Το pop κοστούμι των Black Keys τους κόβει στον καβάλο

Πέρασαν από την Μαλακάσα αλλά δεν ακούμπησαν

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 04/06/2015 @ 10:11
Μιλάω για μένα. Δεν μιλάω για τους χιλιάδες. Δεν τους ρώτησα προσωπικά και δεν πραγματοποίησα κανένα γκάλοπ.

Η αλήθεια της σκηνής τελικά κατάπιε τους Black Keys σαν μαύρη τρύπα, μια κατάρρευση που έχουμε παρακολουθήσει να συμβαίνει με αρκετούς καλλιτέχνες.

Οι μεγάλες σκηνές θέλουν και μεγάλες εμφανίσεις και το Σάββατο οι Black Keys ήταν τουλάχιστον μέτριοι.

Στις στιγμές που έμεναν οι δυο βασικοί παίκτες μια λάμψη έδειχνε να εμφανίζεται. Τα πιο καινούργια τραγούδια, ειδικά του τελευταίου άλμπουμ και του "Brothers", έδειχναν ξένα, σαν μια κατασκευή που τους φορέθηκε και δεν επέλεξαν.

Ο ήχος δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά μου, η ένταση και η αίσθηση της ηλεκτρικής κιθάρας που μπορεί να σε απογειώσει στο δευτερόλεπτο δεν υπήρξε ποτέ. Δεν με νοιάζει ποιος φταίει, με νοιάζει το αποτέλεσμα.

Τους Black Angels τους άκουσα, όπως και τα ελληνικά σχήματα. Στους Black Keys θυμήθηκα παλιά καλοκαιρινά σινεμά και το «Χασάπη...ήχο!».

Οι φίλοι που τους είχαν παρακολουθήσει στο εξωτερικό είχαν προειδοποιήσει αλλά πάντα περιμένεις να δεις κάτι με τα μάτια σου για να κρίνεις.

Στον ίδιο χώρο ακούσαμε τον Roger Waters και τους Black Sabbath. Ακόμα και ο Bob Dylan και o Sting μετέδωσαν μεγαλύτερη ενέργεια. Η διαφορά είναι πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν φόρεσαν ποτέ ξένο κοστούμι ή τουλάχιστον το πέταξαν κάποια στιγμή στην πορεία.

Για να μην συγκρίνουμε όμως μόνο με τους πολύ μεγάλους και ιστορικούς, είδαμε και Linkin Park στην Μαλακάσα. Είδαμε και Rammstein. Και κυρίως τους ακούσαμε. Καταλάβαμε ποιοι είναι και τι θέλουν να βγάλουν προς τα έξω.

To live δείχνει πολλά, τα περισσότερα και στο μεγάλο τεστ κάποιοι καλλιτέχνες αποτυγχάνουν. Και έχουμε δει αρκετούς να την πατάνε στην χώρα μας.

Περπατώντας προς την έξοδο κατά τη διάρκεια του "Little Black Submarines" ο ήχος έσβησε πριν καν βγω από το TerraVibe. Ο ενθουσιασμός είχε σβήσει πολύ-πολύ νωρίτερα.

Οι Black Keys ή πρέπει να πετάξουν το κοστούμι που τους έχουν φορέσει (ή έχουν διαλέξει από μόνοι τους) ή τουλάχιστον να το φέρουν στα μέτρα τους για να σταματά να τους κόβει στον καβάλο. Γιατί μιλάμε για το rock ‘n’ roll και ο καβάλος περιέχει σημαντικά πράγματα.
  • SHARE
  • TWEET