Τα τραγούδια της εβδομάδας (05/11/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους The Gathering​ και το "In Colour"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Black Country, New Road - Bread Song

Black Country, New Road

Για να διαδεχθείς μια δισκάρα, πρέπει να δημιουργήσεις φανταστικά κομμάτια. Όσο απλό κι αν φαντάζει το νέο δείγμα από την επόμενη τους δουλειά είναι υπέροχο. Ακούγεται παλιό, αλλά είναι τόσο γοητευτικό, ανεβαίνει εξαιρετικά και σβήνει απότομα.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Cola - Blank Curtain

Cola

Οι Tim Darcy και Ben Stidworthy αφού ανακοίνωσαν την παύση των Ought, παρουσίασαν την νέα τους μπάντα Cola, που δημιουργήθηκε με τον ντράμερ των US Girls, Evan Cartwright. Το νέο κομμάτι που ουσιαστικά ειναι κομμάτι γνωριμίας, είναι σκοτεινό και γλυκό και δίνει με συναρπαστικό τρόπο την εξέλιξη τους. Δεν μπορείς παρά να πεις ότι αυτό το όμορφο τραγούδι ακούγεται σαν Ought δηλαδή.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Converge & Chelsea Wolfe - Coil

Converge & Chelsea Wolfe

Το πρώτο δείγμα ήταν μια πρόγευση. Εδώ όμως έρχεται η απελευθέρωση των δυνατοτήτων τους. Bannon και Wolfe ενώνουν τις φωνές τους πάνω σε μια μεγαλοπρεπή και άκρως λυτρωτική σύνθεση, της οποίας το φινάλε δίνει υπόσταση σε αυτό που μπορεί να είναι ο δίσκος.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Der Weg Einer Freiheit - Immortal feat. The Devil's Trade

Der Weg Einer Freiheit

Το γεγονός πως αυτή η συνεργασία δεν βγάζει νόημα μόνο στα χαρτιά αλλά και ηχητικά, αποτελεί ένα ακόμη πειστήριο πως ο επερχόμενος δίσκος των Γερμανών θα είναι κάτι αξιοσημείωτο. Μια dark folk αύρα ενώνει τη σκιά της με αυτή του εύθραυστου post-black metal και εμείς γινόμαστε μάρτυρες.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Idles - Car Crash

Idles

Οι Idles διαφοροποιούνται περαιτέρω και αγκαλιάζουν το grime. Ο Talbot παραληρεί επισκεπτόμενος εκ νέου ένα σκληρό βίωμα ενώ το υπόλοιπο σχήμα κινείται σε εξίσου ωμά μονοπάτια, παρά την πρόσκαιρη ηρεμία. Το σύντομο ξέσπασμα είναι αναγκαίο. Μινιμαλισμός άρτια εκτελεσμένος.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Maybeshewill - Zarah

Maybeshewill

Δεν έχω την παραμικρή επαφή με το έργο της Zarah Sultana. Μπορώ με σιγουριά όμως να πω ότι το απόσπασμα που χρησιμοποίησαν οι αξαγάπητοι εγγλέζοι ως βάση για το δεύτερο δείγμα από την επιστροφή τους είναι ολόσωστο. Η κλιματική κρίση είναι μια καπιταλιστική κρίση. Μακάρι αυτό το κομμάτι να πάει το μήνυμα έστω και λίγο παραπέρα.

Αντώνης Μαρίνης


The Night Eternal - Son Of Sin

The Night Eternal

Αν τα singles ενός δίσκου λογαριάζονται ως το αντίστοιχο ενός trailer για μια ταινία, μάλλον κάτι καλό έρχεται από τη Γερμανία. Σε μερικούς, η αναφορά σε In Solitude θα αρκούσε και με το παραπάνω για ένα τσεκάρισμα. Σε άλλους θα αρκούσαν οι αναφορές σε Iron Maiden - Mercyful Fate. Νιαμ, νιαμ.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Nova Twins - Antagonist

Nova Twins

Groove, groove, groove. Το ντουέτο δεν απομακρύνεται τα γνώριμα στενά του μοντέρνου εναλλακτικού ήχου που καθιέρωσε στο "Who Are The Girls". Τα ραπαριστά κουπλέ. Οι κραυγές πριν το ρεφραίν. Το οργανικό σπάσιμο πριν το σβήσιμο. Το γνωστό «πιο βαρύ και πιο σκοτεινό» ταιριάζει γάντι.

Αντώνης Μαρίνης


Porcupine Tree - Harridan

Porcupine Tree

Η πρώτη νέα μουσική του Steven Wilson με το παλιό του συγκρότημα μετά από 12 χρόνια εκκινεί σχετικά κοντά από το σημείο όπου είχαν αφιππεύσει οι Porcupine Tree. Αρκούντως περίπλοκο, με λιγότερες επιρροές από metal και περισσότερες από prog, το "Harridan" βρίσκει τους τρεις μουσικούς σε σπουδαία εκτελεστική φόρμα.

Παντελής Κουρέλης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (01-07/11/21)
Converge & Chelsea Wolfe - Coil
25%
Porcupine Tree - Harridan
25%
Black Country, New Road - Bread Song
12.5%
The Night Eternal - Son Of Sin
12.5%
Der Weg Einer Freiheit - Immortal feat. The Devil's Trade
8.33%
Maybeshewill - Zarah
8.33%
Nova Twins - Antagonist
4.17%
Cola - Blank Curtain
4.17%
Idles - Car Crash
  • SHARE
  • TWEET