«10»: Συναυλίες - καύχημα του Δημήτρη Φραγκιόγλου

«Ναι, ήμουν εκεί!»

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 17/11/2017 @ 11:42

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου εκτός από τους κωμικούς του ρόλους, είναι γνωστός και για τις συχνές επισκέψεις του στις Αθηναϊκές μουσικές σκηνές, μιας και η διαδρομή του ως φανατικός «συναυλιόφιλος» ξεκινάει το μακρινό 1996. Μεταξύ των πολύ επιτυχημένων παραστάσεών του "Οι 100 Ρόλοι Που Δεν Πρόλαβα Να Παίξω" στο Bios κάθε Τετάρτη και ακόμη περισσότερων live, αναπολεί και μοιράζεται μαζί μας τις δέκα πιο αγαπημένες του συναυλιακές εμπειρίες. Μέχρι σήμερα...

Δημήτρης Φραγκιόγλου

Ανήκω στους τυχερούς που έχουν παρακολουθήσει τις περισσότερες από τις συναυλίες που έγραψαν ιστορία στη χώρα μας και συνεχίζουν να μνημονεύονται. Δε θα αναφερθώ όμως αποκλειστικά σε αυτές, αλλά θα μιλήσω και για κάποιες λιγότερο σημαντικές. Στις συναυλίες δεν μπορείς ποτέ να προδικάσεις το πώς θα εξελιχθεί η βραδιά. Αν θα γίνει το τσακ ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το κοινό... Κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί. Κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει.

Δημήτρης Φραγκιόγλου

1
Moby - Δραπετσώνα , 27 Ιουνίου 1996
 
Ένας από τους πιο τακτικούς επισκέπτες της χώρας μας. Τον έχω δει σχεδόν όλες τις φορές. Οι εμφανίσεις του είναι πάντα από πολύ προσεγμένες έως μοναδικές. Τεχνολογία και πειραματισμός από κάποιον που ξέρει μουσική. Αλλά εκείνη η πρώτη φορά θα μου μείνει αξέχαστη γιατί δεν τον ήξερα και τον άκουγα για πρώτη φορά.
2
 
Η ιέρεια του punk. Όλες οι ηλικίες ήταν εκεί. Αυτό δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο. Η ίδια σε ώριμη φάση πλέον. Ωστόσο ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες χωρίς να χάσει την αυθεντικότητα της και τη μοναδικότητά της. Μια προσωπικότητα που ξέρει να μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές.
3
 
Η λέξη «λαοθάλασσα» είναι λίγη για να περιγράψει τον κόσμο. Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο να χορεύει ξέφρενα. Πάνω από 32.000 άνθρωποι! Μια βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι, πάθος, ένταση.
4
 
Όταν ο καλλιτέχνης χτίζει λιθαράκι-λιθαράκι τη σχέση του με το κοινό. Όταν το όνειρο του καλλιτέχνη γίνεται πραγματικότητα. Ναι, γιατί ο Sivert ήθελε πολύ να τραγουδήσει στο Ηρώδειο κι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Μια πολύ όμορφη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη.
5
 
Εμπειρία... Μια από τις σημαντικότερες μπάντες και μια από τις καλύτερες βραδιές. Κοινό και μπάντα σε τρελά κέφια. Έκαναν τον κόσμο να ουρλιάξει και να χτυπηθεί.
6
 
Κόκκινα κερατάκια στην αρένα. Γενιές ροκάδων και αδρεναλίνη στα ύψη. Μαθήματα hardrock από τους γερόλυκους που όργωσαν κυριολεκτικά τη σκηνή και έκαναν το κοινό να παραληρεί. Πολύ λυπάμαι που ήμουν στις κερκίδες και όχι στην αρένα.
7
 
Θρυλική εμφάνιση από ένα θρυλικό συγκρότημα. Λατρεία!!! Μόνο αυτό… Τυχερός που τους είδα.
8
 
Τρεις ώρες γεμάτες από "Dark Side Of The Moon".Μοναδική εμπειρία. Μαγεία μέσα στο δάσος. Ήχος και εικόνα. Οπτικοακουστικό θέαμα. Συναίσθημα και νοσταλγία από έναν θρύλο του rock. Surround μέσα στο δάσος! Εξαιρετικά στημένη παραγωγή.
9
 
"Dance Me ΤοThe End Of Love"... Μυσταγωγία από έναν ποιητή. Ομορφιά και συγκίνηση. Μια πολύ διαφορετική συναυλία. Με το κοινό να παρακολουθεί προσηλωμένο για να μη διακόψει τη μαγευτική ατμόσφαιρα.
10
 
"Let Me Entertain You"…κυριολεκτικά! Ο απόλυτος pop καλλιτέχνης. Ο απόλυτος διασκεδαστής. Τραγούδησε. Χόρεψε. Μάγεψε το κοινό που αφέθηκε στα χέρια του να το κάνει ότι θέλει. Ο κόσμος πέρασε καλά κι αυτό δεν κρυβόταν. Υπερθέαμα; Και ναι και όχι... Γιατί το υπερθέαμα χωρίς ψυχή δεν λέει κάτι. Ένας υπέροχος καλλιτέχνης. Έδωσε όλη του τη ψυχή. Μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα.  Η τελευταία μεγάλη συναυλία που έγινε στη χώρα μας.

* Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου επιστρέφει τη φθινοπωρινή σεζόν στην Αθήνα με ως πρωταγωνιστής στην παράσταση "Οι 100 Ρόλοι Που Δεν Πρόλαβα Να Παίξω", κάθε Τετάρτη στο Bios, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Επιμέλεια σκηνικού: Μαρία Αλανιάδη
Φωτογραφίες:Βασίλης Ζαβέρδας, Βαγγέλης Τσινιάς, Ελένη Κερολλάρι
Βίντεο: Περικλής Παπανδρεόπουλος


Πληροφορίες:
BiosMain
Διάρκεια παραστάσεων: Τετάρτη11 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 70’
Τιμή Εισιτηρίου: 8 ευρώ (ενιαίο)

  • SHARE
  • TWEET