«10»: Τα αγαπημένα ελληνικά άλμπουμ των Noise Figures

Από garage και stoner μέχρι Μωρά και Τρύπες, οι Noise Figures αγαπούν την εγχώρια rock

Από την Βάσω Καραντζάβελου, 26/09/2017 @ 11:59

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι Noise Figures έχουν καταφέρει να θεωρούνται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αγαπητά ελληνικά σχήματα, με τη μουσική τους να ταξιδεύει συχνά-πυκνά εκτός συνόρων και να κατατάσσεται δίπλα σε σπουδαία ονόματα. Λίγες μέρες πριν μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin 205 με τους The Big Nose Attack, ο Γιώργος Νίκας(φωνητικά/τύμπανα) και ο Στάμος Μπάμπαρης (κιθάρες/φωνητικά) επιλέγουν τα άλμπουμ που ξεχωρίζουν μέσα στο πολυποίκιλο χώρο της εγχώριας rock.

Οι Noise Figures θα εμφανιστούν μαζί με τους The Big Nose Attack στο Gagarin 205, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένουμε ένα εκρηκτικό rock 'n' roll live!

The Noise Figures Gagarin 205

1
Nightstalker
"Use"
Nightstalker - Use
To πρώτο full length άλμπουμ των Stalker κυκλοφόρησε το 1996, ήταν πρωτάκουστος οχετός για την ελληνική rock σκηνή και σε ιδανικό timing με το τέλος των θρυλικών Kyuss. (Γ.Ν)
2
Aphrodite’s Child
"666"
Aphrodite’s Child - 666
Κορυφαίος δίσκος όχι μόνο στα ελληνικά πλαίσια, αλλά σε παγκόσμιο βεληνεκές. Ίσως η πιο φιλόδοξη δισκογραφική στιγμή Ελλήνων καλλιτεχνών. (Γ.Ν)
3
Rotting Christ
"Triarchy Of The Lost Lovers"
Rotting Christ - Triarchy Of The Lost Lovers
Θα μπορούσα να βάλω το "Thy Mighty Contract", που με συνέστησε στους Rotting Christ, αλλά το Triarchy ήταν ο δίσκος που έλιωσα όσο δεν πάει. Η εισαγωγή του δίσκου με το "King of a Stellar War" ακόμα με ανατριχιάζει. (Γ.Ν)
4
Μωρά Στη Φωτιά
"Μωρά Στη Φωτιά"
Μωρά Στη Φωτιά - Μωρά Στη Φωτιά
Όταν άκουσα πρώτη φορά τα Μωρά νόμιζα ότι έχω να κάνω με μια μπάντα ψυχιατρείου. Πάρτι χωρίς όλο το άλμπουμ δεν γινόταν. (Γ.Ν)
5
Τρύπες
"Όλα"
Τρύπες - Όλα
Η πιο άψογη ελληνική μπάντα που έχει υπάρξει. Όταν τους είδα live αποφάσισα να κάνω συγκρότημα. (Γ.Ν)
6
Closer
"Suddenly Comes..."
Closer - Suddenly Comes...
Μάλλον ο καλύτερος ελληνικός "εναλλακτικός" δίσκος. Οι κιθάρες του Βερβέρη σε κομμάτια όπως το "Universe" και το "Mystery Falls Down" με στοιχειώνουν ακόμα. (Σ.Μ)
7
The Last Drive
"Heatwave"
The Last Drive - Heatwave
Η μεγαλύτερη garage rock μπάντα από αυτήν την πλευρά της Ευρώπης, που έκανε αδιανόητα πράγματα για την εποχή, σε έναν δίσκο που την καθιερώνει. (Σ.Μ)
8
Acid Baby Jesus
"Acid Baby Jesus"
Acid Baby Jesus - Acid Baby Jesus
Το ντεπούτο άλμπουμ τους, τους βάζει κατευθείαν στην λίστα των μεγάλων του neo-garage κύματος μαζί με Ty Segall, Thee Oh Sees κ.α. Η φωνή του Νώντα με το φυσικό της drive είναι κάτι που μου έκανε τεράστια εντύπωση με την πρώτη ακρόαση. (Σ.Μ)
9
Baby Guru
"Marginalia"
Baby Guru Marginalia
Ο καλύτερος δίσκος που έχει βγάλει η δισκογραφική μας, "Inner Ear". Εκπληκτικοί και ταλαντούχοι μουσικοί, με  συνθέσεις όπως το "Anticipation" έβαλαν ψηλά τον πήχη. (Σ.Μ)
10
Planet Of Zeus
"Macho Libre"
Baby Guru - Marginalia
Το άλμπουμ που έβαλε τον λίθο του στην όλη desert - stoner - heavy rock φρενίτιδα και τους εκτίναξε σε Ελλάδα και Ευρώπη με τα καταπληκτικά του riff και την παραγωγή τσιμέντο. (Σ.Μ)
  • SHARE
  • TWEET