Verbal Delirium

Αθήνα @ Ίλιον Plus

Verbal Delirium Αθήνα @ Ίλιον Plus
Συγκροτήματα Verbal Delirium
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ίλιον Plus
Διεύθυνση Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα
Τηλέφωνο 2108824383
Τιμή εισιτηρίου 12 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Στη σκηνή του Ίλιον Plus για ένα live ... “εφ’ όλης της ύλης”  θα  εμφανιστούν οι Verbal Delirium!! Το Σάββατο 2 Μαρτίου και μετά από αρκετό καιρό, η μπάντα υπόσχεται ένα δυνατό live, έχοντας την ανάγκη να επικοινωνήσει με το κοινό της στην Αθήνα και να γεμίσει μπαταρίες, ένα μήνα πριν ταξιδέψει για ακόμη μια εμφάνιση στη Γερμανία, στο art Rock Festival.

Να είστε όλοι εκεί!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€

ΕΝΑΡΞΗ: 21:00 μμ

οδηγίες για να έρθετε

Verbal Delirium Line-up: 

  • Jargon │Lead vocalist, Composer & Lyricist, Keyboardist
  • George Kyriakidis │Guitarist
  • La Trappe  Bassist, Back vocalist
  • Vasilis Armaos │ Drummer
  • Stratos Morianos  Pianist & Keyboardist 
  • Latousakis Michalis Vocals

Short bio:

Οι Verbal Delirium δημιουργήθηκαν το 2006 από τον Jargon (τραγουδιστή, keyboard player και συνθέτη) και τον Ν. Μιχαηλίδη (Bass). Το debut album του συγκροτήματος έγινε με το δίσκο "So Close & Yet So Far Away" το 2010 με ήχο που συνδύαζε στοιχεία τόσο από την alternative όσο και από τη 70s progressive rock σκηνή. Έλαβε πολύ θετικές κριτικές από reviewers αλλά και από το κοινό και εισήγαγε την μπάντα εξ’ αρχής σε ένα υψηλό επίπεδο, δίνοντας ώθηση και δυναμική για να τολμήσει τα επόμενα μουσικά βήματα. Κάπως έτσι το 2013, η μπάντα κυκλοφορεί το δεύτερο album "From The Small Hours Of Weakness", με ambient, σκοτεινό αλλά και πειραματικό ήχο ο οποίος φάνηκε να αρέσει ακόμη περισσότερο σε κοινό και κριτικούς.  Οι κριτικές σχεδόν διθυραμβικές καθιστούν τους Verbal Delirium πλέον στις μπάντες που διεθνώς βρίσκονται στις λίστες της χρονιάς του μουσικού τύπου που παρακολουθεί το είδος αυτό.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2016, το τρίτο άλμπουμ The Imprisoned Words Of Fear, κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά. Και ενώ ο δίσκος παραμένει στους ήχους και τις επιρροές του  progressive rock των 70s, εισάγει πιο heavy στοιχεία από την metal σκηνή που αναμιγνύονται με περίπλοκη ενορχήστρωση, δυνατές μελωδικές γραμμές και στοιχεία jazz. H παραγωγή έγινε μαζί από τον Jargon τον Λεωνίδα Πετρόπουλο και mastered by Daniel Bowles στο Seren Sound Studio. Ο δίσκος πουλήθηκε σε σύντομο χρόνο και η μπάντα προχώρησε και σε δεύτερη έκδοση.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2022 κυκλοφορεί το τέταρτο album με τίτλο "Conundrum". Προς έκπληξη των ακολούθων της μπάντας το νέο album έχει συνδυάσει alternative ήχο  με μοντέρνα progressive rock οπτική αλλά και κάποια 60”s και 80’s pop rock στοιχεία, προσφέροντας στον ακροατή ένα μάλλον περιπετειώδες ταξίδι σε ποικίλα ηχητικά πεδία. Οι κριτικές σε μερικές μόνο εβδομάδες, εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδος, ήταν εκπληκτικές και έφεραν το album στα top 10s of the year. Λίγο μετά η μπάντα κυκλοφορεί τα πρώτα videoclip και έπεται συνέχεια….

Verbal Delirium on stage: Since 2006, Verbal Delirium have been constantly playing on venues in Greece and Europe. Main highlights during the band’s career have been the participation at the festivals of Eurock Marathon in Berlin (2012), ProgPower Europe in Netherlands (2013), Summer’s End in UK (2014), HRH Prog in UK (2016), Winter’s End in UK (2018), 2Days Prog +1 in Italy (2019) and Progdreams in Netherlands (2019). They shared the stage with bands such as “Wishbone Ash, Fates Warning, Haken, Von Hertzen Bros” and they were the opening act for “Riverside” and “God Is An Astronaut” live performances in Athens.

  • SHARE
  • TWEET