Δώσε μακελειό στον μεταλλά, ρε

I want to watch things die from a distance

Από τον Μάνο Πατεράκη, 13/03/2015 @ 10:07
Ξέρω κάτι που δεν ξέρετε. Τις αναγνωσιμότητες των κειμένων του Rocking.gr και άρα τις προτιμήσεις του μουσικόφιλου κοινού των αναγνωστών του διαδικτυακού μας περιοδικού. Και, ενίοτε, μου αρέσει να βγάζω κάποια συμπεράσματα, δια της επαγωγικής μεθόδου (a.k.a. μπακαλίστικα), τα οποία ενδεχομένως να μοιράζομαι μαζί σας σε ετούτες εδώ τις υποσημειώσεις.

Eye on the TV 'cause tragedy thrills me

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά «ο κιθαρίστας των Slipknot μαχαιρώθηκε στο κεφάλι». Όχι από όποιον και όποιον, ε. Από τον αδερφό του. Και όχι σε οποιοδήποτε σημείο της κεφαλής. Στο πίσω μέρος. Έλα, πες αλήθεια, τον φαντάζεσαι με ένα μαχαίρι καρφωμένο στο κρανίο του να περιφέρεται σαν να είναι Halloween - δεν λέω απόκριες γιατί εδώ προτιμάμε να ντυνόμαστε τζακ σπάροου. Βέβαια, ο άνθρωπος, ο οποίος και προσκομίστηκε στο νοσοκομείο, τελικά αποδείχθηκε πως είναι καλά στην υγεία του. Περιττό να σας πω ότι ...ξεθεωθήκαμε στα κλικς - είμαι κόσμιος, το βλέπετε, έτσι;

Λίγο αίμα να υπάρχει, λίγο μακελειό και ο μεταλλάς θα πετάξει τη σκούφια του. Θέλετε να σας θυμίσω ένα ακόμη νέο που μας είχε ξεθεώσει όταν είχε γραφτεί; «Φανατικός χριστιανός σκότωσε με machete 19-χρονο μεταλλά!» Σε περίπτωση που σας διέφυγε, ψάξτε το στο search της σελίδας μας. Είναι αληθινό περιστατικό, μα τω Θεώ!

I need to watch things die from a distance - Vicariously I live while the whole world dies

Θα μου πείτε, ανακάλυψες πως η βία πουλάει. Και αποφάσισες να το κάνεις άρθρο. Αλλά είναι ξημερώματα και πρέπει να κοιμηθώ γιατί δουλεύομε αύριο, διάολε, και αυτό που τριβελίζει το μυαλό μου είναι πόσο δίκιο είχαν οι Tool στο "Vicarious". Οπότε, μην μου κρύβεσαι μεταλλά, ξέρω ότι πετάς τη σκούφια σου για να βλέπεις τον κόσμο να σφάζεται ευθύς μπροστά σου. Όσο και να προσπαθείς να πετάξεις μανδύα πάνω από αυτό σου το κλικ, εξακολουθεί να είναι ένα κλικ και σε παρακολουθώ καιρό τώρα.

Το αίμα σου βράζει στη θέα του αίματος, σε μια πρωτόγονη έξαψη που έκανε την πορεία της από την ρωμαϊκή αρένα του Σπάρτακου, μέχρι το ΟΑΚΑ και τις πύλες τις διαδικτυακής ενημέρωσης. Και για να κάνω και την αυτοκριτική μου, θα χρησιμοποιήσω μια ατάκα του τεράστιου George Carlin (αξίζει να δείτε αυτό το τετράλεπτο βίντεο): «I enjoy chaos and disorder. Not just because they help me professionally. They 're also my hobby.»

«Γιατί ρε φίλος, οι άλλοι είναι καλύτεροι;»

Όχι, προς θεού. Οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι. Απλά, ως μέσος όρος, ρέπουν προς άλλες κίτρινες κατευθύνσεις. Ανέβηκε ο Kanye West να «την πει» στον Beck επειδή πίστευε ότι έπρεπε να κερδίσει η Beyoncé το Grammy; Μαλλιοτραβήγματα. Δήλωσε ο Morrissey ότι ακυρώνει συναυλία επειδή το venue όπου θα έπαιζε βρισκόταν στο ίδιο συγκρότημα με ένα μαγαζί στον πάνω όροφο που πουλούσε κοτομπουκιές; Τσακ. Όλοι θα μπουνε. Μας ενδιαφέρει αυτό. Ναι. Για κάποιον λόγο.

Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Υπάρχει μια διαφορά βαρβατοσύνης του ενδιαφέροντος, όπως και να το κάνουμε. Όχι ότι οι μεν δεν θα νοιαστούν και για τα μαλλιοτραβήγματα ή οι δε θα προσπεράσουν έναν καλό, φρέσκο μακελάρη, αλλά συνολικά το προφίλ του καθενός έχει διαφορές. Να 'χαμε να λέγαμε...

Footnotes

♠ Βγαίνει "Zoolander 2" ρε αιδοία! Η ατάκα «What is this? A center for ants?!» έχει χαραχθεί στην ψυχοσύνθεσή μου από την πρώτη στιγμή που την άκουσα/βίωσα, όταν το είχα δει στο σινεμά το 2001.

♠ Μου είπαν την προηγούμενη βδομάδα ότι το maiden γράφεται Maiden. Λάθος. Οι Iron Maiden γράφονται με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα. Οι maiden γράφονται maiden στη formal γραφή και μέηντεν στην λαχαναγορίσια. Μάθετε μπαλίτσα.

♠ Διάβαζα τις πρόσφατες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου την μουσική εκτιμώ σε υπέρμετρο βαθμό. «Είμαστε ανώτεροι από τους Ευρωπαίους, ο λαός μας έχει μεγάλο μουσικό πλούτο» φέρεται να είπε, αν δεν αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά του. Έπιασα τον εαυτό μου να μισογελάει αμήχανα. Ξέρετε, όπως όταν βλέπεις μια κωμωδία και έχεις διαβάσει στους υπότιτλους την αστεία ατάκα πριν την πει ο ηθοποιός και απλά περιμένεις μισοάβολα, μισογελαστά. Όχι ότι δεν έχουμε μουσικό πλούτο, φυσικά. Και όχι ότι ασχολούμαι, κυρίως, με ξενόφερτες μουσικές. Αλλά, εν έτει 2015, η τέχνη που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλη τον μέσο Έλληνα πολίτη, η μουσική, βρίσκεται μόλις πάνω από το gutter –που λεν' και οι Ευρωπαίοι. Πάλι καλά που υπάρχουν κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις.

♠ Άκουσα κάμποσες φορές ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Faith No More (χα!) και δεν μπορώ να πω πολλά προς το παρόν. Δεν έχω καταλήξει κάπου, άλλωστε. Θα αρκεστώ στο να πω πως ακούγεται σαν Faith No More. Είχα τους φόβους μου με τις διάφορες πατάτες που είχε βγάλει ο Patton τελευταία... Αλλά όλα οκεη ντουντς.

♠ Όσοι την βρίσκετε με indie φλωριές, μην παραλείψετε να ακούσετε τον φετινό δίσκο κάποιων The Amazing.

♠ Πώς να αποτυπώσει κανείς το τζούφιο μάτι του Thom Yorke σε τατουάζ; Ιδού η λύση.
  • SHARE
  • TWEET