«10»: Τα άλμπουμ που καθόρισαν το "Armadillos & Giant Burritos" των Lucky Shots

Οι Αθηναίοι rockers μας αποκαλύπτουν τις βασικές επιρροές πίσω από το πρώτο τους full-length άλμπουμ

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 12/06/2023 @ 20:05

Οι Lucky Shots κυκλοφόρησαν στις 23 Μαρτίου την δεύτερη δισκογραφική τους δουλεία, με τίτλο "Armadillos & Giant Burritos". Πρόκειται για το πρώτο full length άλμπουμ του συγκροτήματος που έρχεται σε συνέχεια του ντεμπούτου EP τους, με τίτλο "California Grizzly" το 2019.

Lucky Shots

Το "Armadillos & Giant Burritos" είναι ένας δίσκος επηρεασμένος μουσικά από τις δυνατές ηλεκτρικές κιθάρες του αμερικανικού Νότου πατώντας σε λίγο πιο σκληρές ηχητικές φόρμες από αυτές που είχε ακολουθήσει η μπάντα σε σχέση με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

Lucky Shots

Με αφορμή την κυκλοφορία του, η μπάντα επέλεξε και μας λέει μερικά λόγια για τα 10 άλμπουμ που καθόρισαν περισσότερο τον ήχο αυτής της νέας τους δουλειάς, αν κι όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε άλλες 100 μπάντες σαν επιρροές της μπάντας, όχι μόνο του δίσκου. Ευτυχώς, ποτέ δεν έχουμε πει «μου αρέσει αυτός ο ήχος» ή «αυτό το κομμάτι πάμε να το κλέψουμε», ο καθένας μας ακούει εντελώς διαφορετικά μουσικά είδη από τον άλλον κι απλά ο ήχος της μπάντας, όπως και του δίσκου, έχει δημιουργηθεί από την χημεία μας και όχι από στοχευμένες καταστάσεις».

1
Black Rebel Motorcycle Club - "Specter At The Feast"
Black Rebel Motorcycle Club - Specter At The Feast
Αγνό αμερικάνικο ροκ εν ρολ στα καλύτερα του από το πρώτο ως το τελευταίο κομμάτι, με ήχους και αισθητική για να σε στείλει απευθείας για roadtrip με μηχανές στον αμερικάνικο νότο.
2
Oasis - "Definitely Maybe"
Oasis - Definitely Maybe
Αν τα '90s ροκ ήταν ένας δίσκος, θα ήταν αυτός, με catchy παιξίματα και την χαρακτηριστική φωνή του Liam.
3
Artic Monkeys - "Humbug"
Artic Monkeys - Humbug
Από τους πιο ιδιαίτερους δίσκους της μπάντας με πιο σκοτεινό ήχο και moody παιξίματα, μπλέκοντας πολλά είδη μαζί που έχουν δεθεί άψογα με τους στίχους του Turner.
4
Queens Of The Stone Age - "Songs For The Deaf"
Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf
Το δέσιμο των κομματιών σε αυτόν τον δίσκο είναι τρομακτικό, καθώς η ποικιλία από τα διαφορετικά μουσικά style που υπάρχουν από κομμάτι σε κομμάτι το κάνουν δύσκολο να φτιαχτεί δίσκος, αλλά οι Queens of the stone ages βρήκαν τον τρόπο και έφτιαξαν φανταστικό δίσκο. Επίσης τα drums που παίζει ο Dave Grohl στο "Song For The Dead" είναι τουλάχιστον καθηλωτικά.
5
Rolling Stones - "Sticky Fingers"
Rolling Stones - Sticky Fingers
"Sister Morphine", "Brown Sugar", "Wild Horses" και στροφή των Stones ξανά στο μπλουζ. Χαρακτηριστικός αντρικός καβάλος στο εξώφυλλο από τον Άντι Γουόρχολ, ενώ τυχεροί αυτοί που πρόλαβαν το βινύλιο με το φερμουάρ να είναι πραγματικό.
6
Bruce Springsteen - "Born In The U.S.A"
Bruce Springsteen - Born In The U.S.A
Δε χρειάζεται ναι πούμε κάτι για το αφεντικό. Δίσκος ορόσημο εξώφυλλο ορόσημο και όλη η αγανάκτηση του Αμερικανικού λαού μέσα στο αγαπημένο γρέζι και την ηλεκτρική βραχνάδα του Bruce… "Glory Days", "Dancing In The Dark", "Born In The USA", "I’m On Fire". Δεν υπάρχει πιο συναισθηματικά δεμένος με την τραγουδοποιία μας δίσκος από αυτόν.
7
Radiohead - "In Rainbows"
Radiohead - In Rainbows
Ίσως ο πιο δημιουργικός δίσκος των αγαπημένων radiohead,  ναι μεν έχουν βγάλει το έπος ok computer καθώς και το Kid A που μπήκαν σε άλλα μουσικά μονοπάτια αλλά στο in rainbows ο τρόπος που έχουν ενορχηστρωθεί οι κιθάρες, τα πληκτρα, το μπάσο ,drums πάνω στην φωνή του Thom Yorke δημιουργούν μια αίσθηση signature album από αυτή την μπάντα. Είναι όλα τέλεια αρμονικά μέσα σε αυτόν τον δίσκο.
8
Jeff Beck - "You Had It Coming"
Jeff Beck - You Had It Coming
Πρόκειται ίσως για τον μεγαλύτερο οργανοπαίχτη κιθάρας της γενιάς μας, σε αυτό τον δίσκο έχει βάλει και ηλεκτρονικά στοιχεία που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο κιθαριστικό παίξιμο του jeff beck δημιουργεί ένα καταπληκτικό μουσικό ταξίδι που προσπαθεί να ενώσει μουσικές γενιές   Σίγουρα το δικό μας "Interlude"  είναι επηρεασμένο από αυτό τον δίσκο, αλλά προς θεού δεν πρόκειται να γίνουμε Jeff Beck ούτε σε 100 ζωές!
9
My Morning Jacket - "It Still Moves"
My Morning Jacket - "It Still Moves"
Από τις πιο αγαπημένες Αμερικάνικες μπάντες ,είναι εντελώς παράδοξο και συγχρόνως δύσκολο το πάντρεμα που κάνουν καθώς η φωνή φέρνει πάρα πολύ στην φωνή του Thom Yorke από τους radiohead  και όλα τα άλλα όργανα -τεχνικές παιξίματα- ενορχήστρωση είναι full Αμερικάνικα .Αυτό το πάντρεμα τους κάνει πολύ ιδιαίτερους και με αποκορύφωση σε αυτόν τον δίσκο το κομμάτι  "Run Thru".
10
Foo Fighters - "Wasting Light"
Foo Fighters - "Wasting Light"
"I Should Have Known" και στο μπάσο συναντάμε τον Novoselic από Nirvana. "These Days" και "Rope" τα hits που ψάχνεις να ξεχωρίσεις αν τα riff της κιθάρας είναι πιο χαρακτηριστικά απ’ τη γκρουβα και την ένταση στα τύμπανα και έχουμε έναν δίσκο που από το 2011 πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για το πώς πρέπει μα γράφονται ακόμα rock anthems.
  • SHARE
  • TWEET