Nightrage, Sarissa, Aetherian

Αθήνα @ Temple Athens

Nightrage, Sarissa, Aetherian  Αθήνα @ Temple Athens
Συγκροτήματα Nightrage, Sarissa, Aetherian
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Temple Athens
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 12 e / 15 e
Ώρα έναρξης
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής Golden R. Festival

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
Nightrage (SWE) + Sarissa + Aetherian
live in Athens @ Temple

Facebook Event

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ (προπώληση), 15€ (ταμείο)
Eat Metal Rrecords (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι)
Sirens Records (Νικηταρά 14, Εξάρχεια)
Eticket: Viva.gr

Η Νυχτερινή Οργή, όπως μεταφράζεται το μουσικό άρμα του Μάριου Ηλιόπουλου, του επιδραστικότερου Έλληνα κιθαρίστα στον σκληρό ήχο, οι Nightrage, μετά από 4 χρόνια επιστρέφουν για ένα καταιγιστικό show στην Αθήνα και στο Temple Athens την Παρασκευή 10 Μαρτίου του 2023.

Ο ελληνοσουηδικός δυναμίτης, μετρώντας 20 χρόνια από το θρυλικό debut album "Sweet Vengeance" που είχε ταρακουνήσει για τα καλά το μεταλλικό σύμπαν, επιστρέφει για να παρουσιάσει το 9ο full-length album του "Abyss Rising", για τη δημιουργία του οποίου επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος και πιο συγκεκριμένα στα σουηδικά Studio Fredman, με τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο να καταθέτει τα σέβη του, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη δισκογραφική επιστροφή και ίσως το καλύτερο album της δισκογραφίας τους.

Η παρέα του Μάριου Ηλιόπουλου, κινούμενη σαν καλοκουρδισμένος οδοστρωτήρας, γνήσιος εκπρόσωπος της σουηδικής melodic death metal σχολής, καταφθάνει στην Αθήνα έτοιμη να συμπαρασύρει τους οπαδούς του ιδιώματος σε μία ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία!

Τα ιδρυτικά μέλη των ΘΡΥΛΙΚΩΝ Sarissa, Αθανάσιος -Lyssa- Καζάκης (κιθάρα) και Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης (φωνή), πλαισιωμένα από τους Χρυσάφη Ταντανόζη (τύμπανα) και Αλέξιο Χαμαλίδη (μπάσο) των Crystal Tears, θα εμφανιστούν ως Special Guests στις ΖΩΝΤΑΝΕΣ εμφανίσεις των NIGHTRAGE στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Temple Athens, όπου θα συμμετάσχουν και οι Aetherian και στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Eightball Club, όπου θα συμμετάσχουν και οι Psyanide.

Οι Καζάκης και Χατζησυμεωνίδης, απευθύνοντας κάλεσμα στους φίλους των Sarissa, αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Παίζοντας αποκλειστικά τραγούδια μέσα από το ΘΡΥΛΙΚΟ "DEMO 1987", καλούμε όλες τις φίλες και τους φίλους της μπάντας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, καθώς οι δύο αυτές ζωντανές εμφανίσεις θα αποτελέσουν φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο μπασίστα του σχήματος Δημήτρη Σελαλμαζίδη".

Την βραδιά θα ανοίξουν οι Αθηναίοι melodic death metallers Aetherian. Δημιουργημένοι το 2013, οι Aetherian ξεκίνησαν ως studio band και λίγο μετά το σχηματισμό τους, ηχογραφούν και κυκλοφορούν δύο singles, τα "Drops of Light" και "Scar of Despair". Ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησαν το EP τους με τίτλο "Tales of our Times", το οποίο έλαβε τεράστια σχόλια από την κοινότητα του διαδικτύου. Μερικούς μήνες αργότερα υπέγραψαν συμβόλαιο για το "Tales of our Times" με την πολωνική δισκογραφική "Goressimo Records". Σε εκείνο το σημείο αποφασίστηκε ότι οι Aetherian θα γίνονταν πλήρες συγκρότημα, καθώς έπαιξαν πολλά live σε όλη την Ελλάδα.

Το 2016 ηχογράφησαν ένα νέο single, το οποίο μάλιστα οπτικοποίησαν δημιουργώντας video clip με τίτλο "The Rain", το οποίο τράβηξε την προσοχή και σηματοδότησε την αρχή του ταξιδιού τους." Η βροχή" σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δημιούργησε απήχηση τόσο μέσω των social media όσο και της underground σκηνής. Αυτή τη στιγμή φτάνει τις 3,5 εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube. Όχι μετά από πολύ καιρό, η Lifeforce Records προσέγγισε το συγκρότημα και υπογράφηκε συμβόλαιο για την κυκλοφορία του επερχόμενου album τους "The Untamed Wilderness". Το debut τους άλμπουμ ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017 και έλαβε ακόμα καλύτερα σχόλια από τον έντυπο και ηλεκτρονικό metal Τύπο παγκοσμίως.

Μεταξύ του 2017 και του 2019 συμμετείχαν δύο φορές στην ελληνική περιοδεία "This is Hell", ενώ άνοιξαν και τις συναυλίες των Lamb of God, Septic Flesh και Unto Other. Το 2020 ηχογράφησαν ένα νέο single, που ονομάζεται "Primordial Woods", με την συμμετοχή του Σάκη Τόλη των Rotting Christ. Αυτή τη στιγμή, το συγκρότημα βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του δεύτερου ολοκληρωμένου album του στα Studio DevaSoundz με παραγωγό τον Φώτη Μπενάρντο (Nightfall, ex. SepticFlesh).

Την παραγωγή του event συνυπογράφει το διοργανωτικό team του Golden R. Festival!

Δελτίο Τύπου

Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις συναυλίες στην Ελλάδα.

  • SHARE
  • TWEET