Gravitysays_i, B-sides

Πάτρα @ Metropolis Live

Gravitysays_i, B-sides Πάτρα @ Metropolis Live
Συγκροτήματα Gravitysays_i, B-sides
Ημερομηνία
Πόλη Πάτρα
Χώρος Metropolis Live
Διεύθυνση Τσαμαδού 19
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 8 / 10 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Musical, Discover, Ηχότοπος Art Cafe
Διοργανωτής -

Gravitysays_i και B-sides live στο Metropolis
Παρασκευή 20 Μαρτίου

Προπώληση : 8 ευρώ (Musical, Discover, Ηχότοπος)
Ταμείο : 10 ευρώ

Gravitysays_i
Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να ντύσουν με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) άλλαξε θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ακολούθησε πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία έγιναν ακόμα πιο έντονα, δίνοντας μας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ελληνικούς δίσκους των τελευταίων ετών.

B-sides
Οι B-sides επιστρέφουν με το αγαπημένο τους κομμάτι τα τελευταία 2 χρόνια (Dare) στο αγαπημένο τους format (7" single) μετά το ep "Mom" που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2013. Αυτή τη φορά όμως το 7ιντσο βινύλιο είναι one-sided, limited 100 numbered copies.

Το κομμάτι ηχογραφήθηκε 2 χρόνια πριν ως προπομπός για το 2ο album των B-sides. Το ονειρικό ύφος σε συνδυασμό με τις σκληρές ηλεκτρικές κιθάρες ξεχωρίζει το Dare από την υπόλοιπη δισκογραφία της μπάντας.
  • SHARE
  • TWEET