Release Athens: Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus κ.α.

Αθήνα @ Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

Release Athens: Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus κ.α. Αθήνα @ Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
Συγκροτήματα Release Athens: Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus κ.α.
Ημερομηνία Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Πόλη Αθήνα
Χώρος Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου Από 50 e
Ώρα έναρξης
Σημεία προπώλησης more.com, Viva Spots
Διοργανωτής Release Festival

Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Η μπάντα του «αρχιτέκτονα» Dave Mustaine καθόρισε το heavy metal και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το ξεκίνημά της. Μέλος των περίφημων Big Four της thrash-metal σκηνής και ένα από τα κορυφαία και πιο επιτυχημένα ονόματα του σκληρού ήχου, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους!

Το όνομα Megadeth αποτελεί από μόνο του ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της heavy metal ιστορίας και ξεκίνησε να γράφεται αμέσως μετά την πολυσυζητημένη αποχώρησή του Dave Mustaine από τους Metallica. Συνθέτης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, πολλών κομματιών στους δύο πρώτους δίσκους των τελευταίων, ο 22χρονος κιθαρίστας, πεινασμένος για μουσική και δημιουργία, αποφάσισε να σχηματίσει τη μπάντα και να ακολουθήσει τη δική του μοναδική πορεία.

Τιθασεύοντας τον ήχο του NWOBHM, προσδίδοντάς του ριζικά ταχύτερα riffs, μαζί με μοναδική τεχνική ευελιξία, περίπλοκες συνθέσεις και την αρχέγονη ενέργεια του punk, ο Mustaine δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται νέους δρόμους στη σκληρή μουσική.

Από το ντεμπούτο, "Killing Is My Business... And Business Is Good!" (1985), και το σερί αριστουργημάτων, "Peace Sells... But Who's Buying" (1986), “So Far, So Good… So What!” (1988), "Rust In Piece" (1990), "Countdown To Extinction" (1992), "Youthanasia" (1994), μέχρι τα ασυμβίβαστα "Cryptic Writings" (1997) και "The System Has Failed" (2004), η σφοδρότητα των Megadeth δεν ελάττωσε ποτέ ταχύτητα, συναρπάζοντας τους metal fans και ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο περσινός, 16ος δίσκος τους, "The Sick, The Dying... And The Dead!” είναι η φυσική συνέχεια, του βραβευμένου με Grammy, "Dystopia" (2016) και μια ξεκάθαρη αναφορά στη νικητήρια μάχη του ηγέτη της μπάντας με τον καρκίνο του λάρυγγα. «Πλέον νιώθω περισσότερη ενέργεια από ποτέ» δηλώνει ο Dave και το αποδεικνύει, μαζί με ολόκληρη τη μπάντα, επί σκηνής αφήνοντας τους πάντες άναυδους.

Ετοιμαστείτε για ατελείωτο headbanging με τα εμβληματικά "Hangar 18", "A Tout Le Monde", "Tornado of Souls", "Symphony of Destruction", "Peace Sells", "Holy Wars... The Punishment Due", "In My Darkest Hour", "She-Wolf", "Wake Up Dead", "Sweating Bullets", σε μία ακόμα πραγματικά μεγάλη ημέρα του heavy ήχου!

Follow Megadeth
Official Website
Facebook
Instagram
X
YouTube

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Blind Guardian, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Μετά το συγκλονιστικό τριήμερο sold-out στο Floyd τον περασμένο Οκτώβριο, οι βάρδοι του progressive / power metal επιστρέφουν στην Αθήνα για να πλαισιώσουν τον Dave Mustaine και τους Megadeth σε ένα lineup διαχρονικής αξίας.

Οι Blind Guardian δημιουργήθηκαν το 1984, στο Krefeld της Γερμανίας, από τον Hansi Kürsch και τον André Olbrich και έκτοτε εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά και καθοριστικά συγκροτήματα του ευρωπαϊκού metal.

Με μια εντυπωσιακή δισκογραφία που κορυφώθηκε στα 90s, προσφέροντάς μας ένα αξεπέραστο κουαρτέτο δίσκων (“Tales From The Twilight World”, “Somewhere Far Beyond”, “Imaginations From The Other Side” και “Nightfall in Middle-Earth”), οι Blind Guardian άφησαν το στίγμα τους στο metal στερέωμα χάρις στην ικανότητά τους να δημιουργούν έναν ολόκληρο κόσμο βασιζόμενοι στις μεγαλειώδεις συνθέσεις τους, στις μοναδικές μελωδίες τους και τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Kürsch. 

Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, “The God Machine”, κυκλοφόρησε το 2022 και βρίσκει το γκρουπ σε δαιμονιώδη φόρμα αφού πρόκειται για μια ακόμα εντυπωσιακή δουλειά που πατάει γερά στο ένδοξο παρελθόν των Γερμανών αλλά, ταυτόχρονα, φέρνει στο σήμερα το διαχρονικό ήχο τους.

Φέτος, αυτοί οι περιπλανώμενοι παραμυθάδες (όπως χαρακτηρίζονται συχνά), γιορτάζουν 40 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στον κόσμο του metal και επιστρέφουν στην τεράστια σκηνή της Πλατείας Νερού όπου, μαζί με τους headliners Megadeth, θα προσφέρουν ένα ακόμα ανατριχιαστικό show γεμάτο δυνατά riffs και υπέροχες ιστορίες.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Grand Magus, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Το τρίο από τη Σουηδία θα πλαισιώσει τους Megadeth και τους Blind Guardian σε μια metal βραδιά επικών διαστάσεων.

Οι Grand Magus δημιουργήθηκαν στη Στοκχόλμη το 1996 από τον Janne “JB” Christoffersson και τον Mats “Fox” Skinner και έχουν ήδη κατορθώσει να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του heavy metal, με μια σειρά κλασικών τραγουδιών.

Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2001 και εντυπωσίασε τους underground κύκλους του σκληρού ήχου, χάρις στον αψεγάδιαστο συνδυασμό του stoner rock με το doom metal. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, οι Grand Magus εισήγαγαν στοιχεία κλασικού metal, τα οποία -σε συνδυασμό με το έμφυτο groove τους - δημιούργησαν τον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας, σε άψογους δίσκους όπως τα “Monument” (2003) και “Wolf’s Return” (2005).

Η μεγάλη καταξίωση θα ερχόταν λίγο αργότερα, με την κυκλοφορία του “Iron Will” (2008) που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και τους οδήγησε στην πρώτη γραμμή του metal και σε περιοδείες με θρυλικά ονόματα όπως οι Electric Wizard και οι Cathedral. Η κυκλοφορία του “Hammer of the North” μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη τους όπως και οι εκρηκτικές τους live εμφανίσεις που τους έφεραν να συμμετέχουν στα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι Grand Magus θα πλαισιώσουν ιδανικά τους Megadeth και τους Blind Guardian, σε μια βραδιά γεμάτη με πραγματικά σπουδαία metal μουσική.

H διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 55€ και για περιορισμένο αριθμό. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, προς 150€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
Open-bar
Προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο    
Ιδιωτικό parking
Ξεχωριστές τουαλέτες    
Αναμνηστικό δώρο


Παράλληλα, είναι διαθέσιμες και τρεις ειδικές προσφορές του Release Athens 2024, για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ή τρεις ημέρες του φεστιβάλ, επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση:

Τριήμερο Εισιτήριο / Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus (14/6, Πλατεία Νερού) + Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept (21/7, Πλατεία Νερού) + Behemoth, Testament, Pestilence (28/7, Πλατεία Νερού) προς 110€ (κέρδος έως 35€) 

Διήμερο Εισιτήριο / Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus (14/6, Πλατεία Νερού) + Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept (21/7, Πλατεία Νερού) προς 95€ (κέρδος 15€) 

Διήμερο Εισιτήριο / Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus (14/6, Πλατεία Νερού) + Behemoth, Testament, Pestilence (28/7, Πλατεία Νερού) προς 75€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων:

- Τηλεφωνικά στο 211770000
- Online / releaseathens.gr more.com
- Φυσικά σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

  • SHARE
  • TWEET