Closer @ Faust, 11/01/16

«We came Closer but not close enough»

Από την Κέρη Καραλή, 13/01/2016 @ 11:16

Είχα χρόνια να δω on stage τους Closer. Θυμάμαι εκείνη την επανασύνδεσή τους ύστερα από το διάστημα αποχής, με ένα live γεμάτο ενέργεια, γύρω στα μέσα του 2000. Θυμάμαι επίσης την κυκλοφορία του τρίτου ομώνυμου άλμπουμ τους (2006), και τον ενθουσιασμό με τον οποίον το ακούγαμε, από την τηλεόραση με το τραγούδι "Singles", και τις συχνότητες του ραδιοφώνου. Θυμάμαι επίσης κάποιο πρωί, να κατηφορίζω στο Studio II της οδού Τραπεζουντίου και τον Βλάσση να μου χαρίζει τον πρώτο τους full length δίσκο.

Όλες αυτές οι ενθυμήσεις κι άλλες τόσες ανασύρθηκαν και κατέκλεισαν τον ατμοσφαιρικά μικρό, θεατρικό χώρο του Faust, όπου το βράδυ της Δευτέρας οι Closer, επάνω στην μικρή σκηνή του, μας καλωσόρισαν με την ίδια εκείνη ενέργεια. Συγχορδίες από τα "Suddenly Comes..." (2000) και "In The Market" (1998), εμπότιζαν τα χείλη όλων όσων μαζευτήκαμε για να τους ξαναδούμε.

Και να ακούσουμε ένα γκρουπ, που ξεχώρισε ανάμεσα στον σωρό. Με τον χαρακτηριστικό, προσωπικό ήχο της κιθάρας, το αναπόσπαστο -από τους δίσκους του- δοξάρι του βιολιού, την συνομιλία των φωνών, ξαποστάσαμε σε ήχους γνώριμους και αγαπημένους. Είδαμε τους Ανδρέα Παππά (φωνή), Βαγγέλη Παππά (μπάσο, φωνητικά), Νίκο Ζωγράφο (τύμπανα), Γιάννη Βερβέρη (κιθάρα) και στο βιολί την Βάσω Νικολοπούλου, σε εναργείς αντικατοπτρισμούς μελωδικότητας και ηχητικού θορύβου.

Closer

Με τα "In The Market", "Too Late", "Universe", "Ecstasy", "Mystery Falls Down", "Wine", "Storm", "Bored", να φωνάζουν από τα ηχεία, συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά πόσο μαγική είναι αυτή η μπάντα! Μια από τις πιο ιδιαίτερες, θα έλεγα, της δεκαετίας του '90, που ό,τι -μέχρι στιγμής- έχει κάνει χαρακτηρίζεται από πηγαία έμπνευση. Και αν ο στίχος του "Universe", «the universe smells awful today, you're losing your way» αποτελεί κάτι σαν καθημερινό moto, επιστρέφοντας πάντοτε επίκαιρος, η παρουσία των Closer συντελεί στην ελπιδοφόρα ώσμωση της δημιουργικότητας με την μουσική.

Στην πορεία τους, των τριών single και τριών άλμπουμ, περίπου τον Απρίλη / Μάη του 2016, όπως μας είπαν, ετοιμάζουν να προσθέσουν τον τέταρτο δίσκο, που -μάλλον- θα φέρει τον τίτλο "Renaissance", θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και από τον οποίο ακούσαμε -μεταξύ άλλων- και το ομώνυμο τραγούδι. Οι Closer, ζωντανεύουν πάλι, αναγεννούν την μουσική τους και την αποδίδουν σε όσους αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια! Γιατί όπως φώναξε κάποιος από το κοινό, «we came Closer but not close enough»!

facebook.com/closergreece

  • SHARE
  • TWEET