Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Το "Urbanum" διατίθεται από σήμερα στις καθιερωμένες ψηφιακές πλατφόρμες

20/12/2023 @ 13:39

Μετά από δύο άλμπουμ τα προηγούμενα χρόνια βασισμένα περισσότερο σε λαϊκές και παραδοσιακές φόρμες και ενορχηστρώσεις, σε συνεργασία με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επιστρέφει με την «πιο απερίγραπτη δισκογραφική του εργασία» όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος σε σχετικό μήνυμά του:

Τριάντα χρόνια μετά την "Αγία Νοσταλγία", έρχεται το "Urbanum" για να επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζουν καλά όσες και όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου. Δεν αναπαύομαι, είμαι ακόμη ανήσυχος και -με 64 χρόνια στην πλάτη- παραδίδω την πιο απερίγραπτη δισκογραφική μου εργασία.  Ένα μουσικό υβρίδιο με στοιχεία ηλεκτρονικής αλλά και παραδοσιακής φόρμας, με λαούτα και λούπες, με λίγα λόγια και στριφνά και αρκετό οργανικό χώρο για να αναπτυχθούν νέα συναισθήματα. Οι συνεργάτες μου εμφύσησαν ζωή σε μια προσωπική αναταραχή χωρίς συγκεκριμένο στόχο και τους ευχαριστώ.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Δεκέμβριος 2023

Το "Urbanum" περιλαμβάνει 12 κομμάτια σε συνολική διάρκεια που προσεγγίζει τα 50 λεπτά, κυκλοφορεί από σήμερα στις καθιερωμένες ψηφιακές πλατφόρμες και διατίθεται ήδη στο Spotify.

Πρόσφατα διατέθηκε ελεύθερα στο YouTube το μουσικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 72 λεπτών "ΠΕΡΙ-ΛΗΨΗ Τραγούδια Στην Αγκαλιά της Φύσης", το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά on-demand τον περασμένο Απρίλιο.

Το ερχόμενο Μάρτιο, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία τεσσάρων στάσεων σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Άμστερνταμ και Βερολίνο.

  • SHARE
  • TWEET