Orange Goblin, Black Juju

Λάρισα @ Stage Club

Orange Goblin, Black Juju Λάρισα @ Stage Club
Συγκροτήματα Orange Goblin, Black Juju
Ημερομηνία
Πόλη Λάρισα
Χώρος Stage Club
Διεύθυνση Ήρας και Φιλίππου 8
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 18 / 22 e
Ώρα έναρξης 21:45
Σημεία προπώλησης Παπασωτηρίου, Rock Music Store
Διοργανωτής Alive Art Performances

Orange Goblin
BLACK JUJU

Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012
Stage Club, Λάρισα

Κι όποιος αντέξει...

Από τους heavy metal/hard rock δυναμίτες του “Time Travelling Blues” μέχρι την stoner/space rock αποθέωση του “The Big Black”, οι εκπληκτικοί Orange Goblin στην 15χρονη παρουσία τους μπορούν να υπερηφανεύονται για μια πορεία απόλυτης μουσικής συνέπειας αλλά και υποδειγματικού rock & roll attitude. Στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου η απόλυτη stoner metal μπάντα από την Γηραιά Αλβιόνα θα επισκεφτεί την Ελλάδα για τρεις εκρηκτικές εμφανίσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στην Λάρισα και θα ανέβουν στην σκηνή του Stage Club να μας αποτελειώσουν αφού πρώτα καταφέρουμε να τη βγάλουμε ‘καθαρή’ με τον οδοστρωτήρα των Black Juju.

Οι Orange Goblin σχηματίστηκαν το 1995, όταν μια ποτισμένη στο αλκοόλ τετράδα αποφασίζει να δημιουργήσει μια heavy metal μπάντα. Φορτώνουν στο όχημά τους κιθάρες και δυνατούς ενισχυτές και από τότε αλωνίζουν τις doom/stoner ερήμους του metal στερεώματος, μεταδίδοντας το rock ευαγγέλιο τους σε όλη την Ευρώπη και Αμερική, βάζοντας παράλληλα την υπογραφή τους σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του stoner metal ήχου. Έχουν χαρακτηριστει από πολλούς ως η καλύτερη βρετανική live μπάντα του σκληρού ήχου.

Πιστοί στο heavy metal πνεύμα των Black Sabbath, θα αποτελέσουν – πλάι στους Alabama Thunderpussy, τους Monster Magnet και τις άλλες πελώριες μπάντες του stoner ήχου των ‘90s – τους πρωτοστάτες της αναθεώρησης του heavy metal ήχου που σημάδεψε και εμπνέει μέχρι σήμερα γενιές metal μουσικών και οπαδών. Με έναν ήχο στιβαρό κι αναγνωρίσιμο, μπολιάζοντάς τον όμως στην πορεία είτε με punk ("Coup De Grace") είτε με groovy στοιχεία ("Time Travelling Blues"), οι Orange Goblin αποτελούν λαμπρό παράδειγμα heavy metal ειλικρίνειας αλλά και αυθεντικής rock ενέργειας – μια ενέργεια που μεταδίδουν αβίαστα μετατρέποντας κάθε τους ζωντανή εμφάνιση σε ξεσαλωτικό rock & roll party.

Με ένα νέο ισοπεδωτικό δίσκο στα μπαγκάζια τους, - από τους κορυφαίους της φετινής χρονιάς παγκοσμίως - ο οποίος πήρε εξαιρετικές κριτικές από τα μέσα και από τους οπαδούς τους, με το αλκοόλ να ρέει ακατάπαυστα στις φλέβες τους και με μια όρεξη για party μεγαλύτερη από ποτέ, χαρακτηριστήκαν ως η καλύτερη live μπάντα από τα μεγάλα φεστιβαλ που πέρασαν μέσα στο 2012 όπως το Bloodstock, οι Βρετανοί stoner θρύλοι επιστρέφουν στην Ελλάδα και απειλούν τους συναυλιακούς χώρους που θα τους φιλοξενήσουν με κατεδάφιση.

Black JuJu

Οι Black Juju είναι ένα νέο συγκρότημα και σχηματίστηκαν στις αρχές του 2011. Τα μέλη τους όμως γνωρίζονται μεταξύ τους πολλά χρόνια Πολλοί τους αναγνωρίζουν σαν ένα μείγμα από τους παλιότερους In Vain και τους Dorian Gray. Ο Πάνος Δημητρίου είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής σκηνής εδώ και 25 χρόνια, ένας χαρισματικός πραγματικά τραγουδιστής αλλά και performer αλλά και φυσικός ηγέτης των θρυλικών Denial Price, ίσως μία από τις σημαντικότερες μεταλ μπάντες στη Ελλάδα. Ο Δημητρίου με σημαντικότατη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει τα φωνητικά, τους στίχους αλλά και τη μουσική μαζί με τον Δημήτρη Τσιμπώνη τον οποίο πολλές στιγμές από αυτές τον είχε μαζί του, κυρίως από την κοινή τους πορεία στους In Vain και τους Denial Price. Ο Δημήτρης Τσιμπώνης είναι από τους κιθαρίστες που ξεχωρίζει με πολλά χρόνια σπουδών στην κλασσική κιθάρα στις πλάτες του όπου και έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια.

Παλιοί γνώριμοι τους, αφού έχουν συνεργαστεί για μεγάλο διάστημα στους ιστορικούς για την Λάρισα και όχι μόνο Dorian Grey, ο Φώντας Στραγγαλινός και ο Κώστας Μίτιν έχουν αναλάβει το μπάσο και τα τύμπανα αντίστοιχα και απαρτίζουν ενα από τα πιο ορμητικά και δυναμικά rhythm section που είναι διαθέσιμα.

Οι Black Juju συμμετείχαν και σε κάποιες μεγάλες διοργανώσεις με αποκορύφωμα τη συναυλία των Cathedral στο Block 33 της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2011, όπου απέσπασαν ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό της πόλης αλλά και από τον τύπο. Για όσους δεν το ξέρουν οι Black Juju βρίσκονται μια ανάσα από την έκδοση του πρώτου τους άλμπουμ, το οποίο είναι πραγματική κλωτσιά στα αρχίδια. Οι βετεράνοι μουσικοί τους δεν έγραψαν ακόμη ένα δίσκο για να έχουν να λένε αλλά καταθέτουν μια δισκάρα που περιμέναμε εδώ και καιρό. Όσοι αδιαφορούν θα την ‘ακούσουν’ για τα καλά την Παρασκευή 05 Οκτωβριου στο Stage Club της Λάρισας στη συναυλία των Orange Goblin.

Είσοδος κοινού: 21:15
Ώρα Έναρξης: 21:45

Τιμή Εισιτηρίου: Προπώληση 18€, Ταμείο 22€
Προπώληση Εισιτηρίων:
Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410549326
Rock Music Store, Κοραή 34, 2410283919

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση: Alive Art Performances

  • SHARE
  • TWEET