea In Vegas @ Κύτταρο Club, 18/10/14

Οι Βρετανοί ήρθαν γεμάτοι με όρεξη και ενέργεια, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως τα live τους δεν πρέπει να χάνονται

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 20/10/2014 @ 11:43
Από την ανακοίνωση ακόμα πως οι Enter Shikari θα επισκέπτονταν την χώρα μας δημιουργήθηκε αρκετός ντόρος, καθώς εκείνοι που γνώριζαν την μπάντα υποστήριζαν -και όχι άδικα- πως οι Βρετανοί είναι στην καλύτερή τους περίοδο και το live αυτό δεν έπρεπε να το χάσουμε. Στην συνέχεια ήρθε και η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Rou Reynolds, όπου εκτός των άλλων μας δήλωσε τον θαυμασμό του αλλά και την ανυπομονησία του να βρεθεί στην Αθήνα και εμείς με την σειρά μας αδράξαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε, για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει με αυτούς τους τέσσερις.

Την βραδιά ανέλαβαν να ανοίξουν οι Αθηναίοι με το αρκετά περίεργο όνομα South Korea In Vegas. Η εξάδα έχοντας πλέον στις αποσκευές τις το EP "III" μάς καλωσόρισε με αρκετή διάθεση, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στον ήχο της, με τα καθαρά φωνητικά να μην ακούγονται καθόλου και έτσι δεν κατάφεραν να μας μεταφέρουν πλήρως τα πολύ καλά κομμάτια τους.

South Korea In Vegas

Βέβαια και τα 25 λεπτά που βρίσκονταν πάνω στην σκηνή δεν σταματούσαν να παλεύουν και γι' αυτόν τον λόγο κατάφεραν να κερδίσουν το χειροκρότημα του λιγοστού κοινού που βρισκόταν στο Κύτταρο.

Αμέσως μετά την σκηνή κατέλαβαν οι Roam για περίπου μισή ώρα, παίζοντας κομμάτια από τα δύο EP που έχουν κυκλοφορήσει. Ενώ στην αρχή οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν τουλάχιστον χλιαρές, όσο πέρναγε η ώρα και γέμιζε το club οι Βρετανοί κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά με το κοινό, χωρίς όμως να μας ενθουσιάσουν.

Roam

Με έντονη παρουσία πάνω στην σκηνή και αρκετά όμορφες pop-punk μελωδίες κατάφεραν τουλάχιστον στα δύο τους τελευταία κομμάτια να αποζημιωθούν από τον κόσμο που τελικά τους αγκάλιασε για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν και έκλεισαν ευχαριστώντας μας σε σπαστά Ελληνικά.

Setlist: Foresight / Sticker Slap / Dugong / Naivety / C# Minor Song / You Never Said / Head Rush.

Έτσι όταν ήρθε η ώρα των headliner να ανέβουν στην σκηνή, το ρολόι έδειχνε 22:40 και οι Enter Shikari από το πρώτο τους λεπτό έκαναν εμφανέστατες τις διαθέσεις τους. Ο Chris Batten ξεκίνησε από το "Solidarity" τα crowd surfing, ενώ ο Roy Clewlow βρέθηκε να παίζει κιθάρα στο κέντρο ενός circle pit κατά την διάρκεια του "The Paddington Frisk", για να έρθει αμέσως μετά το "Destabilise" και ουσιαστικά να σφραγίσει μια από τις πιο δυνατές εισαγωγές μπάντας που είδαμε φέτος.

Enter Shikari

Στην συνέχεια ο Raynolds μας καλησπέρισε και μας ανακοίνωσε πως δεν θα παίξουν με τον δικό τους εξοπλισμό καθώς είναι κατασχεμένος στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, αλλά δανείστηκαν εκείνο των Roam για να καταφέρουν να παίξουν στην χώρα μας. Αμέσως μετά, το πάρτι των Βρετανών ξεκίνησε πάλι με τον frontman τους πλέον να κατεβαίνει από την σκηνή με για να ερμηνεύσει μαζί με το κοινό που παραληρούσε, το τέλος του "Radiate" και την εισαγωγή του "Gandhi Mate, Gandhi" και στην συνέχεια μας παρουσίασαν το νέο τους κομμάτι "Anaesthetist" που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2015, με τον καινούργιο τους δίσκο.

Enter Shikari

Η μπάντα πραγματικά ήταν ασταμάτητη πάνω στην σκηνή και η ενέργειά της παρέσυρε όλους τους παρευρισκομένους του club, αλλά ειδικά στα "Jaggernauts" και "Mothership" το πράγμα πλέον είχε ξεφύγει από τα συνηθισμένα.

Enter Shikari

Κάπου εκεί αποφάσισαν να τηρήσουν το αρκετά προβλεπόμενο τελετουργικό του encore, για να επιστρέψουν λίγο αργότερα με ένα τύμπανο στο μέσο της σκηνής, που χρησιμοποίησε ο Reynolds για το "Constellations", και να κλείσουν την βραδιά με το "Zzzonked" όπου πλέον ο Roy Clewlow  βρέθηκε να παίζει κιθάρα πάνω στον εξώστη.

Enter Shikari

Ουσιαστικά, λοιπόν, είχαν απόλυτο δίκιο όσοι ισχυρίζονταν πως δεν έπρεπε να χάσουμε την συναυλία των Enter Shikari. Οι Βρετανοί είναι πολύ δυνατοί live performers, φυσικά όσοι δεν είναι τόσο φανατικοί της μουσικής τους μπορεί να τους θεώρησαν λίγο υπερβολικούς με όλα όσα έκαναν μέσα στο Κύτταρο, όμως σίγουρα οι fan τους πέρασαν μία αξέχαστη βραδιά και θα έχουν να λένε πως κατάφεραν να τους δουν όταν έπρεπε και όχι όταν θα ήταν πλέον ξεπερασμένοι.
SETLIST

Solidarity
The Paddington Frisk
Destabilise
Radiate
Gandhi Mate, Gandhi
Anaesthetist
Sssnakepit
Sorry You’re Not A Winner
Arguing With Thermometers
Jaggernauts
Mothership

Encore:
Constellations
Zzzonked

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET