Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Frances Ha

Γαλλικό Νέο Κύμα meets Nέο Ανεξάρτητο Αμερικάνικο Κινηματογράφο

Από τον Βασίλη Σπανό, 07/11/2013 @ 10:29
Tι παίζει: Χορεύτρια συγκατοικεί με την κολλητή της από το κολέγιο στο Μανχάταν, αλλά όταν η δεύτερη αποφασίζει να την αφήσει για να μετακομίσει με τον αρραβωνιαστικό της, η Frances θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα!

Δηλαδή: Φόρος τιμής στο πρώιμο νευρωτικό σινεμά του Woody Allen αλλά κυρίως στο Γαλλικό Νέο κύμα των Godard, Rene και σια, ο Νοah Baumbach (του οποίου το όνομα πρέπει νασυγκρατήσουμε πλεόν), σεναριογράφος του "Τhe Life Aquatic With Steve Zissou" και του "Fantastic Mr. Fox" του Wes Anderson, αλλα και σκηνοθέτης των εξαιρετικών "Greenberg" και "The Squid And The Whale" παραδίδει μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς για την δύσκολη φάση της απότομης ενηλικίωσης των σημερινών 30άρηδων, με μερικούς από τους πιο σπιρτόζικους διαλόγους που δεν έγραψε ποτέ ο Allen αλλά και μια εξαιρετική κινηματογράφιση με άποψη και ιδιαίτερο προσωπικό στυλ ανάμεσα στις αμέτρητες αναφορές στην σωματική κωμωδία, την Nouvelle Vague και τον αμερικανικό βωβό και ανεξάρτητο σινεμά. Παράλληλα δίνει την ευκαιρία στην συν-σεναριογράφο και πρωταγωνίστρια Greta Gerwig να παραδώσει μια εκ των κορυφαίων ερμηνειών της σεζόν και να πάρει τα σκήπτρα της νέας βασίλισσας του νέου Ανεξάρτητου Αμερικάνικου Σινεμά!

Τελικά: Γλυκόπικρο, συγκινητικό, αστείο, δραματικό όσο χρειάζεται αλλά κατά βάθος φωτεινό και αισιόδοξο, το “Frances Ha” είναι ήδη στη λίστα με τις κορυφαίες ταινίες του 2013!

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Gravity: Alfonso Cuaron εφτά χρόνια μετά το εκπληκτικό “Children Of Men” και αποθεωτικές κριτικές όπου και αν έχει προβληθεί! Είμαστε ήδη εκεί!

Αll Is lost: Ο "Γέρος Kαι H Θάλασσα" με τον Robert Redford να μάχεται ενάντια στα στοιχεία της φύσης, χωρίς να αρθρώσει πάνω από τρεις λέξεις σε όλη ταινία... Επίσης συνοδευόμενο από ένα εξαιρετικό trailer και διθυράμβους στο εξωτερικό, δεν χάνεται ούτε αυτό!

Το σκεφτόμαστε:
10η Μέρα: Mια ιστορία προσφυγιάς στην Αθήνα του σήμερα, που σίγουρα ενδιαφέρει και αγγίζει με αρκετές διακρίσεις από μικρά φεστιβάλ του εξωτερικού στις αποσκευές της!

Miss Violence: Πολυβραβευμένο δράμα αυτοχειρίας ενός ανήλικου κοριτσιού στην Αθήνα από τον Αλέξανδρο Αβρανά, δύσκολα όμως θα αγγίξει το κοινό που μίσησε τον "Κυνόδοντα" και το "Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού"!

Θα αποφύγουμε:
Ιο E Te: Δυσλειτουργική οικογένεια δια χειρός Bertolucci του οποίου το άγγιγμα εδώ και δεκαετίες μας αφήνει αδιάφορους...
  • SHARE
  • TWEET